19.12.2018,  22:24:30 | 0 comentarii | 1106 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Petroșani / 26 de proiecte - la ultima ședinţă ordinară
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Petroșani, desfășurată miercuri, 19 decembrie, s-au aflat inițial 18 proiecte de hotărâre, la care s-au mai adăugat încă nouă proiecte. 

Un proiect retras 
Dintre acestea proiectul 9 a fost retras. Celelalte au fost votate în general în unanimitate, cu excepția a trei proiecte unde au existat una sau două abțineri. Un alt proiect ce viza alocarea unei locuințe din fondul locativ unei persoane aflată pe lista de priorități a comisiei de locuințe, un caz social deosebit după cum s-a susținut de consilierii membri în această comisie și de către președintele acesteia, viceprimarul Florin Nicolae, a adus ceva discuții în plen preț de vreo douăzeci de minute, existând ulterior, la vot, patru abțineri și un vot împotrivă, proiectul trecând totuși cu 14 voturi pentru (un proiect pe marginea căruia vom reveni).

Taxa de gunoi menajer a crescut cu 3 lei
Pe ordinea de zi s-au aflat câteva proiecte importante, unul care viza mărirea subvenției la energia termică distribuită abonaților societății de termoficare, aflată după cum se știe în procedură de faliment, „în sprijinul CEH”, după cum a menționat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, precum și un proiect important pentru fiecare cetățean, prin care taxele și impozitele locale au fost mărite cu câteva procente, un proiect de care ZVJ a mai anunțat și de care ne vom ocupa în ediția de mâine, taxe care după cum susțin cei din conducerea serviciului de taxe și impozite și a primăriei „n-au mai fost mărite de foarte mulți ani în condițiile în care toate prețurile au crescut, iar la mai toate primăriile aceste taxe au crescut și de două-trei ori până acum, chiar dacă numai cu un procent-două au crescut, iar la Petroșani nu”. 
Ce este de subliniat acum, aici, este faptul că taxa de gunoi a crescut pentru cetățeni de la 7 lei la 10 lei pentru fiecare membru de familie, iar de la anul așa-zisa perioadă de grație pentru neplata la zi nu mai există. Mai pe înțeles, ca la orice alt serviciu public sau utilitate, fiecare familie plătește pentru luna respectivă în funcție de numărul membrilor, în caz de neplată pe luna în curs plătindu-se începând cu luna următoare penalități (până acum acest lucru era trimestrial). La acest capitol s-au schimbat lucrurile și pentru cabanele din Stațiunea Parâng, de-acum, încolo, tot lunar, cei cu cabane mici vor plăti 10 lei pe lună taxa de gunoi, iar cei cu cabane mari, de peste 100 mp, vor plăti 20 lei pe lună.
Ca și înainte, această taxă poate fi plătită în avans și la început de an, pentru toate cele doisprezece luni, ori, dacă nu, pentru două, trei sau mai multe luni (trimestrial, semestrial).

Trei premianți „Excelsior”, printre care și colegul nostru, scriitorul Marian Boboc!
Fiind final de an, așa cum ne-am obișnuit de mai mulți ani încoace, unul din proiecte a vizat acordarea premiilor „Excelsior” pe anul 2018. Unul dintre premiați a fost și anul acesta colegul și redactorul-șef al Ziarului Văii Jiului, jurnalistul și scriitorul Marian Boboc, „pentru promovarea imaginii culturale a municipiului Petroșani în țară”. Marian Boboc a publicat până acum 37 de cărți de „istorii” și 6 cărți de versuri. Ceilalți doi premiați au fost Lucia Muntean, consilier local, și scriitorul și consilierului local Valeriu Butulescu, „pentru promovarea imaginii culturale a municipiului Petroșani peste hotare”.
„E vorba despre Premiile Excelsior, care au fost acordate de către consiliul local celor trei persoane. Eu am onoarea astăzi să le înmânez aceste diplome”, a menționat primarul Petroșaniului înainte de premiere.
„Îmi vine mie onoarea, cel mai vârstnic, să-i mulțumesc domnului primar, consilierilor pentru onoarea pe care ne-au făcut-o și să sperăm să-i stimulăm și pe alții în această competiție care are ca scop popularizarea numelui, siglei, istoriei, tradiției acestui oraș atât în țară, cât și în afara României”, a menționat la finalul premierilor Valeriu Butulescu.
Felicitări și din partea redacției ZVJ celor trei premianți de anul acesta!
Dar despre ce a mai fost la ședință vom discuta în ediția de mâine, precum și în zilele următoare pe pagina electronică a ziarului nostru.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter