16.12.2018,  21:55:39 | 0 comentarii | 338 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Moș Eco, responsabil și creativ
de Ziarul Vaii Jiului

Când ajungi în fața Școlii Gimnaziale „I.D. Sîrbu” din Petrila îți dai seama că ceva se întâmplă acolo, deoarece de o parte și de alta întânești oamenii de zăpadă, bradul de Crăciun și Moș Crăciun care intră pe horn. Însă privind cu atenți se vede că aceste simboluri sunt făcute din materiale reciclabile, precum anvelopele auto și lădițele de plastic.

Intrând în școală te întâlmești cu mascota Eco a școlii, broscoiul Hector, care indică faptul că e fericit fiind într-un mediu curat și prietenos cu natura. În jurul lui se află podoabele de Crăciun realizate îngenios de copiii care au participat la concursul regional „Moș Eco”. Acest concurs a avut ca scop formarea unei atitudini responsabile faţă de gestionarea resurselor naturale.
Prin aceste activităţi s-a creat cadrul favorabil exprimării libere a tuturor copiilor, s-a stimulat spiritul de echipă, implicarea efectivă în realizarea activităţilor, în căutarea şi sortarea materialelor necesare, în culegerea de informaţii şi curiozităţi din mediul înconjurător. Elevii au conștientizat necesitatea respectării drepturilor deșeurilor și importanța valorificării lor.
În cadrul Simpozionul Exemple de bune practici - „Responsabili pentru mediu, responsabili pentru viață”, cadrele didactice au dezbătut problemele actuale pentru o dezvoltare durabilă. 
Amintim faptul că nu doar copiii și cadrele didactice s-au implicat direct la acest proiect, ci și părinții care au sprijinit această activitate prin colectarea materialelor reciclabile (anvelope auto, lădițe de plastic, pet-uri etc).

Profesor învăţământ primar 
Liliana GHEBANInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter