08.01.2019,  22:36:57 | 0 comentarii | 947 vizualizari
Vulcan / La doi pași de moarte
de Gheorghe OLTEANU

O mică greșeală, pe care am ocazia s-o corectez acum, a intervenit în materialul publicat pe pagina I a ediției de luni a ZVJ. Ea se referă la numele de familie al celor doi soți în vârstă, agresați și tâlhăriți, la sfârșitul lunii decembrie, în casa lor din Dealu Babii.

Este vorba despre
Gheorghe și Eugenia Mihăilescu de 83 și, respectiv, 81 de ani. Despre nenea Gheorghe am mai scris. Este moșul acela tare simpatic pe care, la o nedeie, l-am cunoscut la cârciuma lui Iliuță descântând, așa cum îi plăcea lui, o halbă plină cu „Unirea”. Pensionarul însuși mi-a spus că bea coniac cu măsură, iar cea pe care a găsit-o la îndemână și care i-a căzut cu tronc este halba. Surprinzător, după ce și-a cumpărat ATV nou, nea Gheorghe a renunțat rapid și la halbă, și la lichidul drag lui. Anul trecut, nu mai știu în care lună, am dat de el tot la cârciuma lui Iliuță, dar afară. Aștepta să vină mașina cu pâine. Tolănit pe scula lui motorizată, molfăia o înghețată.

Ieri,
la puțin după ora 13:00, când l-am sunat, la telefon mi-a răspuns tanti Jeni. I-am spus cine sunt, fiindcă dumneaei nu mă cunoaște personal, și am rugat-o să-mi spună despre starea lor de sănătate. Tanti nu se simte bine, este tot internată, are câteva coaste rupte în urma bătăii sălbatice administrate de tâlharii rămași încă necunoscuți. Nea Gheorghe a ieșit din spital, posibil pe propria-i răspundere, îmi închipui eu, fiindcă nu-mi vine să cred că s-a întremat întru totul, și a urcat la gospodăria lor din vârful Merișor. M-am ferit să intru în discuție cu tanti Jeni, ca să aflu amănunte despre întâmplarea din seara zilei de 29 decembrie 2018. Asta, pentru că nu am dorit ca, din cauza asta, să-i fi fost dat să retrăiască momentele acelea de calvar în care dumneaei și soțul dânsei au fost la doi pași de moarte.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter