15.03.2019,  15:21:27 | 0 comentarii | 537 vizualizari
După ce a semnat un contract de finanțare / Primarul Iacob-Ridzi - preocupat de bugetul local
de Alina PIPAN

De la Summitul European al Regiunilor și Orașelor, care a avut loc la București, primarul Tiberiu Iacob- Ridzi a zburat la Timișoara, unde vineri, 15 martie, a semnat  un nou contract pe fonduri europene pentru reabilitarea termică a blocurilor, cu valoare de un milion de euro, împreună cu directorul ADR V.

Bugetul local
Joi, 13 martie, la București a avut loc și Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România (AMR), unde a fost prezent și primarul din Petroșani. Primarii au solicitat președintelui Klaus Iohannis să emită decretul de aprobare a proiectului de lege a bugetului în cel mai scurt timp, astfel încât această lege să fie publicată urgent în Monitorul Oficial. Președintele a aprobat vineri, 15 martie, proiectul de lege al bugetului.
Luând în considerare faptul că proiectul bugetului de stat pe anul 2019 a fost elaborat și aprobat cu o mare întârziere, membrii AMR au solicitat Guvernului României adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care să se reducă termenele prevăzute pentru aprobarea bugetelor locale pe anul 2019 de la minim 45 de zile, atât cât prevede în prezent Legea nr. 273/ 2006 a finanțelor publice locale, la maxim 12 zile.
Tiberiu Iacob-Ridzi are de luni pe agenda de lucru finalizarea și aprobarea bugetului local, pentru a continua vechile proiecte demarate și a inaugura unele noi. Faptul că bugetul general a fost realizat atât de greoi, și amânat și din cauza președintelui României, a dezechilibrat mersul firesc al proiectelor administrației locale.

Primarii de municipii cer alocarea de resurse financiare suplimentare
Pentru a corecta dezechilibrele bugetare și scăderea drastică a veniturilor bugetelor locale în anul 2019, urmare a aprobării bugetului de stat în forma actuală, contrar recomandărilor și observațiilor formulate de AMR, în cadrul ultimei întâlniri, primarii au fost de acord și au cerut la unison Guvernului României alocarea de resurse financiare în cadrul proiectului de lege pentru rectificare bugetară, în scopul păstrării valorii veniturilor bugetelor locale cel puțin la nivelul anului 2017.

Reprezentanți ai administrațiilor locale în delegația care negociază cu Comisia Europeană cadrul financiar 2021-2027
Având în vedere intenția Comisiei Europene de a ajunge, până la sfârșitul anului 2019, la un acord rapid între statele membre, privind următorul buget pe termen lung, pentru a asigura o tranziţie fără probleme între actualul buget (2014-2020) şi noul buget (2021-2027), precum şi previzibilitatea şi continuitatea finanţării, în beneficiul tuturor, AMR solicită Guvernului României cooptarea a câte unui reprezentant al AMR, UNCJR, AOR și ACoR în delegația României care negociază cu Comisia Europeană cadrul financiar multianual 2021-2027. De asemenea, se solicită și instituirea unui consiliu consultativ, din care să facă parte și reprezentanți ai structurilor asociative ale administrației publice locale, care să acorde asistență administrației publice centrale pe această temă.
Implementarea acestor solicitări este absolut necesară pentru deblocarea investițiilor pe plan local, astfel încât autoritățile administrației publice locale să poată contracta și realiza investițiile programate pentru anul 2019, precum și în scopul asigurării surselor de finanțare nerambursabilă din fonduri europene în perioada 2021-2027, în vederea efectuării proiectelor de dezvoltare locală de importanță deosebită.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter