23.09.2018,  19:06:42 | 1 comentariu | 726 vizualizari
În Parâng, / Primăria Petroșani a pornit războiul căcatului
de Corneliu BRAN

Au trecut vreo trei luni de când Comisia pentru Parâng, formată în urma unui proiect de hotărâre iniţiat de consilierul local Viorel Pascu, ar fi trebuit să-şi înceapă activitatea.

Reamintim componenţa comisiei: consilierii Valeriu Butulescu, Claudiu Cornea și Viorel Pascu, Sinela Viezuran (funcţionar în cadrul SUAT), Paul Ponyiczky (funcţionar în cadrul DADPP), Carmen-Vidra Bazaaoui (funcţionar în cadrul BDC, Protecţia Mediului), Ion Bunea (funcţionar în cadrul Compartimentului Protecţia Civilă), Remus Popescu (şef Serviciu Salvamont) şi Mihai-Alin Gal (şef Serviciu Direcţia Economică din cadrul Taxelor şi Impozitelor Petroşani).
Lucrurile se mişcă greoi. Doar la nivel de organizare a acestei comisii s-au făcut ceva paşi. Au avut loc două şedinţe, într-una fiind ales preşedintele comisii, Viorel Pascu. În cealaltă s-au stabilit direcțiile de atac. De asemenea, s-a luat decizia ca în fiecare lună, la început şi la final, comisia să se întrunească în şedinţă şi să fie analizate problemele din Parâng, în paralel cu acţiunile de inspecţie de pe teren.
„Da, asta am decis, comisia va acţiona în următoarea etapă pe linia poluării mediului, fiind vizat în acest sens un control amănunţit la toate cabanele şi locaţiile din staţiunea Parâng. Vom vedea ce există, dacă au haznale şi contracte încheiate cu Apa Serv pentru vidanjă, aşa cum spune legea şi cum cere Agenţia de Protecţie a Mediului, Garda de Mediu şi Apele Române, care au obligaţia tot după lege să monitorizeze de asemenea acest lucru. 
Lucrurile sunt clare, nu se mai poate ca acea mizerie să fie deversată peste tot prin spatele cabanelor. Este ceva de-a dreptul revoltător ce s-a întâmplat şi un adevărat atac la mediul înconjurător, la turismul civilizat şi la bunul simţ până la urmă. Vom porni de-aici cu efectuarea controlului, după care vom continua şi cu alte tematici, inclusiv turismul la negru. Cum s-ar zice, deschidem o uşă şi apoi intrăm pe alta. Asta ne-am propus şi veţi vedea roadele acestei comisii în următoarea perioadă şi în anul care vine”, ne-a declarat preşedintele comisiei.
La fel de optimist era şi consilierul Valeriu Butulescu: „Nu e normal să deversezi rahatul, scuzaţi expresia, în spatele cabanei, să vină apoi turistul şi să calce pe-acolo şi să pută de îţi rupe nasul. E normal? Şi altele şi altele... Vom atinge toată problematica, mai cu seamă că din comisie fac parte oameni specializaţi pe toate domeniile care ne trebuie să reaşezăm lucrurile cum trebuie în staţiune”.
E bine că Primăria Petroșani a pornit în Parâng războiul căcatului.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 Emil Avram24.09.2018,  11:28:59
Ar trebui sa începeți cu faptul ca cei din zona Rusu care am plătit taxa de gunoi, nu avem unde depozita în mod civilizat gunoiul menajer. Sunt 3 containere unde arunca toată lumea, localnici, turiști, inclusiv cei din zona IEFS. Cele 3 containere se golesc în fiecare zi de Luni, iar la sfârșitul săptămânii când zona se aglomerează de turiști, aceștia sunt uimiți de modul în care se gospodărește zona turistica.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter