01.08.2018,  19:17:27 | 0 comentarii | 667 vizualizari
Vulcan / Ile nu lasă SMURD-ul să moară
de Gheorghe OLTEANU

În timp ce primăriile, în special din mediul rural, ale căror bugete locale au ajuns să fie secătuite de salariile pe care trebuie să asigure funcţionarilor care le populează, renunţă, rând pe rând, la serviciile paramedicilor de pe autospecialele SMURD, Primăria Vulcan nu a intentat, deocamdată, divorţ organizaţiei hunedorene non-guvernamentale „Salvital”, care asigură susţinerea şi finanţarea activităţii SMURD Hunedoara.

Aceasta şi-a început
activitatea în 25 iulie 2006. Consiliul Local al municipiului Vulcan a aprobat aderarea sa la Asociaţia „Salvital” în luna septembrie a aceluiaşi an, iar în luna decembrie a fost aprobată încheierea unui acord între cele două entităţi. Şi aşa a fost, apoi, în fiecare an. Prin adresa nr. 25394/03.07.2018, „Salvital” Hunedoara a solicitat încheierea unui nou parteneriat. Ca să fie sigură că va intra în posesia sumei de bani pe care primăria vulcăneană s-a obligat să o plătească atunci când a aderat la „Salvital”. Spre cinstea ei, consilierii vulcăneni nu i-au dat cu flit, aşa cum posibil e să se fi întâmplat în alte localităţi hunedorene, ci au aprobat continuarea colaborării dintre administraţia publică locală şi acest serviciu deosebit de util cetăţenilor.

Însuşi primarul
Gheorghe Ile a vorbit la superlativ despre asta în expunerea de motive la „proiectul de hotărâre privind aprobarea acordului de parteneriat între UAT municipiul Vulcan şi Asociaţia <> Hunedoara”. Iată ce-a zis mustăciosul printre altele: „…iar SMURD, la nivelul municipiului Vulcan, şi-a dovedit necesitatea, utilitatea şi eficienţa serviciilor prestate de către asociaţie, prin intervenţiile calificate ale echipajelor în numeroase cazuri pentru care personalul  angajat este competent să acţioneze, contribuind astfel la salvarea de vieţi omeneşti, propun spre dezbatere şi aprobare prezentul proiect de hotărâre în forma prezentată”. Eu recunosc că nu am redat chiar în forma prezentă zicerea dintre ghilimele luată din expunerea de motive, fiind nevoit s-o perii puţin, din punct de vedere gramatical, dar nu asta e important, ci ceea ce urmează.

Este de la sine înţeles
că  proiectul a „trecut” cu voturile „pentru” ale tuturor aleşilor locali prezenţi la şedinţa din 26 iulie. Ceea ce este de lăudat. Aş fi curios, însă, să văd şi să aud câte cuvinte de bine, nu zic mulţumiri, îi vor fi adresate ziarului după apariţia acestui articol. Nu de alta, dar, am zis-o nu o dată, când lucrurile merg bine, şi ziarul scrie de bine. Nu de alta, dar despre articole de acest gen nu pomeneşte nimeni din primărie sau din consiliul local vulcănene, ca să nu mai zic de vorbe de mulţumire. Dimpotrivă, duminica trecută, mi-a fost dat să aud, strecurat printre dinţi, şi ceva de genul unei ameninţări. Voalate, desigur.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter