11.04.2019,  18:07:16 | 0 comentarii | 316 vizualizari
În căutarea comorilor din Geoparcul Dinozaurilor / Elevii pot deveni „GeoExploratori”
de Alina PIPAN

Școlile primare și gimnaziale de pe teritoriul Geoparcului sunt invitate să participe la un nou proiect educativ, intitulat „GeoExploratorii în căutarea comorilor din Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului”. 

Acest proiect propune cinci teme: „Timpul nostru, timpul geologic”, „Roci, fosile, dinozauri”, „Vulcani și vulcanism”, „Oameni, tradiții, meșteșuguri” și „Oaspeți în casa Naturii”. Școlile sunt invitate ca, pe baza acestor teme, să realizeze materiale educaționale interdisciplinare care să poată fi utilizate ulterior în procesul de predare. Pentru derularea proiectului, în fiecare școală participantă trebuie să funcționeze sau să se înființeze cluburi „GeoExploratorii”, care să cuprindă unul sau mai multe grupuri de cca. 15 elevi interesați de științele naturii și de descoperirea valorilor naturale și culturale ale Geoparcului.
Sub îndrumarea profesorilor și cu sprijinul Geoparcului, membrii cluburilor vor realiza kituri educaționale ce pot cuprinde activități, jocuri, postere, pliante, planșe, colecții de eșantioane pentru observații etc., care să îi ajute, pe ei și pe colegii lor, să înțeleagă mai bine relația dintre Om și Pământ, în comunitatea în care trăiesc. Proiectul mai propune ca în fiecare școală participantă să fie amenajat un GeoPunct - spațiu ce urmărește promovarea atât a temelor abordate în context local cât și a activității GeoExploratorilor în rândul tuturor elevilor, cadrelor didactice și vizitatorilor școlii. 
Prin derularea acestui proiect, inițiatorii săi își propun atingerea mai multor obiective: familiarizarea elevilor și a profesorilor implicați în proiect cu valorile locale și conceptul de Geoparc UNESCO, prin activități extrașcolare menite să evidențieze legătura existentă pe plan local între istoria planetei Pământ, natură, oameni și cultură; colaborarea între membrii Rețelei EduGeoparc prin derularea unui proiect comun; dinamizarea cluburilor GeoExploratorii și înființarea unora noi. Geoparcul va pune la dispoziția școlilor informații și materiale realizate cu sprijinul cercetătorilor de la Universitatea din București, consultanță din partea echipei, dar și Casele Geoparcului și traseele de vizitare care promovează cele 5 teme propuse. 
În cadrul unei întâlniri a Rețelei „EduGeoparc” la care au participat inițiatorii proiectului, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, directori de școli, consilieri educativi și coordonatorii de proiecte educative școlare și extrașcolare, au fost dezbătute modalitățile de aplicare a acestuia. Tot în cadrul întâlnirii a fost luată decizia ca rezultatele finale ale proiectului să fie prezentate în cadrul unui simpozion care se va desfășura în perioada evenimentului internațional „Săptămâna Geologiei” ce va avea loc în luna octombrie a acestui an.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter