10.01.2019,  23:52:31 | 0 comentarii | 764 vizualizari
La Vulcan, încă o promisiune neonorată de primarul Gheorghe Ile
de Gheorghe OLTEANU

Cu destul de mult înainte de instalarea sezonului rece, atunci când a venit vorba despre încălzirea instituțiilor publice din Vulcan și a locuințelor administrate de primărie, primarul a promis, în privința celor două blocuri G - 8 și 10 -, un lucru pe care s-a angajat solemn că-l va rezolva. 

Racordate, 
în urmă cu câțiva ani, la sistemul centralizat de termoficare, cele două blocuri cu locuințe sociale nu duceau lipsă de căldură în timpul iernii. Era boierie, își amintesc unii locatari. Căldură cât cuprinde, iar suma de bani care trebuia plătită nu era deloc mare. Numai că, între timp, ceva s-a defectat. Agentul termic din rețeaua de conducte de termoficare nu mai ajunge pe Aleea Muncii. Asta deși, îmi amintesc perfect, angajații din echipa de termoficare a Uzinei Paroșeni au tăiat de-a latul în partea de jos a străzii Traian, cam pe unde-i „Succes”-ul, și au plantat un by-pass, o conductă care duce exact la blocurile amintite. Au făcut asta, ca să pună un blind, la conducta care urcă în Cocoșvar, unde aceasta - și pe tur, și pe retur – era ciuruită ca vai de ea.

Îmi mențin părerea
că nu stă deloc în picioare argumentul prezentat într-o ședință de consiliu local. Acela că, de la vana de peste drum de liceu și până la G-uri, se pierde mult agent termic din cauza conduc­te­lor degradate. Nu sunt deloc degradate, iar, la o adică, domnul Dorin Modrea, pe atunci coordonatorul echipei de lucru amintite, îmi poate veni oricând în ajutor. Asta, fiindcă dumnealui s-a luptat din răsputeri, înainte ca strada Preparației să intre în reparații capitale, ca să fie schimbată rețeaua de conducte de termoficare de la liceu și până în punctul în care se fac ramificațiile spre punctele termice 8 și 16. Asta, deoarece nu era iarnă în care să nu apară spărturi, le țin minte pe cele dese intervenite la capătul dinspre piață al Aleii Crizantemelor, chiar la procedurile de verificare.

În atare condiții
este de neînțeles de ce stă închisă vana de peste drum de liceu, care permite accesul agentului termic în această direcție. Cunoscând situația, Gheorghe Ile a făcut o promisiune. A zis în plenul unei ședințe de consiliu local că primăria va monta două centrale termice electrice care să asigure căldura în locuințele sociale din G8 și G10. Era în octombrie, nu cred că mă-nșel, când a promis asta, numai că centralele termice respective nu au fost instalate. Acum, chiriașii din G-uri se încălzesc cu reșouri, radiatoare și calorifere electrice, lucru care le ridică enorm costurile. „Mi-a venit să plătesc zece milioane luna trecută, mi-a mărturisit, cu condiția de a-i păstra anonimatul, un locatar de aici. Nu-i corect. Sunt familii care au nou-născuți, pereții prind mucegai, condiții în care sănătatea chiriaşilor este pusă în pericol”. Ca și în datele anterioare, oamenilor le este teamă să meargă la primărie, ca să se plângă de această stare de lucruri. Unii au făcut mai demult și s-au ales cu o amenințare. Aceea că vor fi dați afară din casă.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Licitații

* * *
* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter