03.12.2018,  16:27:32 | 1 comentariu | 584 vizualizari
5 blocuri din Petroșani la faza de precontractare pentru reabilitare termică, cu documentațiile actualizate
de Alina PIPAN

Primăria Petroșani are depuse proiecte cu cereri de finanțare pentru creșterea eficienței energetice a unor blocuri. Dacă în unele localități aprobarea finanțării a venit mai devreme, la Petroșani vine mai târziu, dar vine. Inspectorii de specialitate ai ADR Vest abia toamna aceasta au ajuns în Petroșani pentru a inspecta imobilele incluse în cererile de finanțare.

În momentul de față cererile de finanțare se află în etapa de precontractare. În această etapă, pe lângă actualizarea documentelor depuse la cererea de finanțare, se solicită prezentarea de documente noi, inclusiv HCL- urile pentru aprobarea cheltuielilor.

 În data de 26 septembrie a avut loc o vizită a inspectorilor ADR, care au inspectat blocurile 3 de pe Aleea Poporului, 9 de pe Gen Vasile Milea, și  B de pe Constructorul. În urma inspecției s-a constatat că imobilele au suferit modificari comparativ cu detaliile din documentațiile inițiale, adică unii locatari și-au înlocuit geamurile cu termopane, sau și-au închis terasele tot cu tâmplărie PVC. După actualizarea documentațiilor pentru cele trei blocuri au fost stabilită o valoarea a investiției de 3.598.945 lei, din care 2.535.490 lei valoare toatlă eligibilă, și 1.063.449 lei, valoare totală neeligibilă.

În utima ședință de consiliul local, s-a aprobat și documentație de avizare a lucrărilor de intervenții  (DALI) și a indicatorilor tehnico- economici.

Și cererea de finanțare pentru următoarele două blocuri: 1B- strada Șt. O Iosifși 2 de pe Strada Păcii,   se află în etapa de precontractare. Vizita în teren a reprezentanților ADR Vest a avut loc în data de 18 octombrie, unde, de asemenea, s-au constatat modificări față de situația inițială, fiind înlocuite de unii locatari ferestrele extistente cu ferestre PVC, și închise balcolne cu tâmplătie PVC. ARD Vest a solicitat modificările celor două documentații, ulterior rezultând o valoare totală eligibilă de 1.901.126 lei și o valoare neeligibilă de 446.910 lei, valoarea investiției fiind de 2.348.036 lei.

Dacă va fi ADR Vest va considera eligibile cele două cereri, cel mai probabil vom vedea schelele pe blocuri în anul 2020.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 ingrijorat04.12.2018,  14:51:50
la birocratii uitati in sinecuri la adr 5 vest nu e de mirare ca intre depunerea solicitarilor si vizita pentru primirea plocoanelor trec doi trei chir zece ani. Intre timp , cine stie, dintre solicitanti unii mor de frig, altii se plictisesc de asteptare. daca veneu la anu' cine stie , nici blocul cu pricina nu mai exista. Asta este. Melcii sungt numiti in sinecuri care cer reactie rapida. Sau poate este un stil de descurajare? P.S. Acum cca 10-12 ani am depus in numnele unei prestigioase institutii de incvatamant BUGETARE o aaplicaatie de proiuectn de finentare. LA o zi inainte de trmenul final sinecuristul care si acum este sef la ADR 5 Vest, m-a infornmat ca nu amdepus niste acte caare pentru o institutie bugetara erau superflue. Desi i-am explicat prin telefon ca plata asig de sanatate, a impozitelor si altor taxe la bugtari este directa prin transfer de la TREZ, mi-a dat un raspuns e gradinita. Culmea, inca este sef la ADR v vest. Se pare ca birocratia de tip comunist este transp[artin ica. Ca si capacitatea de a schimba pelerina mulktgicolora.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter