09.08.2018,  21:13:47 | 1 comentariu | 737 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Cu ajutorul Crucii Roşii / Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi rezolvă problema salvamarului de la bazinul școlar
de Corneliu BRAN

Prin participarea la o tabără naţională de instruire a patru tineri voluntari cu vârste de peste 18 ani, organizat la Giurgiu de Crucea Roşie România, în parteneriat cu mai multe instituţii judeţene de-acolo, Crucea Roşie Petroşani pare să fi rezolvat problema lipsei de personal calificat la bazinul de înot din Aeroport.

Spunem asta deoarece se ştie că până acum n-au fost găsite de administratori soluţii clare privind ocuparea unui post de salvamar, sau măcar a unui post pentru o persoană calificată în acordarea primului-ajutor în caz de înec. Nici măcar pe bază de voluntariat nu s-a putut acest lucru deoarece nu exista atestarea niciunui tânăr de la Crucea Roşie sau din cadrul altor organizaţii de profil. Acum, acest lucru s-a rezolvat, iar cei patru tineri voluntari ai Crucii Roşii Petroşani s-au întors după zece zile de instruire şi examene cu atestatul care le conferă dreptul să acorde primul-ajutor unei persoane aflate în pericol de înec la toate formele de bazine şi ştranduri.
De la doamna director Felicia Vitan, din cadrul Crucii Roşii Petroşani, am aflat că toate costurile de cazare şi masă pentru toţi voluntarii din întreaga ţară ce au participat la această instruire au fost suportate de Crucea Roşie România, în timp ce filiala locală din Petroşani a suportat cheltuielile legate de transportul dus-întors.
„Odată reveniţi, ei, la rândul lor vor face instruirea cu ceilalţi 20 de tineri voluntari. Care, la rândul lor, vor primi la finalul acestei perioade de instruire pe plan local o adeverinţă că au susţinut această instruire. Nu e ca şi cum ai avea atestat, cum e cazul celor patru ce au participat la tabăra de la Giurgiu, dar e o bilă albă în CV-ul lor. Instruirea aceasta va avea loc pe data de 29-30 august, dar încă nu ştim locaţia. Dacă ni se va permite să o facem la bazinul şcolar din Aeroport va fi bine. Dacă nu, vom găsi alte soluţii şi probabil că soluţia cea mai bună va fi ştrandul 3D Aqua din Aeroport, cu care am luat deja primele contacte la nivel de negocieri”, ne-a declarat Felicia Vitan.
Trebuie subliniat faptul că raportat la ceea ce vă spuneam legat de voluntariatul acestor patru tineri la bazinul de înot, doamna Felicia Vitan ne-a spus că propunerea Crucii Roşii Petroşani ar fi ca în zilele de sâmbătă şi duminică, dacă nu chiar de 4-5 ori pe săptămână, unul-doi tineri să asigure partea de prim-ajutor la bazin, cu obligaţia din partea administraţiei locale să le asigure câte o masă pe zi sau echivalentul în bani al acesteia. „Asta ar fi propunerea noastră şi acum că ei au atestat ar putea asigura acolo, săptămânal partea de prim-ajutor”, susţine directorul Crucii Roşii Petroşani.
Auzind vestea, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a fost absolut de acord cu această propunere, subliniind faptul că la bazinul şcolar ar fi astfel o problemă rezolvată: „Da, normal că îmi doresc treaba asta, că doar ştiţi că nu s-a găsit un salvamar calificat şi nici o persoană voluntară atestată în acest sens. Este bine pentru siguranţa celor care practică acolo acest frumos sport”.
Totul e bine, când se termină cu bine…Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (1 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Licitații

* * *
* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter