01.11.2018,  10:39:20 | 0 comentarii | 379 vizualizari
Cartierul Ștefan intră în iarnă cu asfalt, rigole, și cu urechea plecată la Apa Serv, așteptând vești despre canalizare
de Alina PIPAN

Reabilitarea Cartierului Ștefan a fost un proiect pe care frații Resmeriță l-au declarat prioritar după ce au câștigat primăria.  Derularea acestuia a început în urmă cu doi ani când primar era Cristian Resmeriță. Acesta a  alocat resursele financiare necesare pentru punerea în practică a acestui proiect de maximă importanță pentru locuitorii celui mai vechi cartier lupenean.  În ansamblu, proiectul prevedea rezolvarea celor mai stringete probleme: canalizarea, asfaltul, amenajarea spațiului verde, curățenie.

În această ordine ar fi fost firesc să se și întâmple, așadar prima grijă a fost cea a canalizării. Lupeniul se află în masterplanul de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și canal în Valea Jiului, program implementat de Apa Serv Valea Jiului. După cum se cunoaște deja, Apa Serv –ul își face treaba bine când vine vorba de extinderea rețelelor de canalizare și apă, dar la capitolul readucere la starea inițială a asfaltului pică testul cu brio, deci afaltarea Cartierului a fost plasată la coada agendei de lucrări, după ce canalizarea ar fi trebuit să fie finalizată.

Când spunem coada agendei, ne referim la faptul că anul acesta lucrările ar fi trebuit deja demarate și finalizate, nu în tot Lupeniul, dar cu siguranță în Cartierul Ștefan. Apa Serv a accesat fondurile europene pentru continuarea lucrărilor de extindere a canalizării, a fost chiar prima instituție care a făcut acest lucru în noul exercițiu de finanțare, dar lucrurile s-au poticnit la implementare. Astfel, canalizarea a întârziat nepermis de mult, și încă întârzie.

Presat în permanență de consilierii locali, dar mai ales de așteptările locatarilor cartierului, și având în vedere că nici până în prezent nu există o dată certă pentru începerea lucrărilor de canalizare, primarul Lucian Resmeriță a dispus începerea lucrărilor de asfaltare a drumului de acces în Cartierul Ștefan.

Au fost executate rigolele pentru scurgerea apelor fluviale.

”Întrucât nici până în luna mai a acestui an, Apa Serv SA nu a înaintat un termen cert pentru începerea lucrărilor de canalizare în Cartierul Ștefan, neexistând nici măcar un termen aproximativ de începere a lucrărilor deși primăria a alocat de aproape doi ani resursele financiare pentru asfaltarea drumului de acces , Apa Serv SA a împiedicat astfel derularea acestor lucrări, am hotărât începerea lucrărilor de reabilitare a acestui cartier cu derularea lucrărilor de reabilitare de la strada a opta în sus și au fost refăcute rigolele pentru scurgerea apelor fluviale” , a declarat primarul Lucian Resmeriță.

A fost turnat covor asfaltic pe o lungime de peste 1 km și a fost restricționat accesul autovehiculelor de peste 7t, pentru a evita deteriorarea acestuia.

”În cursul lunii octombrie a acestui an a fost turnat covor asfaltic pe o lungime de peste 1km, pe drumul de acces în Cartierul Ștefan și am restricționat accesul autovehiculelor mai grele de 7t,  pentru a evita deteriorarea acestuia datorită greutății mașinilor, de cele mai multe ori încărcate cu lemn. Însă primăria vine în sprijinul locuitorilor din acest cartier și acordă avize pentru autovehiculele care duc materiale pentru încălzirea locuințelor”, declară primarul Lupeniului.  Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter