10.12.2018,  16:20:51 | 1 comentariu | 1136 vizualizari
De anul viitor semnăm contracte noi pentru salubrizare, cu Supercom
de Alina PIPAN

În data de 4 decembrie Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor ” județul Hunedoara, a semnat contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare în zona de colectare 4 Valea Jiului cu reprezentanții operatorului S.C. Supercom S.A.
În următorii 8 ani aceasta este firma care va colecta deșeurile menajere și reciclabile în Valea Jiului, astfel, autoritățile locale scapă de o responsabilitate destul de grea, una căreia nu îi făceau față cu brio.  Acesta este al patrulea și ultimul contract din cadrul proiectului S.M.I.D, și județul intră în linie dreaptă cu acest proiect finanțat cu bani europeni, dar mult întârziat din cauza contestațiilor la licitații.

 

Care sunt obligațiile noului operator?

Delegarea a gestiunii serviciului de salubrizare consta în colectarea separată și transport separat al deșeurilor municipale dar și operarea și administrarea stațiilor de sortare/transfer Petroșani și a stației de sortare Vulcan.           

Cantiățile de deșeuri estimate a face obiectul contractului sunt:  colectare 61.223 tone/an;  sortare 20.880 tone/an;  transfer 47.043 tone/an

Valoarea estimată a contractului, exclusiv  TVA a fost de  120.826.977 lei. Au fost depuse două oferte, una fiind considerată neacceptabilă. Supercom a câștigat contractul la valoarea de 51.168.983 lei, mult sub cifra estimată.

 

Contracte noi, tarife noi

 

Actualul operator, care va prelua activitatea tuturor operatorilor cu care administrațiile locale au deja contract de servicii, va trebui să încheie contracte de servicii cu fiecare persoană fizică în parte, cu fiecare persoană juridică, și să stabilească un program eficient de colectare. Fiecare familie va fi nevoită să semneze noile contracte și să accepte noile tarife. Cine nu este de acord cu noile contracte va fi suprataxat.

Fiecare punct de colectare din Valea Jiului va avea containere pentru colectarea selectivă, iar ele vor fi golite după un program prestabilit, menționat în contractul cu beneficiarul. Supercom va administra toate punctele de colectare.

Preluarea activității nu va fi un proces ușor, din contră. Este de așteptat ca la un moment dat lucrurile să se poticnească. În celelalte regiuni de colectare din județ au mai fost probleme din cauza lipsei de personal, a lipsei contractelor. Inclusiv Consiliul Județean Hunedoaraa fost nevoit să intervănă și să intermedieze unele conflicte.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter