01.11.2018,  15:16:03 | 1 comentariu | 972 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Omul nu exagerase deloc
de Gheorghe OLTEANU

Puntea suspendată peste Jiu, aflată în apropierea localului știut și acum ca „Pierde șut” din Vulcan, e acolo de zeci și zeci de ani. De când e lumea, ai putea spune. Răstimp în care cine mai știe de câte milioane de ori a fost trecută dintr-o parte în alta.

De puntea asta
se folosește îndeosebi comunitatea vulcăneană de pe străzile Abatorului și Jiu-Paroșeni. O trec cei care merg pe jos cu treburi la oraș și copiii care se duc și vin de la școală. Dar, pentru a putea fi utilizată în siguranță, puntea asta, pe care au trecut generații peste generații de locuitori ai străzilor amintite, trebuie și ea să fie bine întreținută. Numai că – nu știu cum? – autoritatea publică locală cam uită asta. Și chiar când i se aduce aminte, percutează cu mare greutate.

Nici nu-mi mai
amintesc când s-a mai făcut ceva la puntea asta. Parcă pe când viceprimar era Angela Stoica, dacă nu mă-nșel. Și asta, fiindcă doamna vice, care stătea și stă în Crividia, era receptivă la sesizările lansate pe această temă. Că doar oamenii îi erau vecini. Un pic mai îndepărtați, dar vecini, totuși. Acum, când puntea s-a degradat din nou, încât cei care o trec sunt într-un permanent pericol, cui să se plângă? „Ce se așteaptă? Să cadă vreun copil în apă?”, mi-a zis, în treacăt, acum vreo două săptămâni, pe când fotogra­fiam maldărul de gunoi de lângă bariera CFR de pe Teodora Lucaciu, un domn care se îndrepta într-acolo. Nu i-am răspuns, ci, imediat după aceea, m-am dus după el. Și, după ce am trecut prin lăstăriș, am ajuns la punte. Omul nu exagerase deloc.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 vulcanean02.11.2018,  05:38:14
Rusine sa le fie la toti trantorii numiti ,,edili"ai orasului...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter