14.01.2019,  23:44:32 | 1 comentariu | 1753 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Dezastru la Cadastru! Două funcţionare, reclamate după ce s-ar cam fi încurcat în combinaţii
de Cătălin DOCEA

Întregul efectiv al Primăriei municipiului Petroșani, de la portar la primar, e foc și pară după ce la adresa a două angajate, ambele încadrate la Biroul Cadastru și Registru Agricol, au fost lansate acuzații absolut incredibile. Oamenii sunt supărați, pe bună dreptate, deoarece nu este firesc ca asupra unei instituții care ține în spate cu greu un întreg oraș în contextul constrângerilor de ordin bugetar să planeze asemenea suspiciuni. Când muncești, când îți faci datoria cu seriozitate este normal să te deranjeze chiar și zvonul, darămite acuzațiile concrete, scrise negru pe alb, cu subiect și predicat, asupra colectivului din care faci parte. Un motiv în plus ca, într-un termen rezonabil, toată această situație să fie pe deplin lămurită.

27 noiembrie 2018. Ioan Dumitru Vâlvăresc, domiciliat în Dâlja Mare, s-a adresat în scris Instituției Prefectului – județul Hunedoara arătând că a primit aprobarea de a accesa fonduri prin submăsura 6.3 – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” și s-a deplasat la Biroul Cadastru și Registru Agricol din cadrul Primăriei municipiului Petroșani.
Unde, arată petentul, „în loc să fiu ajutat cu documentația pe care trebuie să o depun la dosar, am fost încurcat și am primit o documentație care nu era conformă cu realitatea”. Ulterior, spune Ioan Dumitru Vâlvăresc, a „aflat de la fermieri că doamnele Juji și Cristina dau documentație corectă doar dacă faci proiectul cu cineva recomandat de ele, sau trebuie să dai șpagă 600 de lei pentru măsura 6.3 și 1.200 pentru Tinerii fermieri (submăsura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri – nota redacției)”.
De altfel, același cetățean mai arată și că, în anul 2009, „cu aceleași doamne am încercat să accesez măsura 4.1 (submăsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole – nota redacției) și le-am dat suma de 900 lei noi. Am fost aproape o sută de fermieri și am aflat că nici măcar nu au depus documentația, dar ne-au luat banii…”.
Din motive lesne de înțeles, nu putem reproduce aici și acum întreaga suită de acuzații. Omul mai arată că funcți­onarele nu și-ar face treaba, deoarece „nu au venit niciodată să verifice efectivul de animale și să ope­reze în registru (Registrul Agricol – nota redacției) pentru ca să pot să îmi duc proiectul la bun sfârșit”. Ar mai fi relevant de spicuit și faptul că, potrivit acuzațiilor cetățeanului în cauză, în aceeași situație ar fi și alți fermieri. 
În altă ordine de idei, deși supărarea menționată la începutul prezentului articol există, și este absolut fireas­că, la nivelul Primăriei municipiului Petroșani se manifestă încă o rezervă în privința discuțiilor pe acest subiect. Asta deoarece, într-un caz de o asemenea gravitate, se derulează o serie de proceduri de ordin intern (cum ar fi o analiză a Comisiei de disciplină), proceduri în cadrul cărora una sau chiar ambele funcționare ar putea veni cu argumente în apărare împotriva acuzațiilor care, după cum ați putut constata, nu sunt chiar o glumă. Acesta este și motivul pentru care, în cuprinsul acestui articol, am evitat să dezvăluim numele complet al persoanelor acuzate. Dar, după cum am arătat, atât colectivul administrației locale, cât și opinia publică merită, într-un termen rezonabil, o explicație.
 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (1 )

#1 Vasy 15.01.2019,  10:01:45
nu ma mira faptul deoarece nu este pentru prima data face astfel de lucruri merita sanctionata .


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter