22.11.2018,  18:12:34 | 0 comentarii | 515 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Simpozionul „Centenarul energeticii românești”
de Ziarul Vaii Jiului

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Academia Română, Asociația Generală a Inginerilor din România și Societatea Inginerilor Energeticieni din România, a organizat în ziua de 21 noiembrie 2018, la Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, simpozionul cu tema „Centenarul energeticii românești”. Manifestarea a fost pusă sub semnul împlinirii unui secol de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918. 
În cadrul simpozionului au fost prezentate comunicările: „Centenarul energeticii românești”, susținută de prof. dr. ing. Victor Vaida, personalitate de marcă a energeticii românești, fost președinte al Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei și fost președinte al RENEL, precum și comunicarea cu tema „Cărbunele în strategia energetică a României”, susținută de prof. dr. ing. Dumitru Fodor, membru titular al Academiei de Științe Tehnice din România. 
Cu același prilej, domnul Victor Vaida a lansat două volume pe care le-a dedicat Centenarului Marii Uniri: „Istoria Bisericii Ortodoxe din Deva” și „Centenarul energeticii românești”. 
A fost o deosebită onoare pentru Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva să spună bun venit distinșilor oaspeți, participanților la simpozionul cu tema „Centenarul energeticii românești”. Am fost mândri că am putut organiza un asemenea eveniment de înaltă ținută științifică, eveniment care, prin tematica lui, s-a dorit un omagiu adus celor care au făurit, în urmă cu un secol, România Mare. 
Organizarea la Deva a acestui simpozion este un lucru firesc, știut fiind că județul Hunedoara a fost un important pol al energeticii românești vreme de decenii. 
Prezența la acest simpozion a două somități în materie de știință, prof. dr. ing. Dumitru Fodor și prof. dr. ing. Victor Vaida, a fost o garanție a faptului că manifestarea științifică a avut o înaltă ținută, cu comunicări elaborate profesionist, cu exigență și rigoare științifică. Temele abordate de cei doi distinși oaspeți au fost legate intrinsec una de cealaltă – cărbunele și energetica – astfel încât ele oferă un tablou precis și complet al acestor elemente vitale pentru economia românească.  
Am apreciat faptul că două personalități de anvergura prof. dr. ing. Dumitru Fodor și prof. dr. ing. Victor Vaida, cu autoritatea profesională excepțională pe care o au, cu experiența îndelungată în profesiile lor, au venit la Deva și ne-au prezentat istoricul, starea actuală și perspectivele acestor domenii de mare impact în viața economică a unei țări. 
Domnul Victor Vaida a lansat volumele: „Centenarul energeticii românești”, lucrare de mare interes pentru oricine dorește să cunoască istoria energeticii românești, de la sfârșitul secolului XIX până acum, și „Istoria Bisericii Ortodoxe din Deva”, un amplu tablou al vieții ecleziastice din Deva de la începuturi până azi. Valoarea lucrării este cu atât mai mare, iar efortul de realizare a ei cu atât mai lăudabil și demn de respect, cu cât cartea este rodul muncii unui inginer energetician care, însă, are un simț patriotic profund și sincer.   
Ambele volume se alătură cu succes publicațiilor care, în anul Centenarului, au fost elaborate în semn de omagiu adus tuturor românilor care au făurit România Mare. 
Găzduirea acestei importante manifestări a reprezentat un privilegiu și  ne-am bucurat că am putut marca, și prin acest simpozion, împlinirea unui secol de la memorabila zi de 1 Decembrie 1918, zi gravată pentru totdeauna în inimile românilor de pretutindeni. 
Ioan Sebastian BARA


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter