15.04.2019,  19:11:25 | 1 comentariu | 255 vizualizari
Primăria Petroșani / Repară drumurile și locurile de joacă
de Corneliu BRAN

• 100 de coșuri distruse! • Golanii trebuie anihilați de Poliția locală!

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a avut o ședință de lucru cu reprezentanții de D.A.D.P.P. Două chestiuni importante s-au aflat pe ordinea de zi: drumurile și locurile de joacă.

S-a stabilit ca, după aprobarea bugetului local (care a fost aprobat ieri, 15 aprilie, n.r.), prioritar să fie și aceste două chestiuni. Pentru fiecare din ele am discutat cu Ciprian Preda, directorul interimar al D.A.D.P.P.
„Va urma, imediat ce se aprobă bugetul local, toată procedura pentru a începe cât mai repede lucrările de plombare a gropilor cu mixtură asfaltică sau cu piatră, unde acest lucru este absolut necesar după această iarnă destul de grea și care a lăsat destule urme. Zonele vizate, sau mai bine zis prioritare în prima fază, conform analizei făcute de noi, sunt: străzile Cuza Vodă din Colonie, Luna – unde a rămas decapat de anul trecut, drumul principal – zona de la avion în jos și zona ce duce din Piața Victoriei înspre Petrila, și alte câteva străzi mai mici. La toate acestea trebuie să adăugăm și starea vremii, să sperăm că se mai termină cu vremea rea și cu ploile, ca să se poată lucra cât mai repede și bine”, ne-a declarat directorul interimar D.A.D.P.P.
Referitor la locurile de joacă, Ciprian Preda susține că operațiunea de refacere și reabilitare a acestora a început. S-a reușit achiziționarea nisipului necesar zonelor unde copii se joacă sau unde sunt instalate jocuri. În Cartierul Aeroport toate locurile de joacă au fost curățate și s-au revopsit barele de metal și băncile. 
„Vom continua în parcul mare și în cel de lângă piață. Când vremea ne va permite, vom trimite lucrători să se ocupe de acele locuri de joacă. Până la Paști, și aceste locuri de joacă din cele două parcuri vor fi gata, ca și acelea din Colonie. Referitor la Colonie. Aici avem probleme cu cei ce rup și distrug. An de an este nevoie de reparații peste reparații. Să sperăm că și acolo se va reglementa situația... Chiar am vorbit cu colegii mei, inclusiv cu cei de la poliția locală. Vom supraveghea mai bine și acele zone. Cei prinși că distrug vor plăti daunele și vor fi amendați”.
Dacă tot am ajuns la ruperi și distrugeri, după „infuzia de anul trecut de noi coșuri de gunoi”, la niciun an de-atunci lipsesc, din cauza ruperii și distrugerii lor, nici mai mult nici mai puțin decât peste 100 de astfel de coșuri de gunoi. De fapt, multe dintre aceste coșuri de gunoi mai există, dar sunt praf și trebuie înlocuite. Altele au fost demontate chiar de cei de la D.A.D.P.P. deoarece nici de decor nu mai erau bune, arătând îngrozitor. Altele au fost furate de burețari și afinari, fără ca nimeni să-i mai prindă! 
„Zonele unde va trebui să montăm coșuri de gunoi mai multe sunt cele din centrul civic, unde acum au mai rămas foarte puține într-adevăr, zona Brădet, Cartierul Aeroport și Colonie”, a mai menționat Preda.
Iată că, an de an, există găuri și găuri de zeci, dacă nu chiar sute de milioane lei vechi, din cauza golanilor, organizați în periculoase găști de cartier. Cu acești bani, s-ar putea achiziționa măcar un joc performant într-unul din parcuri, ținând cont că o prețul unei astfel de instalații variază de la câteva mii bune de euro până la zeci de mii de euro. Poate că din acest punct de vedere va urma un an mai bun, ținând cont că șeful poliției locale, Nicolae Stăncioi, a pus în vedere subalternilor săi că de-acum înainte trebuie ca absolut toate cazurile de acest gen să fie descoperite la timp și autorii să fie sancționați legal fără nicio rezervă, inclusiv puși să plătească daunele provocate (deci nu doar amenda). Dacă 100 de coșuri de gunoi au fost vandalizate, câți golani au fost prinși de Poliția Locală Petroșani? 100? 50? 10? 1? Nici unul?Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 Adamete Maria Denisa16.04.2019,  00:44:56
Avem un parc în aeroport str.Aviatorilor- Gociu Nicuşor.langă blocu neterminat un parc micuț de care primarul a uitat, avem si noi copii si nu ne permitem săi ducem zilnic in parcul din oraş. Primarul vedem ca nu face nimic. Nu le pune şi copiilor noştri un țarc cu nisip, nu le igradeşte parcu, topoganul este rupt. Şi cu toate acestea nu face nimic. Dorim renovarea parcului, sunt atația copii care nu se pot juca. Rugam primaru sa facă ceva.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *
* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter