05.08.2018,  11:56:47 | 2 comentarii | 982 vizualizari
Senatorul Cristian Resmeriţă: „Ceea ce am putut eu să fac este ca din octombrie 2018 oamenilor să li se recalculeze pensiile”
de Corneliu BRAN

„Senatorul 155/ 245”, cum este numit de către pensionarii din Lupeni din iulie 2018, Cristian Resmeriţă, pentru că în luna lui Cuptor „a adus veşti foarte bune pentru noi, foştii angajaţi din subteranele minelor Văii şi pentru toţi cei care au lucrat în condiţii grele sau toxice şi care azi sunt pensionari, dar şi în 2016 când s-a luptat pentru Legea 155”, se află în vacanţă. Chiar şi aşa, printre ele, senatorul nu uită să stea de vorbă cu concetăţenii atunci când se plimbă pe stradă, uneori chiar şi când se plimbă cu copiii prin parc. Oamenii îl opresc şi mulţi se referă la „zbaterea tânărului senator de a se adopta legile 155 şi 245”. Cea de-a doua lege a fost adoptată în iulie de Parlamentul României, la iniţiativa unui grup de parlamentari PSD hunedoreni, în frunte cu senatorul lupenean. Unii pensionari îl opresc să-i mulţumească, alţii să-i mai spună „câte ceva”. Cert este că la Lupeni, în oraşul de baştină, senatorul este foarte popular.
Totuşi, o umbră de regret a existat după adoptarea Legii 245 pentru senatorul Cristian Resmeriţă. Pe bună dreptate, senatorul lupenean a fost mâhnit de ipocrizia unor adversari politici, atât din Capitală, cât şi din teritoriu care „au încercat să găsească cusur acestei legi, că nu vor fi recuperaţi banii pierduţi din 2016, de la intrarea în vigoare a Legii 155 şi până în octombrie, când va intra în vigoare Legea 245”.
De aceea, senatorul a ţinut să răspundă acestora şi să le explice situația, ca să priceapă și… opoziția: dacă s-ar fi mers pe recuperarea sumelor şi din urmă cu doi ani, n-ar fi fost nicio şansă ca legea aceasta să reuşească să fie adoptată repede, s-ar fi lungit până cine ştie când, în condiţiile în care pentru sumele restante există instanţe de judecată unde unii pensionari au şi câştigat deja procese. Iată declarația pe larg:
„Vocile contestatarilor legii acesteia sunt din ce în ce mai puţine. Din păcate, chiar şi atunci când se fac lucruri bune, lupta asta politică nu este aşa cum trebuie să fie, curată şi pentru interesul cetăţeanului, de multe ori găsindu-se nod în papură chiar şi pentru un lucru bine făcut şi care ajută din plin cetăţeanul. Eu vreau să vă spun, chiar în momentul când eram în opoziţie, că dacă vedeam proiecte sau decizii bune ale adversarilor noştri politici le lăudam şi le sprijineam. Pe de altă parte, aşa cum ştiţi şi ştie toată lumea din judeţ, am criticat întotdeauna deciziile sau proiectele proaste, proiectele care în loc să sprijine omul mai mult îl încurcă şi n-am ţinut cont că aceste proiecte vin dinspre opoziţie sau dinspre colegii mei de partid sau de coaliţie. Aşa sunt eu,  şi lumea din Vale mă cunoaşte cel mai bine, fapt pentru care m-au şi trimis de atâtea ori în Parlamentul României să reprezint interesele oamenilor de aici şi a zonei şi judeţului. Revenind la această lege pentru care m-am zbătut enorm, vă spun că din momentul în care ea a fost adoptată, oamenii îmi spun că este o lege bună, mulţi mă felicită şi cei mai mulţi mă întreabă când intră legea în vigoare. După cum aţi văzut chiar mai înainte, când ne-am întâlnit în acest loc public din Lupeni, în parc, m-au întrebat doi cetăţeni chiar în prezenţa dumneavoastră când intră în vigoare legea, spunându-mi apoi că, într-adevăr, e o lege bună, reparatorie, care era firească deoarece repară multe nedreptăţi. Din 19 iulie aşa se întâmplă toată ziua când merg prin Lupeni sau prin Vale şi mă întâlnesc cu pensionarii pe stradă.
Revenind, mai spun o dată ca să afle toată lumea, din octombrie 2018, pensiile celor care sunt ieşiţi la pensie între 1990 şi 2010 vor fi toate recalculate, fără niciun fel de discuţie, iar aceşti oameni vor avea plusuri substanţiale la pensia recalculată. M-au întrebat oamenii ce înseamnă substanţial... Permiteţi-mi să nu dau sume, deoarece fiecare are punctul de pensie poate diferit, dar e vorba de sute de lei în plus în sus, putându-se ajunge în unele cazuri chiar şi bine de tot peste 1.000 lei. Ceea ce am putut eu să fac – şi încă o dată vreau să subliniez ce am spus şi într-o conferinţă de presă  în calitate de membru al Parlamentului României – este ca din octombrie 2018 oamenilor să li se recalculeze pensiile şi fiecare dintre cei ce au dreptul să-şi primească bănuţii în plus la pensia actuală. Întrebarea care s-a născut, anume ce se întâmplă cu sumele pe care oamenii le meritau din 2016 (?), aici permiteţi-mi să nu comentez prea mult. Vă şi spun de ce... sunt decizii ale instanţelor pe care nu pot să le comentez. Dar vă spun un lucru: dacă oamenii au dat în judecată casa de pensii, Statul Român, au câştigat acest drept acolo şi trebuie să-şi primească banii! Iar eu nu sunt decât foarte fericit că aşa s-a întâmplat pentru că, până la urmă, încă un om, o sută sau o mie vor primi nişte bani suplimentari prin intermediul instanţei, bani câştigaţi pe merit şi pe bună dreptate. Eu am făcut ceea ce a fost omeneşte de făcut de către un membru al Parlamentului României trimis de oameni acolo să-i reprezinte, am reglat – printr-un proiect de lege şi prin tot ce am făcut ca el să fie adoptat – ceea ce trebuia făcut. Nu puteam să reglez din urmă, aşa că am reglat doar din viitor, dar am reglat şi asta-i cel mai important! Mai mult nu s-a putut să reglăm, adică din urmă, şi, cum spuneam, instanţele vor decide din urmă pentru cei care s-au adresat lor şi este foarte corect aşa”, ne-a declarat senatorul Cristian Resmeriţă.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter