08.08.2018,  19:20:58 | 1 comentariu | 464 vizualizari
ZVJ să trăieşti, că ne trebuieşti!
de Ziarul Vaii Jiului

Acum realizez că de aproape un sfert de veac lucrez în mass-media. Cum trece timpul! Nu mi-am dat seama că sunt atâţia ani decât atunci când Marian Boboc, redactorul şef, ne-a cerut să deschidem cutia cu amintiri la aniversarea de 10 ani a ZVJ. Un număr din două cifre! Ce frumos! Sunt ani cu multă muncă, pasiune, cu urcuşuri şi coborâşuri, cu bune şi cu rele, dar într-un colectiv cu oameni frumoşi, la suflet şi chip. Cum scrierea nu este punctul meu forte, eu fiind tehnoredactor şi nu redactor, la ceas aniversar spun doar LA MULŢI ANI, Ziarul Văii Jiului! La cât mai mulţi ani să trăieşti, că ne trebuieşti!
În 1993 am intrat în presă, la săptămânalul „Curierul Văii Jiului” - patronat de Ştefan Nemecsek, Dumnezeu să-l ierte! - ca secretară-dactilografă. A fost ceva nou şi frumos, iar de la ziariştii Ioan Mustaţă, Ioan Dubek – Dumnezeu să-l odihnească!, Nicolae Stanciu şi Viorel Străuţ, şi alţii, am învăţat din tainele acestei nobile meserii. Aşa au trecut 9 ani, timp în care am trecut de la maşina de scris la calculator, de la dactilografă la tehnoredactor, şi am semnat şi câteva articole. 
Apoi am trecut la cotidianul „Gazeta Văii Jiului”, începând cu al doilea număr, ca tehnoredactor, unde au fost alte cerinţe. Am lucrat aproape trei ani sub coordonarea lui Gică Chirvasă, apoi a preluat colectivul ca director Cătălin Docea, cel mai tânăr director din presă la acel moment. 
Din 9 august 2008 suntem „Ziarul Văii Jiului”. La plural, pentru că suntem o echipă. O echipă care a rezistat şi rezistă cu stoicism, care şi-a schimbat, desigur, componenţa de-a lungul timpului, doi plecând să scrie în stele.
Din păcate, nu ştiu ce viitor va avea presa scrisă în Valea Jiului, va rămâne cea online, dar nu e acelaşi lucru pentru că scripta manent doar pe hârtie.
LA MULŢI ANI, ZVJ!
Daniela FILIMONInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 Florin 09.08.2018,  10:00:19
La multi ani !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter