05.08.2018,  11:55:35 | 0 comentarii | 524 vizualizari
Ce spui Vasilescule? / Cabanierii întreabă dacă Staţiunea Parâng e dinamitată chiar de unii de prin consiliul judeţean
de Corneliu BRAN

• Primarul Petroşaniului: „E o ruşine să nu poţi să menţii un drum din acesta judeţean...”

Cabanierii din Parâng au reale motive să fie supăraţi pe faptul că nici vara aceasta n-au beneficiat de lucrări la drumul din Parâng, tronsonul ce este administrat de consiliul judeţean. Ei spun, cu îndreptățită revoltă, că au pierdut şi în acest sezon de vară 2018 circa jumătate din turiştii preonizați să ajungă în Parâng, în condiţiile în care acest drum a devenit aproape necirculabil pe anumite porţiuni din cauza ploilor abundente care efectiv au „înecat” toată România anul acesta, la propriu nu la figurat. Sorin Vasilescu este vicepreședintele Consiliului Județean, membru al organizației PSD Petroșani, cu domiciliul multă vreme în Lupeni. El ar trebui să dea un răspuns. Însă am observat că pe acest individ, plătit cu bani foarte-foarte mulți, nu-l interesează deloc problemele reale ale Văii Jiului. Noi așteptăm de două luni un răspuns referitor la cheltuirea miliardelor la jubileul Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”, implicarea sa în aspectul exterior al aceluiași teatru, dar și aducerea unui catarg pentru tricolor de miliarde de lei în Valea Jiului. Însă, Vasilescu este ocupat doar să-și numere banii din conturi, că altfel ar răspunde întrebărilor opiniei publice.    

Iacob-Ridzi le arată obrazul
Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi şi Adrian David (fost preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara) au fost întrebaţi despre situația drumului spre Parâng.
„Eu ştiu că sunt probleme legate de ultimele căderi masive de ploaie din ultima perioadă de timp care au făcut de necirculat drumul. Eu ştiu foarte clar care sunt nemulţumirile cabanierilor şi cât de important consideră dumnealor şi noi că ar fi ca acest drum să fie finalizat la standardele care ar trebui din 2018, aici gândindu-mă, în primul rând, la un covor asfaltic. Dacă îmi amintesc eu bine, când am semnat contractul de asociere (între consiliul judeţean şi primăria din Petroşani pentru realizarea lucrărilor la acest drum, pe vremea când Adrian David era preşedintele CJ Hunedoara – n.r.), era vorba de o investiţie proprie, din fondurile consiliului judeţean, cu finalizare a acestui proiect în doi ani de zile. Cei doi ani au expirat anul trecut. Între timp,  consiliul judeţean a luat hotărârea de a transforma această investiţie dintr-una proprie în una pe fonduri guvernamentale, iar licitaţia stagnează din 2016 până astăzi, timp în care durerile cabanierilor sunt tot mai mari”, a spus Adrian David.
Tiberiu Iacob-Ridzi a fost mai tranșant, arătându-le obrazul incompetenților de la Consiliului Județean Hunedoara: „Starea acestui drum ne încurcă foarte mult. Din punctul meu de vedere e o ruşine să nu poţi să menţii un drum din acesta judeţean... Măcar să-l repari până se termină chestiunea din instanţă cu licitaţia! Este, dacă vreţi, o atitudine din partea celor responsabili, care arată că, practic, nu-i interesează. Nu cred că au venit nici să repare după ultimele ploi, că dacă veneau aveam semnale în acest sens, dar nimeni nu m-a anunţat...”.

Incompetenții de la județ nu au nicio scuză
Ce este cel mai culmea este faptul că la începutul săptămânii trecute ZVJ şi presa locală sublinia faptul că atunci, după vreo câteva ploi serioase, drumul se rupsese pe câteva porţiuni iar cabanierii erau nevoiţi să ajungă la cabane, adică la propriile afaceri, urcând cu maşinile pe pârtiile de schi, fapt total anormal. Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi răspundea la întrebările presei după o acţiune din primărie că a vorbit cu cei de la consiliul judeţean şi că preşedintele Mircea Bobora l-a asigurat că va trimite pe cei de la firma parteneră cu consiliul judeţean, cea care se ocupă de reparaţii drumuri, ca să se remedieze situaţia. Asta era în ziua de joi, 26 iulie 2018, în ziua în care primarul Tiberiu Iacob-Ridzi s-a întâlnit cu domnul Hans Erich Tishler, consulul Republicii Federale Germania, la Sibiu la Petroşani. De atunci au trecut 10 zile. Timp în care NU S-A ÎNTÂMPLAT NIMIC ÎN MATERIE DE REPARAŢII la un drum ce duce înspre O STAŢIUNE DE INTERES NAŢIONAL. O staţiune care, ca şi cea din Straja, ar trebui să fie nu doar mândria Văii Jiului, ci a întregului turism hunedorean! Mircea Bobora și Sorin Vasilescu, dacă lucrurile stau aşa cum le-a spus public într-o conferinţă de presă primarul Petroşaniului, atunci sunt foarte grave şi probabil că au dreptate unii cabanieri să se întrebe dacă Staţiunea Parâng „e  dinamitată oare chiar de unii de prin consiliul judeţean?”. De unde poate să reiasă acest fapt după logica unor cabanieri? Simplu. Dacă de licitaţie şi de contestaţii toată lumea mai crede prin Parâng că e o problemă ce nu ţine neapărat numai de consiliul judeţean, ci de unii contestatari „băgăcioşi sau nu”, cum se mai întâmplă destul de des prin România la mai toate licitaţiile de lucrări, deşi nimeni n-ar băga mâna-n foc pentru asta, aici, când lucrurile trebuiau să fie CLARE, respectiv primarul a anunţat, preşedintele Bobora a promis, iar la pasul trei urma să vină firma să repare drumul, ăsta prost şi plin de gropi, acest lucru nu s-a mai întâmplat în 10 zile! 
Bobora și Vasilescule, ce să mai înţeleagă cabanierii, administraţia locală, cetăţenii, turiştii? Simplu. Că nu se vrea linişte şi condiţii pentru această staţiune! Că ce naibii altceva să mai creadă lumea? Poate şi de aceea, timp de peste un an în Vale niciun oficial de la consiliul judeţean n-a mai venit să organizeze MĂCAR O SINGURĂ CONFERINŢĂ DE PRESĂ! Vorba lui Adrian David la ultima conferinţă: „Când nu ai nimic a spune... Sigur că nu mai vii... ce să spui oamenilor, presei, când tu niciun drum nu eşti în stare să-l întreţii?”. Aici îl contrazicem pe Adrian David, dar vicepreședintele CJ Hunedoara Sorin Vasilescu a apărut prin mai într-o conferință, anunțând presa că județul a băgat bani grei în jubileul Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”. Și pe urmă când l-am întrebat cum a tocat miliardele acelea, Vasilescu nu a mai dat niciun răspuns. Și atunci, nu ne putem gândi la orice? 
Vasilescule, spune cum s-au cheltuit miliardele! Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter