29.10.2011,  14:00:40 | 0 comentarii | 568 vizualizari
Sport. Ultima ora
de Loredana JUGLEA

Marius Mareş, jucătorul dorit de FC Vaslui a dat două goluri de senzaţie

Jucătorul de doar 15 ani al echipei Jiul, titular în gruparea petroşeneană a  reuşit două goluri de senzaţie în partida cu Inter Petrila pe care petroşenenii au câştigat-o cu scorul de 9-0. Partida a fost jucată în devans, joi, şi a contata pentru penultima etapă din Liga a IV-a Hunedoara.

«A driblat tot de la centrul terenului şi a înscris două goluri de poveste. În prima repriză a  jucat fundaş, iar în cea de-a doua mijlocaş. Este un jucător care va ajunge departe. Seamănă ca stil de joc cu Dănuţ Lupu şi cred că îl va depăşi ca valoare », spune vicepreşedintele Jiului, George Boboc. Acesta a mai afirmat că negocierile cu echipa din Liga I, FC Vaslui, în privinţa achiziţiei jucătorului Mareş continuă. « Dacă oferă un preţ bun pentru Mareş este de vânzare, dacă nu rămâne la noi să mai crească », a adăugat oficialul.

 

"M-a surprins convocarea"

Fostul jucător al echipei Jiul, Daniel Vădrariu se pregăteşte cu naţionala Under 21 pentru debutul în preliminariile Campionatului European din 2013. Tineretul s-a reunit la Mogoşoaia, iar mai apoi  lotul va pleca la Târgu Mureş, gazda primului joc din calificări. Românii debutează cu Kazahstanul, vineri, 3 iunie. Din grupa lor mai fac parte Franţa, Slovacia şi Letonia.

"M-a surprins convocarea", a mărturisit mijlocaşul Ceahlăului. "În ultimele etape, am jucat mai puţin. Nu mă aşteptam să intru în vederile selecţionerului. Dacă sunt aici, mă voi bate cât pot eu mai bine să arăt că se poate conta pe mine. Avem o grupă dificilă, însă avem încredere că ne vom califica la turneul final".

Tineretul va debuta în noua campanie într-o formulă mult schimbată, în care selecţionerul Emil Săndoi îşi pune speranţa calificării. "E un început de drum, încercăm să formăm o nouă echipă. Marea noastră problemă este că avem foarte puţini jucători titulari la echipele de club, aproape deloc. Nu este îmbucurător, dar am încredere în ei, pentru că pot creşte în valoare în timp scurt. Sunt mai multe considerente care ne obligă la un parcurs bun în această campanie. Naţionala de tineret a ocupat locul 10 în Europa şi 16-17 jucători din ultimele două generaţii au îmbrăcat tricoul de la naţionala mare. Eu sper chiar şi după acest joc cu Kazahstsan ca şansele lor de a deveni titulari la echipele de club să crească", a declarat selecţionerul. 

Daniel Vădrariu  nu ştie ce va face la finalul acestui sezon. Tânărul fotbalist aparţine în egală măsură Astrei şi lui Dinamo, iar în retur s-a vorbit despre posibila sa revenire la unul din aceste două cluburi. 

 

4000 de lei pentru campionii judeţeni

Primăria Petroşani a probat suma de 4000 de lei pentru echipa de juniori D a clubului Jiul, campioană judeţeană la copii născuţi în anul 1988. Elevii lui Cristian Tâlvescu sunt pentru a treia oară consecutiv campioni judeţeni. Suma acordată vine ca urmare a cererii pe care antrenorul a făcut-o către Consiliul Localastfel că efortul micuţilor nu va rămâne nerăsplătit. 

 

Campanie: Salvaţi Corvinul 1921

Pe data de 20 iunie va avea loc un miting de susţinere pentru Corvinul Hunedoara. Sub egida salvaţi Corvinul 1921, fanii hunedoreni au lansat invitaţia pe cel mai popular site de socializare: facebook.

Adunarea suporterilor se va face la bustul lui M.Klein de unde se va pleca în grup organizat către Casa de Cultura a municipiului Hunedoara pe platoul căreia se vor prezenta anumite mesaje de susţinere a fotbalului hunedorean şi câteva discursuri prezentate la microfonul amplasat pe mini scena platoului.

 

Heian Deva, în top la karate Eur&Ka

Karatiştii de la Clubul Heian Deva au „strălucit” din nou în Europa. Sportivii antrenaţi de sensei Marius Biji au demonstrat că sunt „specialişti” la kata şi „aşi” la kumite şi au obţinut şapte medalii (trei de aur, trei de argint şi una de bronz) la Campionatul European de Karate Eur&Ka, din Italia.

Clubul Heian Deva s-a prezentat la startul competiţiei din Italia cu cinci sportivi care au reuşit să obţină şapte medalii. Campioane europene la kata ( luptă cu un adversar imaginar) în 2010, Andra Daniliuc (ctg. 14-16 ani) şi Diana Deac (ctg. 12-14 ani) au fost şi în acest an cele mai bune din Europa. Cele două au avut acurateţe şi viteză în execuţii şi şi-au apărat cu succes titlurile cucerite anul trecut. „Am muncit mult pentru medalie şi sunt bucuroasă că am reuşit să mi-o trec în palmares.  Karate nu înseamnă bătaie, ci autocontrol. Prin antrenamente se educă fizicul şi psihicul, pentru disciplină”, a spus Diana Deac, cea mai volubilă dintre campioane. Clasată doar pe locul doi în 2010, Sabrina Groza (ctg. 16-18 ani) a progresat şi a obţinut medalia de aur la kata. „Mi-am dorit mult să schimb medalia de argint cu una de aur şi am reuşit”, a spus Sabrina Groza. Cele trei fete de aur au luptat cu succes şi în proba de kumite echipe, obţinând medalia de argint. Andra Daniliuc a cucerit a treia sa medalie în proba individuală de kumite  (luptă cu un adversar real). 

În competiţia masculină, Heian Deva a aliniat la start doi debutanţi. Tinerii componenţi ai clubului Heian Deva, Daniel Ciocan (10-12 ani) şi Alexandru Givulescu (6-8 ani), au concurat curajos şi au cucerit medalii de argint. „Nu mă aşteptam să fiu pe podium, pentru că am revenit în competiţii după o pauză de 2-3 ani”, a spus Daniel Ciocan. Delegaţia României a ocupat locul I în clasamentul pe naţiuni, fiind urmată de Italia şi Serbia. La competiţie au participat 424 sportivi din 18 ţări.

Marius Biji, antrenorul de la Heian Deva, susţine că medaliile sunt absolut meritat pentru că s-a muncit mult şi s-au făcut eforturi importante pentru ele. „Primul pas l-a reprezentat câştigarea  titlurilor de campioni naţionali care asigurau dreptul de participare. Au urmat zeci de ore de antrenament la intensitate maximă pentru atingerea nivelului de pregătire necesar unei prestaţii performante în arena internaţională. Mai dificilă decât primele două încercări s-a dovedit bătălia pentru găsirea resurselor financiare necesare efectuării deplasării. Dintre cei zece sportivi care aveau titluri de campioni naţionali în palmares doar cinci au găsit banii (în jur de 300 de euro) necesari pentru a merge în Italia”, a precizat antrenorul Marius Biji.

 

Rezultate tehnice

Medalii de aur: Sabrina Groza – kata, categoria 16-18 ani; Andra Daniliuc - kata, categoria 14-16 ani; Diana Deac - kata, categoria 12-14 ani; medalii de argint: Echipa de kumite formată din Sabrina Groza, Andra Daniliuc şi Diana Deac; Daniel Ciocan – kata, categoria 10-12 ani; Alexandru Givulescu – kata, categoria 6-8 ani; medalie de bronz: Andra Daniliuc - kumite, categoria 14-16 ani.

 

Fotbal – week-end

Liga a II-a, seria vest, etapa a 29-a, sâmbătă, 28 mai, ora 11.00: FC Bihor Oradea - Petrolul Ploieşti; Unirea Alba Iulia  - UTA Arad; FC Silvania - FC Argeş 0-3 (la masa verde); CSM Rm. Vâlcea - Mureşul Deva; Dacia Mioveni  - Gaz Metan Craiova; ACU Arad  - Arieşul Turda; ACSMU Poli Iaşi  - Voinţa Sibiu; ALRO Slatina -stă.

Liga a III-a, seria a 5-a, etapa a 29-a, vineri, 27 mai, ora 18.00: FC Timişoara II  -  Naţional Sebiş; Millenium Giarmata  - Becicherecul Mic; Unirea Sânnicolau Mare - Autocatania Caransebeş; Bihorul Beiuş - CFR Simeria; ACS Recaş - Termo Dr. Tr. Severin (3-0 la masa verde); FC Școlar Reşiţa - FC Hunedoara. 

Liga a IV-a Hunedoara, etapa a 29-a, sâmbătă, 28 mai, ora 11.30: Zarandul Crişcior - Minerul Aninoasa; Dacicus Orăştie - Minerul Uricani; Aurul Brad - CS Vulcan; Victoria Călan - Gloria Geoagiu; Retezatul Haţeg - Aurul Certej; FC Hunedoara II - CNS Cetate Deva; Club Jiul Petroşani - Inter Petrila s-a disputat aseară; Univ.Petroşani - Metalul Crişcior s-a amânat pentru 8 iunie.

Liga a V-a, Zona  Brad, etapa a  XVII-a, duminică, 29 mai: Mureşul Brănişca - Unirea Șoimuş; Sprint Luncoiu de Jos - Recolta Bucureşci; Șoimul Băiţa - Santos Boz; Unirea Buceş - Voinţa Vălişoara – anulat; Ponorul Vaţa – stă.

Liga a V-a, Zona Mureş - Poiana Ruscăi, etapa a  XXI-a, duminică, 29 mai: Streiul Simeria Veche - CS Ghelari; Cerna Lunca Cernii - Berianul Beriu; Unirea Veţel - Agrocompany Băcia; CFR II Simeria - Silva Miracol Hărău; Dacia Boşorod - Real Sântandrei; Goanţă Ghelari - Minerul Teliuc. 

Liga a V-a, Zona Valea Streiului - Poiana Ruscăi, etapa a  XVII-a, duminică, 29 mai: Roben Haţeg - Sargeţia Bretea Română; Unirea General Berthelot - AS Sântămăria Orlea; Narcisa Sălaşul de Sus - Măgura 2010 Pui; Retezatul Râu de Mori - Cetate Răchitova; Streiul Baru Mare – stă.

 

Calificare perfectă 

Echipa de popice a României, cu „creier şi sânge” de la Inter Petrila, a obţinut a treia victorie consecutivă la Campionatul Mondial de la Sarajevo, 6-2 cu Franţa, şi s-a calificat cu punctaj maxim în etapa grupelor semifinale.

Tricolorii, antrenaţi de hunedoreanul Marcel Dobrică şi cu Manea Mănel de la Inter Petrila între titulari, au reuşit un parcurs perfect în grupa C a Campionatului Mondial de la Sarajevo.   După victoriile cu Estonia şi Austria, popicarii românii au învins şi Franţa cu 6-2 la puncte de meci, 15-9 la manşe câştigate şi 3612 – 3427 la popice doborâte, şi sunt lideri ai grupei cu maximum de puncte. Reprezentantul echipei Inter Petrila, Manea Mănel, a avut o contribuţie importantă la victoria contra „cocoşilor galici”. Sportivul din Valea Jiului a câştigat trei manşe şi a obţinunt un punct de meci, impunându-se în duelul cu Georges Ungureanu (jucător francez de origine română) cu 598 popice doborâte la 596 popice doborâte. Clasamentul final al Grupei C se prezintă astfel: 1. România – 6 puncte; 2. Austria – 4 puncte; 3. Franţa – 2 puncte; 4. Estonia – 0 pct.

Primele două clasate din cele patru grupe au obţinut calificarea în etapa grupelor semifinale. România şi Austria, primele din Grupa C, vor alcătui o grupă semifinală cu Serbia (campioana lumii) şi Slovenia, echipele calificate din grupa D. Rezultatele din grupe, dintre cele două echipe calificate, rămân valabile. Astfel, în grupa tricolorilor s-a intrat cu rezultatele: România – Austria 6-2 şi Serbia – Slovenia 7-1. România a jucat, aseară, cu Slovenia şi azi va întâlni Serbia, cea mai bună echipă a lumii. Primele două clasate din grupa semifinală vor juca, sâmbătă, în semifinale, în cruciş, cu echipele de pe poziţiile similare din cealaltă grupă semifinală. Tot sâmbătă, dar după-amiază, se va disputa şi marea finală a Campionatului Mondial de popice din Bosnia-Herţegovina, cea pentru locurile 1-2. Învinsele din semifinale se clasează ambele pe locul trei şi cuceresc medaliile de bronz, fără a mai disputa finala mică.

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter