06.12.2018,  17:48:59 | 1 comentariu | 1213 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Doi consilieri locali bănuiesc despre comasare că se face cu un scop anume 
de Gheorghe OLTEANU

În dosarul ședinței de consiliu local dezbătut de către aleșii locali vulcăneni a fost prezent un proiect de hotărâre care le-a creat suspiciuni la doi dintre ei. Reținerea lor în a vota „pentru” acest proiect s-a bazat pe bănuiala că ceea ce s-a propus acum ar putea să constituie temeiul unei „dedicații” în viitor.

La prezentarea
proiectului de hotărâre, primarul Gheorghe Ile s-a rezumat la o prezentare sumară a acestuia. Ceva de genul „Noi am avut un cămin, numărul 1, de nefamiliști, vândut la SC Rewe ProjektEntwicklung România SRL, și s-a alocat terenul care era sub cămin”. Terenul acesta nu ar fi fost suficient pentru construirea magazinului „Penny” și a anexelor, așa că s-a mai aprobat o suprafață de teren. „Ei (societatea amintită – n.a.) vor ca cele două terenuri să fie comasate”, și-a încheiat Ile pledoaria. 

Mai bine lămurit 
ieși, însă, după ce parcurgi raportul „la proiectul de hotărâre privind comasarea imobilelor înscrise în CF nr. 60970 Vulcan și CF nr.6071 Vulcan situate în Vulcan, strada Romanilor nr.7”. Aici se vorbește despre cererea depusă, în 12.10.2018, de către Rewe ProjecEntwicklung România SRL, prin care „solicită comasarea terenului în suprafață de 4065 mp ce aparține domeniului privat al municipiului Vulcan, înscris în CF nr. 60970, nr. cadastral 60970, concesionat pe o perioadă de 49 de ani în baza contractului de concesiune nr.307/14730/21.06.2006 în favoarea SC Rewe ProjectEntwicklung România SRL cu terenul în suprafață de 728 mp ce aparține SC REwe ProjectEntwicklung România SRL, înscris în CF nr.60971, nr.cadastral 60971, dobândit în baza contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1691/2006”.

Să vedem, însă,
cum este motivată solicitarea. „Comasarea celor două terenuri este necesară pentru intabularea spațiului comercial Penny Market în evidențele de carte funanciară de la BCPI Petroșani. După comasarea celor două terenuri, fiecare proprietar își păstrează cota parte, și anume domeniul privat al municipiului Vulcan rămâne cu 4065 mp, iar SC Rewe ProjectEntwicklung România SRL cu terenul de 728 mp”. Ajungem și la ceea ce spunea Ile despre aprobarea concesiunii terenului în suprafață de peste patru mii de metri pătrați, făcută în luna a șasea a anului 2006: „Spațiul comercial Penny Market, platformele, aleile pietonale și carosabile, parcările, împrejmuirea, pilonii metalici pentru firma luminoasă au fost realizate în baza Autorizației de construire nr.94/23932/04.12.2006”, lucrările fiind încheiate în 2007, lucru confirmat în procesul verbal de recepție a lucrărilor nr.507/04.12.2007.

La prima vedere,
solicitarea de comasare pare să nu creeze suspiciuni. Numai că doi dintre cei optsprezece consilieri locali prezenți la ședința ordinară din noiembrie au fost de altă părere. Veteranul socialist Tilea, care s-a opus vehement, crede că „se va întâmpla ceea ce s-a petrecut cu CAP-ul. Nu vreau să fiu părtaș!”. Deși Ile a încercat s-o convingă pe doamna Eugenia Bărbiță că „terenul concesionat nu-l cedăm la Penny, dar trebuie prins într-un CF comun”, liberala a rămas la convingerea inițială. Aceea că, este posibil, ca, pe viitor, și terenul în suprafață de 4065 de metri pătrați să ajungă în proprietatea lui Rewe ProjectEntwicklung România SRL. 

Mai mult,
ea și-a reamintit ceea ce se promisese atunci când terenul acesta i-a fost concesionat firmei: fântâna arteziana de peste drum de celălalt cămin, în care funcționa sediul primăriei, va rămâne la locul ei. Nu a rămas, ci s-a construit una mică de tot, un fel de pișătoare, care nici măcar nu funcționează, undeva aproape de trotuarul sudic al străzii Nicolae Titulescu. În consecință, ca și dârzul socialist Ion Tilea, și consilierul liberal Jeni Bărbiță a votat „împotrivă”. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (1 )

#1 penny2207.12.2018,  09:19:15
Eu inclin sa ii dau dreptate doamnei Barbita. A concesiona e un termen care cred ca are legatura cu folosinta terenului. A prinde cele doua terenuri intr-un CF comun pe numele firmei Rewe s-ar putea sa insemne ca terenul este cedat firmei. Problema este si de competenta CJ Hunedoara care prin juristul ce valideaza Hotararile CL Vulcan va transa cine are dreptate. As vrea sa aflu parerea juristului de la Primaria Vulcan, chiar nu a intervenit ? Va pot spune doar ca am avut un diferend cu cei de la Penny care curatau zapada si o aruncau in drumul pe undem circulam cu masina. Ei cred ca parcarile si zona imprejmuita e Proprietatea lor !!! Asta cred ca e smecheria.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Licitații


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter