29.10.2011,  12:32:50 | 0 comentarii | 504 vizualizari
Sport. Ultima oră.
de Loredana JUGLEA

 

Performanţă remarcabilă pentru parapantisul petroşenean Toma Coconea

Parapantistul hunedorean Toma Coconea a obţinut locul doi în întrecerea mondială extremă Red Bull X Alps după 14 zile de zburat cu „aripa” sau căţărat pe piscurile de peste 3000 de metri din Alpi.

La cea mai dură competiţie de adventure din lume,  Red Bull X-Alps, parapantisul Toma Coconea  a reuşit să ocupe un onorant loc doi, egalându-şi astfel performanţa obţinută în urmă cu patru ani.

Originar din Petroşani, Toma Coconea a parcurs, alături de 30 de concurenţi din toate colţurile lumii, aproximativ 1000 de kilometri, în mers, şi 800 de kilometri, în zbor, în cele două săptămâni de concurs.

Toma Coconea a reuşit în acest an să deţină şi recordul competiţiei la mers pe jos.

Cu o zi înainte de terminarea cursei, Tomi a profitat din plin de condiţiile favorabile pentru zbor, şi a reuşit să parcurgă peste 180 kilometri în aer, românul reuşind să speculeze de minune perioadele în care nu a putut zbura şi şi-a folosit condiţia fizică la maxim.

“Mă bucur mult că am urcat pentru a doua oară pe podiumul la acest concurs. A fost o competiţie foarte dură, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Nu s-a mai întâmplat până acum ca atât de mulţi competitori să fie eliminaţi şi lupta contra cronometru este un factor de stres în plus peste care trebuie să treci. Acum, că am ajuns la final, mă încearcă sentimente de nedescris. Bucuria mea nu se poate exprimă în cuvinte. Sânt mândru că am participat la toate cele cinci ediţii ale Red Bull X-Alps şi sper să mai am ocazia să vin şi la următoarele”, a spus, potrivit gsp.ro, Toma Coconea. 

 N-a fost nici la această ediţie „aurul”, aşa cum şi-a dorit şi a şi declarat înainte de startul competiţiei exclusiviste derulate din doi în doi ani, însă performanţa atinsă de Toma Coconea este remarcabilă. Un elveţian a reuşit să-i sufle prima poziţie românului, Christian Maurer, care după ceva mai mult de 11 zile a ocupat primul loc. Instructorul de zbor cu parapanta din Petroşani, a reuşit să obţină locul doi, o poziţie pe care s-a stabilit imediat după startul concursului, iar după 14 zile de întrecere şi 1807 kilometri parcurşi şi-a egalat recordul de la ediţia din 2007, obţinând al doilea loc pe podium.

 Ca o statistică, Toma a parcurs în zbor 826 de kilometri, cu mult mai mult faţă de participarea din 2007 când s-a ales cu porecla din partea fanilor de „running man”, dat fiind faptul că şi-a întins prea puţin „aripa”. În cele 14 zile de concurs parapantistul hunedorean a zburat 25 de ore, s-a căţărat 160 de ore şi s-a odihnit doar 131, însă această medalie a fost muncită mai mult decât oricând, dat fiind faptul că un austriac i-a suflat în permanenţă lui Toma în ceafă şi desprinderea românului a venit doar pe ultimii 65 de kilometri de pontonul de la Monaco unde a fost stabilit finishul.  

 

La 64 de ani, în top la semimaraton

Atletul veteran, Eugen Cârlejan, s-a situat pe locul  doi la semimaratonul de 21 de kilometri de la Sfântu Gheorghe, unde au participat peste 400 de sportivi din toate colţurile ţării. Sportivul din Vale s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut. „Traseul a fost unul destul de complicat, dar sunt mulţumit pentru locul obţinut”, a  declarat sportivul care a concurat la categoria de vârstă 64 de ani.

Următoarea competiţie la care Eugen Cârlejan va participa va fi Crosul Castanelor de la Baia Mare. 

 

Pe cale de dispariţie

Tot mai mulÈ›i jucători de la MureÈ™ul Deva sunt în probe de joc la alte echipe, iar gruparea deveană nu dă nici un semn că se va înscrie în campionat. Există riscul ca judeÈ›ul Hunedoara să rămână fără echipă în eÈ™alonul doi al fotbalului românesc È™i să dispară de pe harta ligii secunde. Cel mai bine reprezentat pe această hartă este judeÈ›ul Constanţa care are patru echipe în Liga a II-a, respectiv  Săgeata Năvodari, Farul ConstanÈ›a, Viitorul ConstanÈ›a È™i Callatis Mangalia. Pe locurile următoare în acest top sunt: judeÈ›ul Ilfov cu trei echipe (Otopeni, Snagov, Victoria Brăneşti), Bucureşti-ul cu două formaÈ›ii (Dinamo II È™i  Juventus) È™i judeÈ›ul Bihor tot cu două formaÈ›ii (FC Bihor È™i Luceafărul). 

 

Știinţa, primul meci oficial al verii

Echipa de rugby, Știinţa Petroşani, va susţine, miercuri, de la ora 15:00 primul meci oficial al verii şi anume restanţa cu CFR Braşov, meci ce contează pentru Divizia Naţională. „Iniţial partida ar fi trebuit să se joace de la ora 11:00, dar până la urmă vom juca de la ora 15:00. Îi aşteptăm pe toţi fanii noştri să vină şi să ne susţină. Ne dorim o victorie care să ne ducă pe locul doi, loc ce duce în Superligă”, a declarat antrenorul studenÈ›ilor, Alexandru Lupu. Obiectivul Știinţei, în acest an, este promovarea în elita rugby-ului românesc, alături de Steaua, Dinamo È™i Farul ConstanÈ›a

 

Formă maximă, în amicale

Echipa antrenată de Marius Opric, CFR Simeria a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida disputată în deplasare cu echipa din liga secundă, Unirea Alba Iulia, însă feroviarii a câÈ™tigat mult la capitolele atitudine, moral È™i combativitate.

CFR Simeria a avut un start în viteză, iar după primele minute, Pepenar (min. 6) a reuÈ™it deschiderea scorului, 0-1. Atacantul simerian È™i-a luat astfel un fel de revanÈ™ă personală faÈ›ă de oficialii grupării din Alba Iulia care au renunÈ›at la serviciile sale acum două sezoane, când Unirea era în Liga I. În continuare, s-a jucat deschis È™i pe contre iar după pauză, pe măsura efectuării de schimbări în ambele tabere, S. MureÈ™an (min. 58) a reuÈ™it să egaleze pentru Unirea. Dincolo de scor, CFR Simeria a părut schimbată în bine la acest al doilea amical al verii, după cel pierdut acasă (0-2) cu FC Cisnădie. Feroviarii au dat impresia că sunt mai conectaÈ›i la meci, decât în partida cu FC Cisnădie, È™i au părut mai dornici să lupte pentru a câÈ™tiga un loc între titulari.

La CFR Simeria a apărut ca noutate È™i fostul jucător de la MureÈ™ul Deva, Raul Lintaru, iar uniriştii au testat şase fotbalişti noi, È™i anume: Melcea (Mureşul Deva), Litean (Mureşul Luduş), Ov. Munteanu (Liga a 4-a, Germania), Sg. Costea (Arieşul Turda), Cody (american, FCM Bacău), Wagner (brazilian FCM Bacău). CFR Simeria mai are programate încă trei jocuri de verificare, returul cu Unirea Alba Iulia, o partidă cu CS Sebeş şi foarte probabil un amical cu echipa de Liga I, Voinţa Sibiu.

 

Unirea Alba Iulia – CFR Simeria 1-1 (0-1)

Au marcat: S. Mureșan (58) / Pepenar (6)

Unirea Alba Iulia: Pascal -  Bâlu, Schuller, Potopea, Giurgiu, Pleniceanu, Cody, Melcea, Ov. Muntean, Sg. Costea, S. Mureşan. Au mai jucat: Lasc, Cl. Oara, Ciofu, Man, M. Oprea, Litean, N. Stanciu, Contor, Wagner.

CFR Simeria: Iancău – Vârtan, Buta, Stroia, Păduraru, Vişan, Grânceanu, Pepenar, Domide, Făgărăşanu, D. Dăscălescu. Au mai jucat: Raţ, Dosan, Ungureanu, Șoit, Lintaru, Deaconescu, Alexandru, Lazăr, Chelariu.

 

Fostul stelist Erik Lincar, în trative cu FC Hunedoara

Fostul internaÈ›ional Erik Lincar a sosit,  la Hunedoara, pentru a prelua postul de antrenor al grupării alb-albastre, rămas vacant după înlăturarea lui Nelu Petcu, a spus Gelu Simoc, ex-preÈ™edintele FC Hunedoara.

Erik Lincar (33 de ani), unul dintre cei mai tineri È™i talentaÈ›i tehnicieni din È›ară, este primul nume vehiculat de oficialii de la FC Hunedoara pentru preluarea băncii tehnice a echipei. Fostul jucător al Stelei, care a îmbrăcat de cinci ori È™i tricoul naÈ›ionalei, a fost în week-end la Hunedoara i-a văzut pe jucătorii hunedoreni È™i a avut mai multe runde de discuÈ›ii cu oficialii alb-albaÈ™trii. Dacă acestea se vor concretiza în semnarea unui contract, tânărul tehnician va prelua conducerea tehnică a echipei începând cu această săptămână. „E adevărat că Lincar a sosit la Hunedoara. El va fi noul antrenor al echipei. Activitatea la club va intra în normal È™i ne vom pregăti pentru startul campionatului”, a spus Gelu Simoc, ex-preÈ™edintele care e probabil să-È™i recapete funcÈ›ia pentru că e agreat atât de Ioan Andone, cât È™i de Mircea Lucescu, doi dintre fondatorii echipei alb-albastre. Erik Lincar a jucat cinci sezoane la Steaua BucureÈ™ti (1997-2002), trei ediÈ›ii de campionat în Grecia, la Panathinaikos (2002-2003) È™i Akratitos (2003-2004), două sezoane în Rusia la FC Amkar Perm (2004-2006), iar pe finalul carierei a revenit în È›ară la FC NaÈ›ional (2006-2007), Concordia Chiajna (2007-2008) È™i Prefab 05 Modelu (2008). Ca antrenor, Lincar a debutat la Prefab 05 Modelu (secund în 2008) È™i a trecut apoi la Sportul studenÈ›esc (secund 2009). Primul angajament ca antrenor principal al lui Lincar a fost la CS Inter Clinceni (2009-2010), iar cea mai bună performanÈ›ă a fost promovarea în liga secundă cu Callatis Mangalia în sezonul 2010-2011.

 

Buget de cinci de stele de hunedoreni

Consiliul Local Hunedoara a aprobat, la finalul săptămânii trecute, alocarea a aproape 900.000 de lei pentru gruparea din liga a treia, precum şi schimbarea numelui stadionului „Corvinul” în Complexul Sportiv „Michael Klein”. O parte din consilieri au cerut un raport în care să se arate în ce mod au fost cheltuiţi cei 900.000 de lei alocaţi sezonul trecut grupării alb-albastre, precum şi situaţia la zi a datoriilor rămase după dezertarea lui Cornel Ene şi Ovidiu Luca, însă proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate. Primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada, a ezitat să anunÈ›e numele noului finanÈ›ator privat al echipei. „Nu putem să prezentăm acum un nume concret, până nu clarificăm problemele de la club”, a declarat Ovidiu Hada. TotuÈ™i, se pare că noul finanÈ›ator va fi omul de afaceri Silvan Toma care s-a întâlnit deja cu jucătorii. „Noul finanÈ›ator este Silvian Toma. Se vor plăti datoriile rămase din sezonul trecut È™i se vor pune lucrurile la punct”, a confirmat Gelu Simoc.

 

Argint hunedorean la Olimpiada Tineretului

Hunedorenii Maria Balea È™i Andrei Groza au contribuit cu două medalii de argint la bilanÈ›ul de opt medalii (patru de aur È™i patru de argint) realizat de gimnastica românească la Festivalul Olimpic al Tineretului European, care s-a desfăÈ™urat la Trabzon, în Turcia.

Maria Balea este hunedoreană prin „adopÈ›ie”, fiind legitimată la CNS CSS „Cetate” Deva, unde a învăÈ›at gimnastica, È™i componentă a lotului olimpic de senioare. Balea a făcut parte din lotul României care a obÈ›inut medalia de argint în concursul pe echipe. Sportiva de la Cetate Deva putea să mai obÈ›ină o medalie în finala de la sol, însă a avut o evoluÈ›ie cu greÈ™eli È™i s-a clasat doar pe locul opt. 

Andrei Groza este hunedorean prin sânge, întrucât e originar din Călan È™i e legitimat la CSM Reşiţa. Groza a obÈ›inut o medalie de argint la paralele È™i s-a clasat de două ori pe locul patru, o dată cu echipa È™i o dată în finala de la paralele. 

Vedeta incontestabilă a întrecerilor de gimnastică de la FOTE 2011 a fost dinamovista Larisa Iordache, sportivă care È™i-a cizalat prestaÈ›iile în cadrul Lotului de Junioare al României de la Deva. Iordache a obÈ›inut medalia de argint cu echipa României, după care È™i-a trecut în cont cinci medalii în probele individuale. Dinamovista a cucerit aurul la individual compus È™i în finalele de la sol È™i bârnă (cu cele mai mari note din concurs) È™i a obÈ›inut medalii de argint la sărituri È™i paralele. La masculin, liderul echipei României a fost Daniel Rădeanu care a obÈ›inut medalia de aur la sol È™i argintul la individual compus.

Prin aceste opt medalii cucerite, gimnastica È™i-a adus o importantă contribuÈ›ie la „zestrea” generală de medalii a României (6 de aur,  8 de argint È™i una de bronz), care s-a situat pe locul cinci în clasamentul pe medalii, din 35 de È›ări care au avut sportivi pe podium.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter