13.03.2019,  13:30:02 | 1 comentariu | 421 vizualizari
Modelul audiențelor în aer liber, / Preluat de primarul Jurca
de Alina PIPAN

Primarul Vasile Jurca ține audiențe în aer liber. Acestea sunt programate în anumite locuri din cartierele Petrilei.

Modelul este preluat de la alte conduceri ale administrațiilor locale, fosta conducere a Primăriei Deva aplicând acest model în urmă cu doi ani. 
Ideea este extrem de practică. Omul nu mai vine în audiență la primărie, ci merge primarul la el în cartier. Evident, numărul celor care ajung să își transmită problemele este mult mai mare. Primarul Vasile Jurca este însoțit la aceste audiențe de funcționari din primărie și de reprezentanți ai 
Edil-ului. Fiind prezenți la fața locului, atât primarul, cât și funcționarii din primărie pot vedea efectiv problema sesizată, nu doar să ia la cunoștință că ea există. 

6 August
a fost primul cartier vizitat, unde primarul a ajuns în data de 12 martie, la ora 14:00. Oamenii care știau deja de întâlnirea cu primarul au venit în număr destul de mare. „Au fost vreo 25 de persoane”, a menționat Vasile Jurca. Aceștia și-au spus păsurile, nu foarte multe la număr, pentru că acest cartier este unul dintre cele în care lucrurile stau bine, de aceea probabil audiențele au început aici. Curățenia, liniștea și ordinea publică, anveloparea blocurilor și gropile din asfalt sunt problemele semnalate în teren.
„Am dezbătut împreună cu cetățenii din Cartierul 6 August problemele cu care se confruntă fiecare dintre dumnealor, vizavi de zona în care locuiesc. În măsura care depinde de administrație, îi asigur de tot suportul meu. Împreună putem să rezolvăm toate problemele orașului”, a spus primarul.

Anvelopare/ reparații la acoperiș
Cu toate că Petrila are cele mai multe blocuri anvelopate din Vale, dar și cele mai multe proiecte pentru anveloparea acestora cu bani europeni, nevoia este mai mare. Deoarece beneficiile sunt evidente, crește numărul celor care își doresc acest tip de proiect pentru imobilul în care locuiesc. Însă primarul a identificat și situații limită, care aparent nu au soluții.
„Sunt persoane care cer ca blocul lor să fie anvelopat termic, însă nu este posibil. În cartier sunt două blocuri unde oamenii și-au anvelopat pe cont propriu 70 la sută din apartamente, și din acest motiv blocul nu se mai încadrează pentru finanțare. Dar anveloparea realizată în regie proprie, fără proiect, nu include nicidecum beneficiile lucrărilor de reabilitare termică unde se amenajează atât fațadele cât și acoperișul, plafonul etc. Ei au anvelopat pereții, dar acoperișul nu este reabilitat. Acum ar dori bani pentru acoperiș. Noi o să încercăm să identificăm posibilități de finanțare, dar este puțin probabil, pentru că oamenii sunt proprietari. Firesc ar fi, totuși, să pună bani și să se ocupe singuri de reabilitarea acoperișului”, a menționat primarul.
În perioada 2007-2014 erau disponibile finanțări pentru reabilitarea acoperișurilor, prin FRDS, dar în acest exercițiu financiar nu mai sunt disponibile, iar din bugetul local nu se pot finanța astfel de proiecte pentru că este ilegal. 

Chef de seară la filigorie
Oamenilor nu le place gălăgia, deranjul, și mizeria. Din păcate, filigoria instalată în cartier de administrația locală și reabilitată recent este folosită pe post de local de unii petrileni, care seara mai iau ceva de băut și chefuiesc până târziu. Acest lucru va fi semnalat Poliției Locale și Poliției orașului Petrila, pentru a fi avut în vedere. Patrulele vor supraveghea mai atent acest cartier. În afară de gălăgie, cei care folosesc filigoria pe post de bar mai fac și multă mizerie. Dacă nici această banală problemă nu o pot rezolva, atunci polițiștii locali petrileni pot să-ți arunce caschetele în Jiu…

Salubrizarea spațiilor verzi
Edil Sal Prest, cu care Primăria Petrila are contract pentru igienizarea spațiilor verzi, va avea mult de lucru de acum încolo. Cetățenii au informat funcționarii din primărie care sunt arborii care trebuie să fie toaletați, pe unde trebuie strânse deșeurile care acoperă spațiul verde, unde trebuie intervenit. Toate sesizările sunt notate de reprezentantul de la Edil și puse pe agenda de lucru.

Alte două întâlniri programate
Miercuri, 13 martie, primarul a fost prezent în parcul din zona Azil, Cartierul Brătianu, începând cu ora 14:00.
Joi, 14 martie, de la ora 14:00, audiența în aer liber va avea loc în Parcul Decebal - Zona Cap Linie Lonea. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 Dan13.03.2019,  19:41:06
Va rog faceti demersuri pentru asfaltatrea drumului DN 7A pe Cheile Jietului !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter