10.03.2019,  11:14:09 | 0 comentarii | 446 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Chiar de 8 Martie, / Biblioteca Municipală Petroșani – gazdă bună pentru elevi de la nr. 7
de Corneliu BRAN

Ziua Femeilor a coincis anul acesta pentru Școala Gimnazială nr. 7 din Aeroport și pentru Biblioteca Municipală Petroșani cu lansarea unui proiect, la care parteneri sunt cei de la Crucea Roșie Petroșani și alte școli și grădinițe.

Fiind vorba de un proiect cu implicarea elevilor și dascălilor (finanțat din buzunarele acestora!), iar deschiderea lui cădea chiar în ziua când mamele, soțiile, fiicele și surorile noastre sunt omagiate, nu se putea ca cei implicați să nu organizeze ceva plăcut și frumos și în acest sens.  Și unde se putea mai bine organiza acel „ceva deosebit pentru mame și copii” decât în intimul și fascinantul decor al cochetei biblioteci petroșenene.
ZVJ a fost vineri, de la la orele 12, alături de cei amintiți la biblioteca municipală și de-acolo vă prezentăm azi câteva din cele ce s-au spus, felicitând totodată inițiativa! Iar când spunem asta ne gândim la faptul că de multă vreme n-am mai văzut la Petroșani atâta determinare și însuflețire a dascălilor și copiilor la o „acțiune civică și de suflet”, după cu au denumit-o inițiatorii proiectului! Felicitări tuturor celor implicați, precum și gazdelor evenimentului!
„Este vorba de un proiect interjudețean, intitulat Îmi pasă de mine, dar și de Planetă, fiind înscris și în calendarul activităților regionale din acest an. Îl lansăm noi azi, cei de la Școala Gimnazială nr. 7, iar parteneri sunt Biblioteca Municipală Petroșani, Crucea Roșie Petroșani și toate școlile și grădinițele care doresc să participe alături de noi, lista fiind în continuare deschisă. De azi îi dăm drumul, și până în septembrie vom avea de lucru. Noi, în cadrul proiectului, vom avea mai multe activități, toate legate de protecția mediului, concursuri, inclusiv pentru copii cu cerințe educaționale speciale (azi fiind prezenți alături de noi și cei de la clasa specială din cadrul școlii noastre), plus un simpozion – pe 5 iunie – cu tematica specifică proiectului. Azi, după cum ați putut vedea, am avut la lansarea proiectului un scurt program artistic susținut de copiii noștri. Concursurile de care vorbeam vor începe din luna aprilie, pe mai multe secțiuni și sperăm ca totul să iasă bine”, ne-a declarat doamna profesoară ce se ocupă pas cu pas de tot acest proiect, Cristina Sîrb, totodată și președintele Crucii Roșii Petroșani. De altfel, tot legat de Crucea Roșie, trebuie spus că vineri la bibliotecă s-a aflat și un grup de tineri voluntari, alături de secretarul organizației locale, doamna Felicia Vitan. 
„Este o activitate a bibliotecii noastre legată de un proiect, unde noi suntem parteneri și ne bucurăm că în această zi specială putem să fim gazde bune pentru doamnele profesoare și mămicile prezente alături de copii. Îmi pasă de mine, dar și de planetă! este, cred, un titlu destul de sugestiv al proiectului ce va fi azi deschis, iar faptul că parteneri ai proiectului sunt și cei de la Crucea Roșie Petroșani subliniază încă o dată seriozitatea în implicarea educației tinerilor noștri față de problemele reale cu care se confruntă azi omenirea și față de găsirea soluțiilor prin care natura, planeta noastră să nu mai sufere pe viitor. După cum vedeți, atmosfera este plăcută, vie, energia copiilor de la școală și de la grădiniță dându-ne și nouă o senzație plăcută, într-o zi a femeilor din întreaga lume”, ne-a declarat doamna Delia Grosu, inimoasa bibliotecară șefă a bibliotecii municipale. 
Doamna învățătoare Mihaela Mikloș, de la aceeași școală gimnazială, și care și-a făcut un frumos obicei să vină cu clasa la acțiuni organizate la biblioteca municipală, ne-a punctat la rându-i alte câteva gânduri legate de acțiune, dar mai ales faptul că elevii săi s-au gândit la mame în primul rând, cum le stă bine unor copii adevărați: „Cei 22 de copii prezenți azi, aici, de la clasa a II-a B din Școala Gimnazială nr. 7 Petroșani au realizat, manual, câteva mici lucrări de artă pentru această lansare de proiect. Știind că acest eveniment va avea loc chiar de 8 Martie, ei au realizat o serie de felicitări și mici cadouri pentru mamele lor. Au lucrat ceva vreme la ceea ce vedeți aici în pungulițele speciale, și după cum se poate observa ramele felicitărilor și mesajelor scrise către mamele lor sunt realizate din ipsos, ceea ce înseamnă că acestea vor fi durabile în timp și vor putea fi totodată așezate la loc de cinste în casele lor. Copiii au pictat foarte frumos și printr-o tehnică specială au realizat floricelele și frunzulițele, pe care apoi le-au lipit pe felicitări. E surpriza copiilor pentru mămicile lor!”.
După mai bine de un ceas de spectacol artistic, unde cântecele și poezia au răsunat în fața unei asistențe numeroase și a... simpaticei mascote realizate de elevi din pahare de plastic, toată lumea a plecat spre case, mulțumită că acțiunea a reușit din plin. Întâlnirile celelalte în cadrul proiectului vor avea loc în aprilie, concursurile fiind deja așteptate de elevi încă de pe acum, după cum ne spunea micuța Maria când am întrebat-o dacă se va pregăti pentru ele. „Da, abia aștept și sigur că mă voi pregăti!”, ne-a spus ea cu seninătate și cu zâmbetul pe buze. Iată cum un mic proiect, dar cu o temă grozav de actuală, educativă și cu acțiuni bine gândite, poate aduce zâmbete și bucurie copiilor! 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter