30.09.2018,  11:40:12 | 1 comentariu | 590 vizualizari
Senatorul Cristian Resmeriţă / Apel pentru referendum
de Corneliu BRAN

Senatorul Cristian resmeriţă a făcut câteva considerații despre Referendumul organizat în zilele de 6-7 octombrie 2018, privind definirea explicită în Constituţia României a căsătoriei, ca fiind recunoscută doar cea dintre un bărbat şi o femeie. 

„Văd că este la modă să se discute pro şi contra acestui referendum, se discută foarte mult. Mulţi dintre cei care comentează – eu n-am făcut-o niciodată până acum despre acest subiect – au dus puţin discuţia într-o parte care nu este tocmai corectă şi cred că vedeţi că se discută foarte mult despre familie. Eu cred că familia este formată şi dintr-o mamă şi un copil. Într-o familie se poate întâmpla orice. Ai, de exemplu, doi părinţi care pleacă în străinătate şi rămâne, să zicem, un copil cu bunicii. Domnilor, este tot o familie! Noi nu discutăm la referendumul ăsta despre familie, noi discutăm despre căsătorie. Ceea ce este total diferit! Eu m-am uitat pe net pe Facebook, am văzut la televiziunile de ştiri foarte multe discuţii, dar noi nu discutăm despre familie – la acest Referendum. De exemplu, familia mea este formată şi din soţie, şi din copii, şi din părinţi, şi din frate, cumnată, nepoţi şi din toată lumea... Am şi eu o bunică, toţi suntem o familie. Dar căsătoria trebuie să fie, clar, după părerea mea – eu nu vorbesc despre părerile altora – între un bărbat şi o femeie. Am ajuns aseară (joi – n.r.) de la Bucureşti destul de târziu acasă şi atunci m-a întrebat până şi primarul Lupeniului, fratele meu, că se discută foarte mult despre asta, dacă se modifică şi altceva în Constituţie? Că spun unii că, de fapt, Dragnea ar fi ăla negru, răul, care a băgat întrebarea altfel decât cu căsătoria, pentru ca să se poată modifica Constituţia, nu ştiu, să scăpăm unii de puşcărie. Dar vă spun că noi, Senatul, am aprobat o modificare legislativă, în sensul de a defini căsătoria. Asta este întrebarea care se pune la referendum, legată de această modificare şi de căsătorie. Numai Băsescu a făcut un Referendum în care a spus sunteţi de acord cu 300 de parlamentari... Acel referendum este nul. Eu zic acum în premieră că sunt parlamentar: şi dacă se reduce numărul de parlamentari la 300, locul meu nu se reduce. Eu vă spun că nu poţi să pui o astfel de întrebare! Şi atunci eu vin acum şi spun pentru toată lumea: să se ducă la referendum – asta în primul rând, să voteze cum consideră fiecare dintre ei. Dar, eu, vă spun că pentru a se căsători cineva trebuie să fie un bărbat şi o femeie. Asta cred eu. Oamenii să se ducă şi să voteze, iar dacă cineva consideră că e invers, să voteze contra. Dar cred că este normal ca o căsătorie să fie între un bărbat şi o femeie şi pe această cale îi rog pe toţi cetăţenii din Valea Jiului, din judeţul Hunedoara să se prezinte la vot”.
Referitor la costul referendumului, senatorul Văii Jiului a spus: „Eu zic că indiferent ce se întâmplă, referendumul acesta rezolvă anumite chestiuni, cel puţin o chestiune de conştiinţă, fiind vorba de peste 3 milioane de români care au semnat şi care au susţinut acest lucru. Doamnă, democraţia costă! Ştiu. Nimic nu e ieftin în lume. Dar dacă 3 milioane de oameni doresc să se facă acest lucru, indiferent cu ce costuri, trebuie să se facă! Eu cred că cei care nu au argumente vin şi spun că de nu ştiu câţi bani s-ar face un spital. Dacă era să se facă un spital, sau să se doteze altul, se făcea şi dacă făceam şi dacă nu făceam referendumul. Democraţia costă. Un parlamentar, doamnă, costă. Că de aia au murit oameni să avem şi Parlament! Un primar costă... are birou... Sunt nişte costuri. Deci, şi un referendum costă... dar e voinţa a peste 3 milioane de oameni”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 Mihai30.09.2018,  15:29:13
Domnule senator Cristian Resmerita in primul rand vreau modernizarea drumului DN 7A (cheile jietului) spre Voineasa si Transalpina ca ne rupem masinile .....


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter