30.09.2018,  11:08:01 | 0 comentarii | 504 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Cu jalba-n băț… / Târgul duminical aduce petroșenenii la consiliul local
de Corneliu BRAN

Ultima şedinţă de consiliu local a început la Petroşani cu luarea la cunoștință de către consilieri a păsurilor unor cetăţeni din Colonie, care locuiesc în zona unde se organizează săptămânal târgul de produse second-hand.

Oamenii s-au plâns de multe: de faptul că nu există nişte scări civilizate pentru a sui dinspre casele de colonie şi acest târg săptămânal înspre şoseaua de centură şi viceversa, de faptul că după comercianţi rămâne multă mizerie, de zgomotul făcut de aceştia dis-de-dimineaţă când îşi montează tarabele şi corturile şi îşi aşează produsele, dar şi de câini dintr-o anumită gospodărie, nesupravegheaţi, care ies din curte şi muşcă oamenii pe stradă şi câte şi mai câte. Toate aceste motive fiind aduse în ideea că cei din consiliu local vor muta acest târg de duminică într-o altă zonă.
„Îmi cer scuze că vă spun, dar Dumnezeu i-a ferit până acum pe oameni şi i-a ferit de tren. Dar prin târgul ăsta îi expuneţi pe oameni direct să-i pleznească trenurile!”, a spus unul dintre petiţionari. Chiar cel care înainte de asta făcea referire la faptul că cei în măsură, administraţia locală, ar putea propune realizarea unei pasarele, care să facă legătura părţii de jos a oraşului cu Cartierul Dimitrov, astfel încât cetăţenii să fie protejaţi. Ca o paranteză, ZVJ şi subsemnatul nu ne-am dus cu gândul la o pasarelă, ştiind ce greoi se mişcă cei de la CFR când sunt de rezolvat probleme sau de făcut investiţii (gara, dar şi altele stând mărturie), dar am cerut administraţiei locale să reabiliteze scările ce fac legătura, dând imagini şi exemple la ceea ce există azi. Mai mult, am solicitat primăriei ce ne-au spus şoferii, să dea amenzi celor de la CFR până repară trecerea de cale ferată de la viaductul ce leagă Colonia de oraş, astfel încât şanţurile şi oţelul ieşit din beton să nu le mai rupă cauciucurile maşinilor. Până acum însă n-am primit niciun răspuns clar, practic, cu vreo astfel de lucrare începută sau vreun demers concret.
Revenind, după ce i-au ascultat atent pe oameni, consilierii au început să se frământe şi unii au început să vorbească între ei, fiecare având o părere sau alta. Un cor imens de şuşoteli dar nimic concret. Consilierul Ioan Rus a cerut ca o idee mai veche a sa şi susţinută în alte câteva rânduri să fie repusă în discuţie, anume „ca acest târg să se desfăşoare în spaţiul imens unde a fost Jandarmeria”, „acolo nemaifiind nevoie nici de pasarelă şi nici n-ar mai fi nimeni deranjat...”. Alți consilieri au fost de părere că actualmente „e cel mai bun loc unde se ţine acest târg săptămânal” şi că cele solicitate de cetăţeni se pot rezolva, minus partea cu gălăgia, dar că şi aceea e rezolvabilă dacă se discută cu comercianţii. În fine, o altă părere, printre care şi a consilierului Valeriu Butulescu, a fost aceea că indiferent ce va fi pe viitor, acest târg săptămânal trebuie să existe, indiferent unde va fi el organizat pe viitor,„că doar nu toată lumea are bani să se îmbrace de la casele de modă” şi că aşa-i în toată lumea cu aceste târguri, „ele trebuie să existe”... 
Iar dacă locaţia târgului rămâne de stabilit, cândva, dacă nu cumva va rămâne tot acolo, fostul viceprimar Dorina Niţă a încercat ca măcar să se discute şi să se şi rezolve alte probleme susţinute de acei cetăţeni, care între timp plecaseră din sală. Consiliera a luat cuvântul şi a cerut viceprimarului să rezolve „problema asta cu câinii”, „că e de neacceptat ce se întâmplă şi sunt convinsă că acei câini părăsesc proprietatea şi atacă lumea pe stradă, că doar nu zic atâţia şi n-ar fi adevărat”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter