30.09.2018,  11:17:57 | 0 comentarii | 337 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Ziua  Mondială a Turismului la Petrila / La Galeria „Artelier” din Petrila a avut loc joi, 27 
de Ziarul Vaii Jiului

septembrie 2018, vernisajul unei expoziţii insignografice dedicată acestui eveniment de talie mondială.

Cum este şi normal, iubitorii de turism din Valea Jiului nu puteau să nu aducă şi ei un omagiu turismului, sportul cu cei mai mulţi practicanţi la nivel mondial. De aceea iniţiativa d-lui Viorel Stroe, proprietarul acestei galerii, care de altfel a găzduit şi multe alte manifestări culturale de-a lungul timpului, nu poate decât să ne bucure. 
În deschiderea vernisajului expoziţiei de insigne, dl. Viorel Stroe a dat cuvântul domnului prof. Sorin Pricop, care a ţinut o scurtă, dar deosebit de interesantă prelegere despre turism de-a lungul timpului, o prelegere plină de informaţii inedite care au încântat auditoriul.
În continuare i-a fost dat cuvântul secretarului Asociaţiei Colecţionarilor de Insigne din România, care a prezentat o scurtă istorie a evoluţiei insignei scoţând în evidenţă importanţa acestei ca pastrătoare a informaţiilor istorice. După aceasta participanţii au fost invitaţi să vizioneze o selecţie de imaginii din Masivul Retezat, reali­zate de membrii Asociaţiei „Drumeţii Veterani”.
La reuşita manifestării alături de domnul Viorel Stroe (prim-vicepreşedinte A.C.I.R.), şi-au adus aportul colecţionarii Ileana Pardos, Simona Tudor, Ecaterina Stroe, Eugenia Kelemen,  Nicolae Tudor, Daniel Urmărea, Tiberiu Kelemen şi Dumitru Puşcaşu, toţi memmbri ai A.C.I.R.
Spre aducere aminte, a fost bătută o insignă care, alături de o placheta artizanală, a fost oferită tuturor expozanţilor.    
Seara s-a încheiat cu un recital de muzică şi bineînţeles cu povestiri cu tematică turistică. Mulţumim pe această cale domnului Viorel Stroe, care cu această ocazie ne-a oferit posibilitatea organizării unei expoziţii insignografice în oraşul Petrila după 12  ani de la Reuniunea colecţionarilor de insigne din anul 2006.
Dumitru Ioan PUŞCAŞU 
Secretar  A.C.I.R.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter