05.11.2018,  18:32:16 | 4 comentarii | 843 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Faină declarație! N. Stăncioi, șeful Poliţiei Locale Petroșani: „Legat de cauciucuri, noi nu avem date şi nici nimeni nu ne-a sunat să ne spună ceva, sau să se plângă. Am aflat ulterior…”
de Corneliu BRAN

• Petroșaniul - asediat de vandali şi huligani și părăsit de forțele de ordine

După cum v-am anunțat în ediția de ieri, Petroşaniul a fost, sâmbătă spre duminică, din nou victima unor huligani. De data aceasta raza de acţiune a fost zona centrală a municipiului, Parcul Central „Carol Schreter” şi străzile Aleea Poporului şi Avram Iancu (în zona dintre blocurile 5 şi 9).

În vizorul celor „încălziţi” probabil de alcool şi de substanţe halucinogene – altfel nu se explică furia cu care au rupt banca din parcul mare – au fost autoturismele parcate pe străzile amintite. Bilanţul „acţiunii”: câteva zeci de autovehicule proprietate personală au rămas cu cauciucurile înţepate sau tăiate, o bancă din parc ruptă şi alte daune, tot mai mici, tot în parcul amintit.
Duminică multă lume vorbea de peste 40 de maşini cu cauciucurile înţepate! Lumea de prin cartierul Avram Iancu se mira, se minuna şi totodată se întreba ce face poliţia din moment ce la capătul acestei străzi, la circa câţiva zeci de metri de zonele unde cauciucurile maşinilor au avut de suferit, se află poliţia municipiului. N-am reuşit să stăm de vorbă şi cu păgubaşi, dar credem că ce-o fi fost la gura lor... Şi e normal, că nimănui nu-i convine să-şi lase maşina în parcare şi să o găsească a doua zi pe jante, sau fără roţi ori zgâriată (ceea ce din fericire n-a fost cazul acum!). 
Luni, începând de la primele ore, la sediul Poliţiei municipiului Petroşani agitaţia era în toi, poliţiştii de la biroul specializat încercând să dea de urma acestor băieţaşi care se cred mai presus de lege. Rămâne de văzut dacă vor fi prinşi, din informaţii din cadrul poliţiei municipale avem date că există un cerc de suspecţi şi că se fac paşi mari în prinderea celor vinovaţi, mai cu seamă că Petroşaniul nu are atâtea baruri de noapte şi atâtea cluburi, încât investigaţia să bată pasul pe loc din acest motiv. În plus, camerele video de prin oraş vor avea şi ele un rol în acest sens şi poate, cine ştie, chiar şi nişte martori, oameni care poate la ora respectivă nu dormeau.
Numărul total de maşini care au avut cauciucurile înţepate sau tăiate este într-un final 24. Cel puţin aşa ni s-a spus de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, doamna Bogdana Carla Strujan. Care ne-a mai informat şi că s-au format echipe de cercetare în cadrul poliţiei municipiului, deschizându-se şi un dosar penal de distrugere la Parchetul de lângă Judecătoria Petroşani.
Să sperăm că în cele din urmă se va face lumină în acest caz. 

Containere aprinse pe Independenţei
Seria stricăciunilor nu se opreşte aici! Tot sâmbătă noaptea spre duminică, la orele 3:40, pompierii petroşeneni au fost semnalaţi să intervină pe strada Independenţei, undeva în apropiere de blocul 5, unde două containere de PVC ardeau de mama focului! Luni, directorul executiv Daniel Vişan se plângea de acest fapt, cele două containere fiind distruse chiar dacă focul a fost stins cu promptitudine de pompieri. „Este ceva inimaginabil! Mereu şi mereu ne confruntăm cu astfel de probleme. Acum două containere arse, altă dată coşuri de gunoi rupte, tot sâmbătă noaptea spre duminică ne-au rupt o bancă în parcul mare... Parcă au înnebunit! Am făcut plângere la poliţie, să vedem ce va mai fi. Înainte cu vreo săptămână ne-au mai aprins un container şi pe Saturn...”, ne-a spus supărat Daniel Vişan.
De partea cealaltă, şeful poliţiei locale, Nicolae Stăncioi, ne-a spus că în zona Independenţei de obicei nu au fost semnalate cazuri de distrugere sau de huliganism. „Părerea mea este că focul a provenit de la un chiştoc de ţigară aruncat într-unul din containerele respective. Astfel, containerul, din PVC, a ars mocnit o vreme, că arde ca benzina, nu se stinge! Apoi s-a aprins şi celălalt container. Aşa cred... Legat de cauciucuri, noi nu avem date şi nici nimeni nu ne-a sunat să ne spună ceva, sau să se plângă. Am aflat ulterior şi colaborăm cu poliţia la sistemul de monitori­zare video, să sperăm că una din camere a surprins ceva. Fiind o anchetă în curs nu pot să vă ofer alte informaţii”.

Mai multă implicare în nopţile de week-end din partea poliţiei, jandarmeriei şi poliţiei locale
Ar trebui ca toate instituţiile ce apără cetăţenii, poliţia, poliţia locală şi jandarmeria, să instituie pe timpul nopţilor de week-end, la Petroşani, un plan mai categoric şi mai bine alcătuit, în vederea stopării din faşă a acestor forme de huliganism. O maşină de poliţie cu girofarul pornit, în apropierea unor zone unde tinerii se distrează, câteva razii şi alte măsuri specifice ar mai descuraja pe unii tineri puşi pe astfel de fapte. Decât să se ajungă la astfel de bilanţuri, mai bine e să se preîntâmpine. Că numai noi de câte ori n-am scris cum se regăseşte uneori municipiul după o noapte de week-end... cu bănci rupte, flori distruse, coşuri de gunoi fărmate şi maşini zgâriate... Probabil că nu sunt mulţi derbedei din ăştia, 10-20-30..., câţi or fi, dar o parte din ei trebuie identificaţi odată şi odată şi daţi exemplu şi la ceilalţi, să se sperie, astfel încât oraşul, petroşenenii, autorităţile locale să aibă linişte din acest punct de vedere.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (4 )

#1 lupenean05.11.2018,  19:29:54
TOTI O APA SI UN PAMANT ....SINGURUL VINOVAT E PSD....CUM NAIBA SA DAI SALAR LA UN GARDIAN PUBLIC 30-4O MILIOANE SALAR PE CAND IN SECTORUL PRIVAT SE INCASEAZA 11 MILIOANE IN MANA
#2 adi05.11.2018,  21:36:26
Ma intreb unde l-au gasit pe Stancioi asta, ca dupa exprimare e analfabet, are mari sanse sa ajunga prim-ministru....
#3 florin06.11.2018,  09:40:44
Domnilor,atentie!daca nu se iau masuri drastice valea va deveni un pol al infractionalitatii.imbatranirea populatiei,lipsa locurilor de munca.primaria si politia dorm .vezi cazurilr recente la livezeni,asa zisele clanuri tiganesti
#4 Dan Meza 06.11.2018,  15:42:30
La ce sa te astepti intr-o zona unde rata somajului si a saraciei atinge cote apocaliptice ? Inca mi se pare rezonabil de linistita .


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter