20.11.2011,  23:23:30 | 1 comentariu | 873 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vineri, Pro-Parâng a vernisat / O expoziţie devenită tradiţională
de Ziarul Vaii Jiului

Acum zece ani, la sfârşitul anului 2001, a luat fiinţă Asociaţia Schi Turism Montan PRO-PARÂNG, care, printre alte obiective, are cuprinse în statutul său şi contribuirea la dezvoltarea turismului montan şi promovarea Munţilor Parâng. 

Prin acţiunile pe care le-au întreprins şi le vor întreprinde şi pe viitor, membrii asociaţiei încearcă să sensibilizeze opinia publică faţă de turism, în speranţa că astfel vom reuşi să păstrăm pentru generaţiile viitoare aceste frumuseţi care ne înconjoară.
Şi cum altfel se poate realiza acest deziderat, într-un mod care să aibă un impact puternic asupra publicului larg, decât prin fotografie. De aceea încă de la începutul activităţii noastre am încercat să prezentăm frumuseţile Parângului în imagini cât mai sugestive, care să… incite la drumeţie. Fiindcă mare parte dintre membrii de atunci (2001) lucrau la Exploatarea Minieră Livezeni, unde putea fi mai la îndemână să ne facem debutul, decât în sala de şedinţe a întreprinderii. Astfel a luat naştere prima expoziţie de fotografie prezentată publicului de către noi. 
Fiindcă această expoziţie s-a bucurat de mare succes, am „recidivat” în luna iunie 2002, când împreună cu Secţia Numismatică Petroşani a fost realizată prima expoziţie la Muzeul Mineritului. Iar de aici până la a transforma această expoziţie într-o tradiţie a fost doar un pas. Şi acesta a fost făcut tot în anul 2002 când, cu ocazia Zilelor Municipiului Petroşani, la Muzeul Mineritului, Asociaţia Schi Turism Montan PRO-PARÂNG a organizat expoziţia „Natura şi Noi”, care combina atât arta fotografică cât şi fantezia naturii.
De atunci şi până în prezent, am organizat multe expoziţii, la care au participat alături de noi şi diferiţi parteneri, dar a rămas tradiţională expoziţia din luna noiembrie, când pasionaţii de fotografie din cadrul  asociaţiei aduc în faţa vizitatorilor câteva dintre clipele de încântare trăite de ei în mijlocul naturii cu ocazia diferitelor drumeţii făcute în anul în curs.
Şi în acest an, în data de 18 noiembrie 2011, la sediul devenit de acum un al doilea sediu pentru noi (Muzeul Mineritului din Petroşani), a avut loc vernisajul expoziţiei de artă fotografică „Frumuseţe la înălţimi”.
Au participat la expoziţie opt membri ai Asociaţiei care au expus 27 de fotografii. Ca o premieră, li s-au alăturat şi doi invitaţi speciali, care au adus în faţa vizitatorilor alte 6 reuşite fotografii, astfel încât pe simezele expoziţiei au putut fi admirate 33 de imagini.
Pe măsură ce trecea timpul tot mai mulţi vizitatori au început să treacă pragul muzeului, astfel că la ora 1800, când a început festivitatea de vernisare a expoziţiei, sala nr. 7 (cea mai mare) a muzeului a devenit neîncăpătoare, fapt care nu a putut decât să ne bucure, fiind un semnal pozitiv pentru noi.
La vernisaj a luat parte şi dl. primar al municipiului Petroşani - dr. ing. jr. Tiberiu Iacob-Ridzi. Acesta, în cuvântul rostit, a arătat cât de importantă este activitatea de promovare prin astfel de mijloace a potenţialului turistic al Parângului, în demersurile făcute de administraţie pentru dezvoltarea activităţii turistice din Valea Jiului. 
Atmosfera destinsă a ajutat publicul în dificila misiune de a alege cele trei fotografii care vor ilustra  calendarul pe care-l va edita Asociaţia pentru anul 2012.
Dorim să mulţumim şi pe această cale d-nei Erica Muşa pentru amabilitatea cu care ne găzduieşte şi să reamintim iubitorilor de frumos că această expoziţie poate fi vizitată până în data de 30 noiembrie 2011 în conformitate cu programul de funcţionare al muzeului.   
 
Dumitru Puşcaşu, 
Secretarul Asociaţia 
Schi Turism Montan 
PRO-PARÂNG


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (1 )

#1 roberto montan21.11.2011,  02:30:43
un mare rahat turistic !!!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter