27.09.2018,  18:58:20 | 1 comentariu | 714 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Deschiderea noului punct de lucru al Consiliului Judeţean Hunedoara la Petroşani a coincis şi cu rezolvarea primei petiţii, adresate public de ZVJ 
de Corneliu BRAN

La Petroşani, pe strada Tineretului, Consiliul Judeţean Hunedoara a deschis un punct de lucru, de acum înainte spaţiul fiind deschis zilnic în zilele lucrătoare pentru orice cetăţean care o problemă legată de această instituţie, un funcţionar fiind în permanenţă prezent. Zilele următoare va fi afişat şi un program de audienţe, care vor avea loc după-amiaza şi unde ceetăţenii vor putea sta de vorbă, prin rotaţie, atât cu preşedintele CJ, Mircea Bobora, cât şi cu consilierii judeţeni din Vale. Mai mult, într-o altă sală din clădirea respectivă, închiriată de PSD Hunedoara, în fiecare zi de vineri, tot prin rotaţie, senatorii şi deputaţii PSD Hunedoara vor avea de asemenea audienţe şi program cu publicul. 

Invitaţi
Inaugurarea sediului a adunat o pre­zenţă numeroasă din partea politicienilor, mai ales a celor de stânga, deşi printre consilierii judeţeni prezenţi au existat şi consilieri liberali. Fireşte că n-a lipsit preşedintele CJ, Mircea Bobora, vicepreşedintele Sorin Vasilescu, căruia Mircea Bobora i-a reamintit public şi joi că are în atribu­ţiuni, în mare parte, problemele legate de Valea Jiului în relaţia cu consiliul judeţean (am ţinut să precizăm asta deoarece ni se pare foarte interesant şi important mesajul preşedintelui, în contextul dat!), administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, senatorul de Valea Jiului, Cristian Resmeriţă, deputatul şi preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, deputatul Ilie Toma, primarii localităţilor Lupeni, Lucian Resmeriţă, Vulcan, Gheorghe Ile, viceprimarii Florin Nicolae, Petroşani, Iacob Mesaroş, Lupeni şi Corneliu Braia, Uricani, consilierii jude­ţeni, rectorul Universităţii din Petroşani, Radu Sorin, preşedintele PSD Petroşani, Ioan Rus, o parte din conducerile celor două instituţii ce se află sub „umbrela” consiliului judeţean, respectiv Apa Serv Valea Jiului şi Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu Petroşani, în frunte cu directorii Cristian Ionică, respectiv Cosmin Rădescu.

Transparenţă în relaţia cu cetăţenii...
Singurul care a luat cuvântul a fost preşedintele Mircea Bobora: „(...) După discuţiile şi cu conducerea Partidului Social Democrat am decis să deschidem un birou al consiliului judeţean la Petroşani pentru a prezenta transparent modul în care se acţionează în consiliul judeţean în ceea ce vizează îmbună­tăţirea condiţiilor socio-economice în Valea Jiului, birou cu o permanenţă de luni până vineri, săptămânal, şi extins şi sâmbăta şi duminica atunci când necesitatea o va impune. Deschiderea acestui punct de lucru al consiliului judeţean a presupus şi ceea ce înseamnă selecţia şi poziţionarea unui angajat al consiliului judeţean cu statut permanent la acest punct de lucru, în aşa fel încât toate doleanţele şi toate sesizările, în 99% deloc pozitive deoarece lumea de regulă vine la audienţă să prezinte situaţii care speră că se vor îmbunătăţi, să fie preluate de acest angajat. În acelaşi timp va fi un program în care absolut toată lumea, începând cu preşedintele CJ, continuând în mod special cu domnul Vasilescu, care are o atribuţie specială pentru zona Văii Jiului, şi cu consilierii judeţeni, vor avea audienţe (consilierii judeţeni vor avea program de audienţe după-amiaza, deoarece dumnealor au obligaţii de serviciu în restul timpului(. Toate acestea fiind făcute pentru operativitate, pentru ceea ce înseamnă luarea deciziilor în concordanţă cu ceea ce înseamnă sesizări din partea cetăţenilor (...), a menţionat printre altele preşedintele Mircea Bobora.

3,3 km din drumul spre Straja asfaltați anul acesta
Referitor la drumul ce duce la staţiunea Straja-Vâlcan, Mircea Bobora a spus: „Cred că e o săptămână de când am discutat cu administratorul public începerea unor lucrări de asfaltare la drumul ce duce spre staţiunea Straja. Dumnealui poate să vă confirme...”. Şi administratorul public al judeţului, Costel Avram, a confirmat: „Există rămase în planul de măsuri pe anul 2018 în jur de 13.000 mp pentru îmbră­că­minţi bituminoase. În Valea Jiului singurul drum judeţean pe care poate fi pus asfalt este drumul de la Straja. Împreună cu domnul primar am discutat, iar anul acesta vor putea fi asfaltaţi pe acel drum în jur la 3,3 km. Urmează ca împreună cu primarul să stabilim exact de unde să începem, iar anul viitor după discuţiile cu preşedintele consiliului judeţean vor fi prinse în buget sumele pentru rezolvarea întregului drum”.

Mircea Bobora - fără echivoc: 
„Ăsta e şi motivul pentru care managerul teatrului, CARE ARE OBLIGAŢII VIZAVI DE TRANSPARENŢA CHELTUIELILOR BANULUI PUBLIC, e aici. Are situaţia şi dă drumul... Eu am anticipat întrebarea şi încerc să anticipez o serie de întrebări din partea dumneavoastră a presei. Vreau să vă spun că realizările Consiliului Judeţean Hunedoara – sigur avem şi lipsuri probabil multe, dar O LIPSĂ MAJORĂ POATE FI LIPSA DE COMUNICARE şi de aceea nu vreau să pierd ocazia să vă spun – pe POR şi POS, totalul fondurilor europene pentru care avem contracte în evaluări (o parte) şi semnate (altă parte) este de 860.430 milioane lei, din care contracte încheiate de 626 mili­oa­ne lei. Dumneavoastră sunteţi cei care puteţi face analiză statistică şi să mă trageţi pe mine în mod special de urechi când veţi găsi ani cu contracte pe fonduri europene mai just cuantificate, mai echilibrate, pentru că nu vreau să vorbesc neapărat doar de sume sau de numere de contract. Multă lume îmi spune... vom face 30 de contracte. Da, 30 sună bine, dar trebuie ţinut cont şi de consistenţa valorică a contractelor şi importanţa socială a contractelor. Da, mulţumesc!”.

Prima petiţie - REZOLVATĂ!
În timp ce jurnaliştii prezenţi se îndreptau spre cealaltă încăpere, unde liderul judeţean PSD, deputatul Laurenţiu Nistor, îi invitase să le adreseze câteva cuvinte privind deschiderea acelui birou parlamentar şi să le arate că are contract semnat de 900 lei pe lună/chiria (răspunzând astfel şi la a treia întrebare pusă), ZVJ, prin reprezentantul său, a rămas pe loc. „Ei, bine, cum facem, cine ne dă totuşi răspunsul?”, am întrebat. „Cum cine, domnul director Rădescu!”, ne-a spus preşedintele Bobora, în prezenţa celor de faţă, minus senatorii, deputaţii şi ceilalţi jurnalişti. „Domnul director, haideţi şi daţi-i un răspuns domnului ziarist!”. Venit de pe coridor imediat ce s-a auzit strigat, directorul încerca să tot explice că va organiza o conferinţă de presă, unde va da răspunsul şi va arăta public devizul. „N-am vrut să intervin şi să deturnăm subiectul întâlnirii de astăzi, dar aş prefera să facem asta în prezenţa presei...”. „Da, dumnea­voastră aveţi mandatul de a organiza o conferinţă de presă, dar v-aş ruga acum să-i daţi domnului jurnalist un răspuns primar referitor la cele 300.000 lei cheltuite cu gala teatrului. „Aici, dacă îmi permiteţi, am o situaţie detaliată, cu toate contractele care s-au încheiat...”. „Domnule manager, discuţia trebuie încheiată cu dumnealui, ca reprezentant al iniţiatorului, ZVJ, sau redactorul şef... Iar mâine, sau săptămâna viitoare, cred că puteţi susţine o conferinţă de presă... Chiar şi aici în acest sediu unde consiliul jude­ţean poate să desfăşoare orice acţiune ce ţine de instituţiile subordonate... sau la teatru, unde doriţi” . Văzând prelungirea momentului, adminis­tratorul public al judeţului, Costel Avram, a intervenit prompt şi destul de dur, nelăsând loc de interpretări: 
„Domnule preşedinte, dacă e vorba de transparenţa banului public, a făcut Ziarul Văii Jiului o sesizare, iar domnul director aici de faţă este OBLIGAT să dea răspuns! Să facă şi conferinţă de presă, dar acum e obligat să dea un răspuns!”. „De ce nu aţi dat drumul la răspuns până acum?”, s-a adresat apoi Costel Avram directorului. „Pentru că nu am primit o solicitare în scris. Doar teorii prin presă...”, a răspuns directorul. Aici, după părerea subsemnatului, directorul teatrului a greşit. De parcă nu toate instituţiile de stat se autosesizează la acest gen de articole sau de întrebări prin presă şi dau un răspuns, fie el şi unul nesatisfăcător... De altfel, şi Costel Avram a vrut să-i spună asta, dar fiind întrerupt de preşedintele Bobora, care a încercat şi a reuşit să oprească o dispută verbală între cei doi, a lăsat-o aşa… Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (1 )

#1 Vasile27.09.2018,  20:12:24
O intrebare pentru domnul Mircea Bobora presedeinte al CJH , daca sa inceput asfaltarea drumului judetean din Parang ?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter