14.04.2019,  11:19:58 | 1 comentariu | 2185 vizualizari
Vulcan / Diversificarea serviciilor medicale oferite de spitalul municipal
de Gheorghe OLTEANU

Conform legilor în vigoare, aprobarea statelor de funcții ale unităților sanitare subordonate, cu încadrarea în normativele de personal în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat, aprobarea modificării statelor de funcții aprobate, aprobarea organigramei și înaintarea acestora Ministerului Sănătății, în vederea obținerii avizului, cad în sarcina administrației publice locale.

Mai departe mă voi
referi strict la Vulcan, pentru că, prin adresa nr.15353/20.02.2019, conducerea spitalului municipal a solicitat aprobarea Organigramei și a Statului de funcții, managerul unității spitalicești vulcănene propunând, cu această ocazie, suplimentarea statului de funcții cu 58 de posturi. La compartimentul de Îngrijiri Paleative este nevoie de suplimentarea cu un număr de 25 de posturi: un medic, opt asistente medicale, opt infirmiere, șase îngrijitoare curățenie, un asistent social, un psiholog. „Această suplimentare este necesară, pentru realizarea contractării cu CJAS HD și demararea activității medicale desfășurate la acest spital”, se arată în expunerea de motive.

Pentru cabinetele
din ambulatoriu (Neurologie, ORL, Oftalmologie, Ortopedie și Traumatologie, Chirurgie Generală, Urologie, Diabet Zaharat, Îngrijiri Paleative, Psihologie, Endocrinologie, Hematologie, Pneumatologie, Nutriție și Boli Metabolice) cererea de suplimentare prevede un număr de 33 de posturi, 13 medici și 20 de asistente medicale. „Această suplimentare – se arată în solicitare – este necesară atât pentru cabinetele nou înființate, cât și pentru cele existente, pentru asigurarea serviciilor medicale pe două ture de lucru”.

Noua organigramă a fost
discutată în ședința consiliului local vulcănean din luna martie și nu a existat nicio obiecție în privința ei. Ba, mai mult, așa cum a fost cazul doamnei consilier local Eugenia Bărbiță, informația făcută de primarul Ile, cum că „suntem în măsură să punem în funcțiune secția de paleative”, a bucurat-o foarte mult. „Este nevoie de această secție, a spus dumneaei, avem medic hematolog, dar acesta nu poate încă să profeseze”. „Cu organigrama e în regulă, conține toate funcțiile, sperăm să primim și banii”, a pus punct discuției primarul.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 cetatean15.04.2019,  20:24:13
Sa mai lase dracului vrajala primarul asta,sa aduca doctori si sa-i aduca pe doctorii de fam inapoi la spital,unde dracu ne ducem pana in capatul ala de oras si pe treptile alea de cazi in cap,oare mult isi mai bate joc de noi


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter