24.10.2018,  17:41:57 | 1 comentariu | 797 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Instalaţiile de desulfurare și de șlam dens de la Paroșeni, tot mai aproape de momentul recepţiei finale
de Gheorghe OLTEANU

N-ar mai fi mult până la data la care instalația de desulfurare și cea de șlam dens urmează să fie predate beneficiarului. Adică, CEH-SEE Paroșeni. Momentul care-i va precede recepției finale îl constituie funcționarea neîntreruptă a acestora timp de 72 de ore. Deocamdată, mai sunt în curs de efectuare diverse probe tehnologice, executate sub coordonarea a opt specialiști români și străini, și reglaje, dar lucrări de mai mică anvergură.

„Numărul lucrătorilor 
de pe șantier este mai mic de la o zi la alta”, am aflat de la ing. Gheorghe Avram, coordonatorul serviciului care se ocupă cu siguranța muncii, împreună cu care, apoi, am dat o raită prin șantier. L-am rugat ca, mai întâi, să mă ducă acolo unde muncesc băieții de la Tecnoservice București. După articolul din luna trecută, unul dintre ei mi-a reproșat că poza lor, făcută pe când instalau pompa Diesel, nu a apărut în ediția tipărită a ziarului. I-am găsit tot la pompa asta la care-i executau cuplarea la conducta de avarie. Membrii echipei, Constantin Mănescu, Ioan Baciu, Dorin Moldovan și Marius Bakoș, erau coordonaţi direct de Muhammad Shariq Abass, inginer de proiect la CNIM. Lor li s-a alăturat, de câteva zile, echipa maistrului Ștefan Mușoiu, compusă din Aurelian Grama, și Vasile Grigore, venită de la atelierele TSB din Buzău.

Se lucrează
intens și la electrofiltrele aferente Cazanului de Apă Fierbinte (CAF). Muncitorii polonezi Duda Sylvester, Krzak Maciej, Mateusz Chodowiec și Czeluscinski Andrezej Pawel pregăteau instrumentația de fitingăraie pe care, mai apoi, Octavian Bălănică de la TSB și colegul său Marius Bakoș, ajuns din nou aici, după ce le dăduse o mână de ajutor ortacilor de la pompa Diesel, le montau la partea de comandă a electrofiltrelor. Era nevoie de modificarea filetelor la boilere, fiindcă, standardul american, pe care-l aveau, trebuia înlocuit cu cel european. La câțiva metri mai încolo i-am găsit pe Constantin Gîdei și Cornel Nedelcu de la TIAB, care executat conexiunile electrice necesare instalației de electrofiltre. Ceilalți doi colegi lor de muncă ai loc, coordonatorul Doru Drăghescu și Ion Nicola, făceau ceva identic undeva în spatele electrofiltrelor.

De fapt, 
cu Doru Drăghescu aveam să mă întâlnesc puțin timp după ce am ieșit din camera de comandă a noilor instalații din curtea Termocentralei Paroșeni. Eram în biroului domnului inginer Adrian Huszar, care, de două luni și ceva, a fost avansat în funcție. Nu mai este șef de șantier TIAB, cum era vechea titulatură, ci mana­ger de proiect. O avansare și un titlu pe deplin meritate dacă ținem seama că, de opt ani de când lucrează în domeniul ingineriei electrice, tânărul de 31 de ani a dat dovadă de seriozitate peste tot pe unde conducerea firmei l-a delegat să coordoneze lucrările specifice TIAB-ului. Aici, la Paroșeni, a activat chiar de la inaugurarea șantierului, în 2013 până în 2014, și a revenit în 2016. „Mă mândresc cu ceea ce am putut realiza, împreună cu oamenii mei, mi-a declarat ing. Adrian Huszar. Mai avem de lucru în noiembrie și apreciez că, undeva la începutul lunii decembrie, vom încheia ceea ce am avut de făcut”.



Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





Comentarii articol (1 )

#1 Mihai24.10.2018,  20:46:00
Felicitari ! Termocentrala Paroseni este motorul economiei si mineritului vaii jiului .


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!



* * *










* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227





Publicitate
Newsletter