29.10.2011,  13:27:14 | 0 comentarii | 1000 vizualizari
Sport. Ultima oră
de Loredana JUGLEA

Șahistul Elvis - Alin Apostu, în primii 13 studenţi pe ţară. La Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi a avut loc etapa finală a Campionatului Naţional Universitar de Șah, cu 22 de participanţi. S-a jucat în sistem elveţian pe distanţa de 7 runde, cu un timp de joc de 61 de minute pentru fiecare jucător. Competiţia a avut la start foarte mulţi maeştri de top naţional şi internaţional, astfel că echilibrul a persistat pană în ultima rundă. Titlul de campion naţional universitar i-a revenit anul acesta cu 6 puncte maestrului FIDE Teodor Anton, de la CSȘ Tg. Mureş, urmat în clasament, ambii la egalitate cu câte 5 puncte, candidat de maestru George - Cătălin Miroiu,de la CS Conpet Ploieşti şi maestrul al sportului Dan Gheorghe Taras, de la CS Politehnica Iaşi iar pe locul patru, cu 4,5 puncte, s-a situat maestrul internaţional Nicolae Petre Grigore,de la ASCSnagov. Reprezentantul nostru, Elvis - Alin Apostu, student în primul an al Universităţii din Petroşani, specializarea ingineria mediului precum şi contabilitate şi informatică de gestiune, legitimat la CSM Petroşani,a reuşit cu 3,5 puncte, o clasare meritoasă ocupând locul 10 - 13 la egalitate de puncte.

 

Inter Petrila, bronz la turneul final de popice de la Cinciş

În finala mică, popicarii lui Marcel Dobrică au învins cu 7-1 la puncte de meci pe Electro Koracell Tg. Mureş

Dacă în sezonul trecut, Inter Petrila devenea campioana României la popice, iată că acum elevii lui Marcel Dobrică nu au cucerit decât medaliile de bronz ale competiţiei, după 7-1 la puncte de meci (3345 p.d. – 3192 p.d., 17,5 – 6.5 la puncte de set / manşe câştigate) cu Electro Koracell Tg. Mureş, în finala pentru locurile 3-4. Într-un meci arbitrat de bucureştenii Leontin Popp şi Constantin Stamatescu, au evoluat următoarele echipe:

- Inter Petrila: Ion Hordilă – 571 p.d. (1 punct de meci), Marius Gheţea – 607 p.d. (1), Marian Bălan – 542 p.d. (1), Mihai Balaban – 517 p.d. (0), Mănel Manea – 558 p.d. (1), Marius Codarcea – 550 p.d. (1). Antrenor: Marcel Dobrică.

- Electromureş Koracell Tg. Mureş: Fekete Hunor – 502 p.d. (0), Majos Ferenc – 546 p.d. (0), Fekete Iosif – 544 p.d. (0), Boer Laszlo – 539 p.d. (1), Orosz Istvan & Fazekaş Karoly – 519 p.d. (0), Szöcs Joszef – 542 p.d. (0). Antrenor: Sereş Jozsef.

 Campioana naţională va evolua apoi în Cupa Mondială, de la Augsburg (Germania), iar vicecampioana la Cupa Europei de la Bozen / Bolzano (Italia). Inter Petrila şi Electro Koracell Tg. Mureş au obţinut dreptul de a reprezenta România la Cupa NBC de la Skopje (Macedonia). Toate cupele europene de popice sunt programate în toamnă, în intervalul 4-8 octombrie 2011.

 

Ultimele decizii ale Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara

Jocul Aurul Certej - Aurul Brad(Cupa României) din 10.06.2011

- jucătorul OPREA MARIUS SORIN(Aurul Brad) - 3 jocuri suspendare conf. art. 63.1.b.2.4.a.1 din RD şi 50 lei penalitate sportivă conf. Anexei 4 din RD al AJF, pentru lovirea cu palma peste faţă a unui adversar mingea fiind în joc;

Se omologhează clasamentele finale şi se declară câştigătoare ale:

- Liga a IV a seniori - Asociaţia Clubul Jiul Petroşani(antrenor Huza Daniel);

- Liga a IV a juniori - Asociaţia Clubul Jiul Petroşani(antrenor Huza Daniel);

- Liga a V a Seria 1 Zona Strei - Haţeg - Retezatul Râul de Mori(antrenor Iubaş Cristinel;

- Liga a V a Seria 2 Zona Mureş - Poiana Ruscăi - Silva Miracol Hărău(antrenor Gal Carol);

- Liga a V a Seria 3 Zona Brad - Șoimul Băiţa(antrenor Dan Gabriel);

- Juniori C (copii născuţi 1996) - FC Hunedoara(antrenor Dubinciuc Florin);

- Juniori D (copii născuţi 1998) - Asociaşia Clubul Jiul Petroşani(antrenor Tâlvescu Cristian);

- Juniori ”Gheorghe Hagi” (copii născuţi 1999) -Jiul Petroşani(antrenor Moldovan Aurel);

- Juniori E (copii născuţi 2000) - Real Sport Deva(antrenor Spătaru Raul);

- Copii 2001 - Real Sport Deva (antrenor Baboş Csaba);

- Copii 2002 - CFR Simeria (antrenor Iordache Constantin);

 

 

Patru medalii la nataţie

Sportivii de la CSS Hunedoara, antrenaţi de Anca Băjan, au cucerit o medalie de aur, două de argint şi una de bronz (înaintea ultimelor finale disputate aseară n.r.) la Campionatul Naţional rezervat seniorilor şi juniorilor mari, disputat la finalul săptămânii la Bucureşti. Performerul delegaţiei hunedorene a fost Alexandru Ancuţa, medaliat cu aur la 200 de metri mixt şi cu argint la 50 de metri spate, în ciuda unor probleme de sănătate cu care s-a confruntat înaintea competiţiei. Palmaresul clubului hunedorean a fost completat de argintul reuşit de ştafeta de 4x100 metri liber, formată din Alexandru Ancuţa, Cristian Rizan, Alexandru Bădeaţă şi Daniel Scurtu, şi de bronzul obţinut de Cristian Rizan la 50 de metri bras. „Se putea şi mai bine, dar am avut ghinion. În trei probe, sportivii mei au fost pe locul patru, la un pas de medalie, iar în altele în care erau favoriţi au pierdut din cauza dificultăţilor de adaptare la condiţiile de concurs. Noi ne antrenăm în bazin acoperit de 25 de metri, iar concursul a fost într-un bazin în aer liber de 50 de metri”, a spus antrenoarea Anca Băjan.

 

 

Andreea Răducan, prezenţă de „lux” la Deva 

Gimnasta pe care toată lumea a considerat-o campioana olimpică la Sydney, dar care a fost deposedată de medalie din cauza unei pastile de nurofen, şi-a lansat, vineri, la Campionatul Naţional de la Deva, cartea „Reversul medaliei”. Volumul e un fel de mărturie care dezvăluie atât culisele acelui moment, cât şi pe cele ale vieţii de sportivă. În paralel s-a lansat şi cartea  „Performanţă şi prestigiu – o istorie a gimnasticii feminine româneşti” de Maria Daniela Pănăzan. 

Andreea Răducan a mărturisit, micilor gimnaste, antrenorilor şi publicului prezent la evenimentul de la Deva, că motivaţia scrierii cărţii a fost „incidentul de la Sydney” care a reprezentat o amară lecţie de viaţă. „Dorinţa de a scrie această carte a venit odată cu interesul multor oameni de a şti mai multe amănunte despre ce a însemnat viaţa mea de sportivă, despre relaţia cu antrenorii şi cu colegele şi despre participarea la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000. Sunt anumite lucruri pe care le-am clarificat şi altele care probabil nu vor putea fi ştiute şi înţelese niciodată. Recunosc că episodul Sydney a fost unul dintre motivele care m-au făcut să scriu această carte. Altfel nu prea i-aş fi găsit sens. Eram o sportivă de performanţă cu rezultate, aşa cum sunt multe dintre colegele mele, fără a avea nimic special”, a spus Andreea.

Andreea a menţionat că pierderea medaliei olimpice i-a adus o răsplată neaşteptată, respectiv simpatia şi respectul publicului. „Chiar dacă atunci am pierdut un titlu olimpic fără să am vreo vină, am câştigat simpatia necondiţionată a milioane de oameni. Eram un copil care nu înţelegea ce se întâmplă, care ştia că a muncit pentru a obţine acea medalie de aur. Eu şi acum consider că acea medalie e a mea. Apoi toţi au încercat să mă protejeze cât mai bine, de aceea nu ştiam chiar tot ce se întâmplase în jurul meu. Am vorbit cu doamna Mariana, cu domnul Belu, am primit câteva dintre hârtiile făcute de domnul îriac şi avocaţii dumnealui şi am încercat să leg totul de exact ceea ce trăiam şi simţeam eu”, a mărturisit campioana.Gimnasta a făcut o prezentare destul de detaliată a conţinutului cărţii, precizând că aceasta conţine capitole speciale dedicate antrenorilor Octavian Belu şi Mariana Bitang şi colegelor din lotul de la Deva. „Am pus în această carte tot ceea ce am trăit de-a lungul vieţii de gimnastă, aşa cum am gândit şi am simţit eu. Am dedicat câte un capitol special pentru colege şi un altul pentru antrenori. Era şi normal, sunt oamenii cu care am împărţit momente cu totul speciale, fie ele excepţionale sau dificile. Este o carte despre mine, despre experienţa mea în sportul care mi-a marcat viaţa. Este o lecţie de viaţă, în care se regăseşte şi relaţia, atât de importantă pentru a face performanţă, dintre părinte şi copil. Este o carte care are şi momente serioase, şi momente amuzante, dar şi momente triste. Este o carte pe care o dedic tatălui meu, care m-a susţinut tot timpul.”, a spus Andreea. Marea campioană a precizat că a scris „Reversul medaliei” cu gândul la tatăl ei, care s-a stins în urmă cu câţiva ani: „Îi dedic această carte şi mi-aş fi dorit să o poată citi, să vadă că am înţeles mai bine decât şi-a imaginat lucrurile pe care mi le-a spus”. La final, Andreea Răducan a dat autografe şi s-a fotografiat alături de admiratori.

 

Cetate, cel mai medaliat club 

Gimnastele de la CNS CSS „Cetate” Deva au câştigat ambele titluri naţionale puse în joc la Campionatul Naţional pe Echipe al Junioarelor, desfăşurat vineri, la Sala Sporturilor din Deva. „Laboratorul de şlefuit talente” de la Deva rămâne astfel cel mai prolific furnizor de „materie primă” pentru Lotul Olimpic de Senioare.

Ediţia 2011 a Campionatului Naţional pe Echipe al Junioarelor a fost o „afacere” deveană. Gimnastele de la CNS CSS „Cetate” Deva au câştigat ambele medalii de aur puse în joc, devenin campioane naţionale atât la junioare II (12-13 ani), cât şi la junioare III (10-11 ani).

Echipa de junioare II formată din Ioana Nicoară, Vasilica Filipescu, Patricia Beg şi Miriam Aribăşoiu avea din start o medalie asigurată, întrucât la această categorie în concurs s-au înscris doar două cluburi: Cetate Deva şi CSM Oneşti. Sportivele devene antrenate de Adela Popa, Ioan Coroiu, Cristiel Micu şi Luciana Menciu au acumulat 147, 950 puncte şi le-au devansat pe cele de la Oneşti care au strâns numai 144, 200 puncte.

La categoria junioarelor III întrecerea a fost mult mai animată, întrucât în competiţie au luat startul gimnaste de la cluburi din Deva, Constanţa, Piteşti, Timişoara, Focşani, Oneşti, Sibiu, Bucureşti, Bârlad şi Galaţi. Victoria a revenit tot echipei de la Cetate Deva formată din Adela Florea, Eliza Pârvu, Andreea Iridon, Laura Jurcă şi Mădălina Blendea care au acumulta 221,650 puncte. Pe celelate trepte ale odiumului s-au clasat echipele CSS Focşani (Diana Damian, Madalina Racoş, Ana Postolache, Mălina Postolache şi Aida Orhianu) şi CS Farul 2 Constanţa (Georgiana Juravle, Teia Milea,  Crina Ionesi, Adelina Cenună). Dincolo de medaliile de la echipe, clubul devean s-a remarcat şi prin cele mai mari note din concurs obţinute de Mădălina Blendea 15,400 la bârnă şi 14.500 la sol. Gimnastele cu cele mai bune 24 punctaje la individual s-a calificat la Campionatul Naţional Individual al Junioarelor care va avea loc la toamnă.

Premiate de mari campioane

Festivităţile de premiere ale competiţiei din Sala Sporturilor Deva au fost oficiate cu sprijinul „tripletei de aur” a gimnasticii feminine româneşti. Maria Olaru, Andreea Raducanu şi Simona Amânar, cele care au ocupat podiumul competiţiei de individual compus la Jocurile Olimpice Sydney 2000, au oferit o mare parte a trofeele pentru echipele câştigătoare.

 

Victorie la Londra

Echipa de gimnastică junioare I a României formată din Larisa Iordache, Maria Balea (Cetate Deva), Georgiana Gheorghe, Ana Maria Ocolişan (Cetate Deva) şi Maria Răuţă a câştigat, sâmbătă, întâlnirea amicală cu reprezentatiova similară a Marii Britanii, desfăşurată în sala Lilleshall NSC din Londra. Tricolorele au acumulta 215, 700 puncte în vreme ce britanicele au strâns numai 212, 400 puncte. Campioan europeană a junioarelor, Larisa Iordache s-a impus şi la individual compus cu un total de 58. 300 p, fiind urmată de Georgiana Gheorghe cu 54.900 şi de britanica Gabrielle Jupp cu 53.570.

 

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter