09.10.2018,  18:18:50 | 0 comentarii | 558 vizualizari
Vulcan / Disperat că a fost lovit în bugetul local, Ile încearcă o soluţie salvatoare
de Gheorghe OLTEANU

Am scris, dar vă reamintesc. La ordinea de zi a ședinței ordinare din luna septembrie a Consiliului Local al municipiului Vulcan a existat un punct care se referea la o rectificare a bugetului local. La începutul ședinței, primarul Gheorghe Ile l-a scos rapid de pe listă, fără să dea vreo explicație. Adevărul este, însă, că niciun consilier local nu s-a obosit, ca să întrebe de ce face asta. 

Ca și alții
din sală, încă din acel moment am bănuit că faptul i se datorează (sau este cauzat, mă rog!) modului negativ în care urma să fie rectificat bugetul local, din cauză că, de la consiliul județean, nu a venit niciun șfanț pentru primăriile Vulcan și Lupeni. De aia, în după-amiaza zilei de luni, 1 octombrie, după ce cu o zi înainte, la petrecerea vârstnicilor, dănțuise până a transpirat cămașa de pe el, Gheorghe Ile a revenit negru de mânie de la Deva, unde se dusese, probabil, ca să le înmoaie sufletele barosanilor județeni. Modul în care a revenit acasă, cătrănit de mama focului, a arătat că demersul nu i-a reușit.

Așa că, varianta aceasta
fiind exclusă, Ile a clocit altceva. Adică, a venit ieri, la o deîndată, cu un proiect de hotărâre „privind validarea sumelor cu care a fost rectificat bugetul local pe anul 2018 prin Dispoziția primarului nr.923/2018”. Validarea acestor sume s-a efectuat, conform acestei dispoziții a primarului, „Având în vedere Legea nr.2/2018 privind Bugetul de stat pe anul 2018 și Legea Finanțelor Publice Locale nr.273/2006, art.19, alin.(2) și art.49, alin.(4) și art.82, alin, (1)”. Ca atare, se spune în art.1 al hotărârii votate în unanimitate ieri dimineață, „Se validează sumele cu care a fost rectificat bugetul local pe anul 2018 prin Dispoziția nr.925/2018, prezentată în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre”.

Așa s-a ajuns,
după cum a precizat și Luminiţa Leonte, director economic, la diminuarea unor cote defalcate din venit pentru majorarea creditelor de angajament care vizează refuncționalizarea unor spații urbane din ZUM-uri și transformarea acestora în locuri de joacă pentru copii și pentru elaborarea documentației tehnico-economice pentru iluminatul public. În ce-l privește, primarul Ile a motivat că a trebuit să dea dispoziția de rectificare „cu gândul că se vor face rectificări pozitive, iar nu negative. Probabil, pe parcurs vom fi sprijiniți!”. Proiectul privind rectificarea bugetului local în modul propus de primar va fi supus la vot în proxima ședință a consiliului local vulcănean. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Licitații

* * *
* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter