18.02.2019,  18:10:09 | 1 comentariu | 462 vizualizari
Asociația „Pro Pescar” Petroșani / Conducere nouă, planuri ambiţioase
de Corneliu BRAN

Sâmbătă, 16 februarie, la Motelul „Casablanca” din Băcia a avut loc Adunarea Generală de Dare de Seamă a Asociației de Pescuit Sportiv „Pro Pescar” Petroșani. 

75 de membri prezenți
Fiind cea mai importantă ședință de peste ani a acestei asociații de pescuit petroșenene, care are în componență 2.579 de membri cotizanți din toată Valea Jiului și din tot județul, au fost prezenți la ședință 75 de membri. Care au dezbătut toate subiectele de pe ordinea de zi.

Conducere nouă
În cadrul ședinței au fost făcute câteva modificări importante Statutului și Actului Constitutiv, și, totodată, a fost votată noua conducere a asociației. Cea mai importantă modificare de care vorbeam ar fi reducerea membrilor Consiliului Director de la 15 la 7. După aprobarea acestei modificări și după votul exprimat, cei șapte din Consiliul Director sunt următorii: Ion Carvațchi – președintele asociației, Elena Ianoși – vicepreședinte, Ștefan Cristian Carvațchi – membru fondator, Valerică Bogos – membru fondator, Ștefan Nicu Daniel – membru fondator, Haralambie Vochițoiu – membru fondator și Gheorghe Chirvasă – secretar.
De asemenea, a fost nominalizat și votat casierul asociației, în persoana doamnei Lenuța Strinu. În ceea ce privește Comisia de Cenzori a Pro Pescar, aceasta are în componență tot trei doamne, toate cu experiență în domeniul financiar-contabil: Alina Moldovan - expert contabil, Georgeta Bican – expert contabil și Leonica Bob – economist.

Două hotărâri importante 
De la fostul și… noul președinte al asociației, Ion Carvațchi, am aflat și care au fost principalele hotărâri luate la ședința de sâmbătă.
„Una dintre hotărârile importante luate de membri prin vot a fost aceea ca pe viitor asociația să se constituie ca parte civilă în procesele în care au fost depistați în flagrant braconierii pe apele atribuite prin contract asociației noastre, indiferent de valoarea prejudiciului. Am spus și îmi mențin afirmația, braconajul este cel mai mare dușman al faunei și el trebuie stârpit. Că în cazul nostru vorbim de doi, zece, o sută de pești, nu contează numărul, braconajul e braconaj și el nu are ce căuta pe apele noastre. Cine nu înțelege, va suporta consecințele. Apoi, o a doua hotărâre importantă vizează lacurile pe care APS Pro Pescar le are sub administrare: Cinciș, Ostrov, Păclișa, Hațeg-Subcetate (atribuit APS Pro Pescar prin licitație – ediția I 2017 – contractul urmând a fi semnat după finalizarea litigiului cu AJVPS, pe care o să-l câștigăm cu siguranță deoarece noi avem dreptate), Valea de Pești și Câmpu lui Neag. Adunarea Generală a stabilit ca pe aceste lacuri să se poată pescui maxim la două bețe (sau lansete ori vergi), cu maxim două cârlige pentru fiecare! Deci, atenție pescari! În paralel, pe apele curgătoare cu salmonide, Adunarea Generală a stabilit că se poate pescui cu un singur băț (lansetă sau vargă), atât și nimic mai mult, iar la acesta să existe un maxim de două cârlige”, a declarat pentru ZVJ, după ședință, Ion Carvațchi.

Necesități: o mașină de teren și o barcă cu motor 
În legătură cu partea de dotare în vederea stopării braconajului și a pazei Lacului Cinciș, sâmbătă s-au luat două hotărâri importante: „În funcție de posibilitățile asociației, să fie angajat minim un agent de securitate, permanent, pentru paza Lacului Cinciș, acolo unde există cele mai mari probleme cu braconajul de care vorbim. Acestuia i se va asigura cazare într-o rulotă, masă și un salariu minim pe economie, plus bonuri de masă. De asemenea, ne-am gândit, și membrii au fost de acord, ca în funcție de necesitățile de organizare să putem la un moment dat să mai achiziționăm un autoturism de teren 4x4, precum și o barcă cu motor electric, ambele necesare pentru prevenirea braconajului și paza resursei acvatice vii pe cele 15 zone de pescuit din tot județul, atribuite asociației noastre de către ANPA, prin contracte de utilizare și gestionare ale resurselor active”.

Permisul de pescuit rămâne - 130 lei/ an
La finalul ședinței a fost stabilit și faptul că viza anuală pentru pescuitul recreativ-sportiv în cadrul Asociației Pro Pescar Petroșani rămâne la valoarea de 130 lei pe an, urmare a Hotărârii nr. 165 din 28 decembrie 2018  aprobate în cadrul Adunării Generale de sfârșit de an.
Pentru elevi, studenți, persoane cu handicap grav și sever, femei și persoane cu vârsta peste 74 de ani, viza permisului de pescuit este în acest moment 65 de lei pe an.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter