21.01.2019,  18:10:53 | 1 comentariu | 494 vizualizari
Primăria Petroșani / Protecţia mediului și monitorizarea 
de Corneliu BRAN

Compartimentul Protecția Mediului
din cadrul Primăriei municipiului Petroșani, printr-un raport transmis executivului, își prezintă activitatea pe anul ce tocmai s-a încheiat. Astfel aflăm că „au fost pe tot parcursul anului trecut, în zilele de lucru, efectuate controale zilnice în municipiul Petroșani și la punctele de precolectare a deșeurilor municipale cu privire la depozitările necontrolate de deșeuri din construcții, amenajări interioare și deșeuri menajere și asimilabile”. În urma controalelor amintite, „persoanele care s-au făcut vinovate de astfel de depozitări necontrolate au achitat la casieria Primăriei Municipiului Petroșani suma de 9.460 lei”.
În raportul transmis se mai subliniază că în cursul lunilor octombrie și noiembrie 2018, împreună cu comisia pentru Parâng, ce cuprinde o serie de consilieri locali și funcționari din cadrul administrației publice locale, s-au efectuat  deplasări în  zona Rusu-Parâng, „în vederea inventarierii căsuțelor de vacanță, a pensiunilor și cabanelor, precum și a modului de evacuare a apelor uzate și a managementului deșeurilor”. La acest subiect mai este mult de lucru și, conform inițiatorului acestei comisii, consilierul Viorel Pascu, dar și a consilierului Valeriu Butulescu, am înțeles că pe tot parcursul anului acesta comisia va avea în vedere tot ce nu este încă pus la punct în stațiune, începând cu gunoaiele aruncate în spatele cabanelor și până la serviciul de colectare a deșeurilor menajere, plus alte chestiuni de interes, anul 2018 fiind doar începutul seriei acestor controale, după ani buni în care fiecare și-a făcut de cap cum a vrut în stațiunea montană a Petroșaniului.
Revenind la datele și cifrele prezentate în raport, privind bilanțul pe 2018 al acestui compartiment important din cadrul poliției locale, am mai reținut că a fost aplicat un număr de 32 sancţiuni contravenţionale pe parcursul anului, o medie de nici două pe lună. E drept că doar două funcționare se ocupă de acest compartiment. De aici și media lunară cam mică, raportată la câte se întâmplă din punct de vedere al mediului în Petroșani, numai ZVJ semnalând, lunar, și câte șapte, opt, zece nereguli. Dar în 2019 este timp pentru o îmbunătățire a acestei medii și, poate, cu sprijinul polițiștilor locali, cu montarea de camere de supraveghere în zone fierbinți și cu alte măsuri, suntem convinși de acest lucru.
Dintre aceste 32 de sancțiuni contravenționale, 19 au fost avertismente, iar 13 amenzi, în valoare totală de 3.800 lei. Deci, o medie și mai mică la amenzi, de doar aproape una pe lună!  
În privința capitolului „acțiuni organizate de Primăria Municipiului Petroșani în colaborare cu Compartimentul de Mediu și cu alte instituții”, consemnăm campania de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice vechi (DEEE), alături de SLC Hunedoara, o campanie necesară și devenită anuală la Petroșani și care ar fi bine să se repete măcar de două ori pe an deoarece există foarte multă aparatură electrocasnică și electronică veche, pe care, din păcate, o regăsim aruncată destul de des în locuri unde n-ar trebui, ținând cont de cât de poluantă este pentru mediul înconjurător, și campania de ecologizare a Petroșaniului organizată de primărie și Let`s Do It Romania!

Din bilanțul pe 2018 al Compartimentului Dispecerat-Monitorizare Video
din cadrul Poliției Locale Petroșani  am reținut câteva date și cifre importante legate de bilanțul activității în anul 2018. 

În cursul anului 2018 în funcţia de operator monitori­zare video și-au desfășurat activitatea cinci persoane care au deservit 24 ore din 24 acest compartiment.
„Prin HCL 249/2012 a fost aprobat ulterior Regulamentul privind amplasarea, întreţinerea şi exploatarea echipamentelor componente ale sistemului de supraveghere video în zona centrală a municipiului Petroşani în baza căruia se desfăşoară activitatea acestui compartiment. Pe parcursul anului, operatorii au răspuns la 378 de solicitări telefonice, care au fost soluționate sau transmise pentru soluționare lucrătorilor serviciului sau celorlalte servicii din instituție”, a menționat luni, 21 ianuarie, pentru ZVJ, Artur Ambruș. 
„Cu ajutorul aparaturii din dotare precum și a stațiilor de transmisie s-a efectuat comunicarea în timp real cu patrulele de ordine publică și circulație în timpul adunărilor publice desfășurate în raza de acțiune a camerelor video. Activitatea compartimentului se desfăşoară sub coordonarea și sub supravegherea şefului poliţiei locale şi a responsabilului cu politica de securitate a datelor (șeful de birou)”, a completat Ambruș.
De reținut este că în cursul anului 2018 s-au înregistrat 27 solicitări de furnizare de informaţii stocate, „soluţionarea acestora efectuându-se cu respectarea strictă a prevederilor  Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi a Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice”, după cum ne spune Artur Ambruș, fiind furnizate 28 de DVD-uri cu date video către instituții abilitate (Poliția Municipiului Petroșani, Poliția Orașului Petrila sau Judecătoria Petroșani).
„În ceea ce priveşte sarcinile de serviciu şi realizarea acestora, menţionez că au fost  realizate corect şi la termen în funcţie de specificul fiecărei activităţi în parte, cu implicarea tuturor factorilor responsabili şi consultarea dispoziţiilor legale în vigoare. Colaborarea pe linie ierarhică atât cu superiorii, cât şi cu celelalte compartimente din cadrul serviciului s-a desfăşurat în limitele deontologiei profesionale, dovedindu-se ca de fiecare dată constructivă şi eficientă, cum e și normal să se întâmple”, a încheiat șeful acestui compartiment, Artur Ambruș.
 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 un haiduc21.01.2019,  22:37:42
doamna kovaci si colega au capat de linie la dacia veniti pe piriul staicului la noi pe venus sa vedeti cum miroase a rexona


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter