10.10.2018,  16:49:48 | 2 comentarii | 482 vizualizari
Ucraina a pornit un program național de management al deșeurilor / Adarco Invest Petroșani ar putea fi unul dintre furnizorii de echipamente și tehnologie 
de Alina PIPAN

La invitația Camerei de Comerț și Industrie a Ucrainei și a administrației publice din Kiev, Adarco Invest Petroșani a participat în perioada 2-3 octombrie 2018 în capitala Ucrainei la evenimentul internațional din domeniul managementului deșeurilor - Waste Management 2018.

Adarco Invest Petroșani a participat la lucrările acestui important eveniment internațional atât în calitate de expozant cu stand propriu, cât și cu o comunicare de specialitate intitulată: Adarco Invest - principalul producător de instalații complexe de sortare, de tratare mecano-biologică și de transfer deșeuri din România. 
Ca și în alți ani, expoziția din Kiev a reunit o sumă importantă de companii de profil și de specialiști în domeniu din mai multe țări. În scopul rezolvării problemelor de mediu generate de importantele stocări de deșeuri acumulate, Ucraina este la acest moment foarte interesată să acumuleze cunoștințe de specialitate, să promoveze echipamente, instalații și tehnologii deja recunoscute și aplicate cu succes pe plan mondial, cu precădere în țările membre ale Uniunii Europene.
Principala noutate pe care organizatorii au precizat-o încă din prima zi a fost aceea că programul național de strategie în domeniul managementului deșeurilor din Ucraina a fost aprobat de guvernul acestei țări în data de 8 noiembrie 2017. Obiectivele stabilite prin programul național ucrainian prevăd următoarele realizări pentru perioada 2018-2030: organizarea pe teritoriul Ucrainei a 5.000 de centre de colectare selectivă a deșeurilor; construirea a 240 de mari centre de recepție a deșeurilor; construirea a 735 de stații de sortare; construirea a 19 stații complexe pentru incinerarea deșeurilor termice; construirea a 50 de gropi metropolitane pentru colectarea deșeurilor municipale solide (MSW). O parte dintre aceste obiective s-ar putea realiza în colaborare cu antreprenorul petroșenean. 
Dacă luăm în considerare activitatea constantă pe care o desfășoară în acest domeniu, experiența acumulată și recunoașterea națională și internațională pe care deja o are, Adarco Invest nu avea cum să lipsească de la acest eveniment. Mai mult de jumătate din stațiile complexe de sortare, de tratare mecano-biologică (TMB), de transfer deșeuri din România sunt proiectate, fabricate, montate și puse în funcțiune pe principiul „dat la cheie” de către firma din Petroșani. Acestora li se adaugă instalații similare livrate de Adarco Invest în Germania, Ungaria, Rusia.
Camera de Comerț și Industrie a Ucrainei și administrația publică locală din Kiev au invitat la lucrările acestui eveniment producători de echipamente și instalații, experți în elaborarea de studii de fezabilitate și de tehnologii optime în colectarea, sortarea și valorificarea deșeurilor, astfel încât efectul acestora asupra mediului înconjurător să fie substanțial redus.
Standul Adarco Invest din Petroșani, reprezentat de o echipă alcătuită din directorul general, directorul de calitate și un proiectant de specialitate, a fost vizitat de mulți specialiști în domeniu atât din țara gazdă Ucraina, cât și din Rusia, Belarus, Germania, Olanda, Lituania, Estonia, Moldova. Nu au lipsit reprezentanți ai Ministerului Mediului din Ucraina, ai adminis­trației locale din Kiev, președintele executiv al organizației ISWA (International Solid Waste Association) și alții. Discuțiile avute și detalierile de ordin tehnic au pre­zentat interes. Câțiva dintre vizitatorii standului Adarco Invest Petroșani și-au exprimat intenția să dezvolte în timp scurt relații de colaborare prin perfectarea unor contracte care să aibă ca obiect de activitate furnizarea de către societatea din Petroșani a instalațiilor complexe și a echipamentelor specifice pentru procesarea deșeurilor, cunoscute deja la nivel internațional. 
După experiența de la Kiev, Adarco Invest a primit câteva cereri de ofertă pentru proiectarea, fabricația, livrarea, montarea și punerea în funcțiune a unor instalații complexe de sortare în Ucraina și în Belarus. 
„Adarco Invest va trata cu maximum de responsabilitate toate solicitările acestor potențiali clienți,  iar în cazul în care vor fi perfectate contracte ferme, toate eforturile firmei vor fi canalizate în direcția respectării cu strictețe a obiectivelor și clauzelor stipulate. Implicit, calitatea fabricației și respectarea termenelor prevăzute în contracte, sunt deziderate de la care Adarco Invest nu se abate niciodată”, informează conducerea Adarco. 
Ca urmare a recunoașterii pe care o are prin activitatea desfășurată de-a lungul timpului în domeniul managementului deșeurilor,  atât în România, cât și pe plan internațional, Camera de Comerț şi Industrie din Ucraina a conferit cu acest prilej societății Adarco Invest din Petroșani Diploma pentru participarea activă la expoziția internațională de echipamente și tehnologii pentru colectarea și reciclarea deșeurilor - Waste Management 2018, 2-3 octombrie, Kiev, Ucraina.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 umiromistul11.10.2018,  09:00:47
Bravo Adarco Invest! Bravo d.le Daraban si ceilalti! Cred ca sunteţi singura firma din Valea Jiului care face ceva serios si face bine. Cine trece pe la poarta fabricii din Aninoasa se convinge imediat ca aici exista activitate si ca se fac lucrări serioase. Cunosc pe cel mai mulți dintre salariații Adarco Invest, majoritatea provin din fostul UMIROM , specialiști adevărați ... Felicitări Adarco, țineți-o tot așa !....


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Licitații

* * *
* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter