16.04.2019,  18:38:49 | 0 comentarii | 415 vizualizari
Apa Serv Valea Jiului / Transformă Lupeniul în șantier
de Corneliu BRAN

Sediul Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroșani, a fost marți, 16 aprilie, martorul unui nou episod de semnare de contracte de lucrări pe proiectul integrat „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara (Valea Jiului) 2014-2020”.

În cadrul „Conferinței de prezentare a stadiului de implementare a proiectului” s-a semnat cel de-al nouălea contract de lucrări, pe subproiectul din cadrul marelui proiect “Reabilitare aducțiune, rețele de apă și canalizare în UAT Lupeni – LOT 2: VJ-CL-09 – Reabilitare rețele de apă și canalizare Lupeni Est”.
În prezența administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram, a primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, a reprezentanților consultanților, proiectanților și partenerilor din acest proiect, a managerului de proiect, doamna director Monica Tarcea din cadrul Apa Serv și a celorlalți membri din conducerea operatorului regional de apă și canalizare, directorul general al Apa Serv, Cristian Ionică și directorul Doru Peciu (clujean de origine stabilit în Sibiu, cu tată fost inginer minier) din partea firmei constructoare Hidroconstrucția S.A., antreprenorul care a câștigat prin licitație dreptul de a efectua aceste ample lucrări de la Lupeni, au semnat contractul de lucrări. Ceea ce înseamnă că din perioada imediat următoare Lupeniul va deveni un adevărat șantier. Câteva cartiere (printre care și unul dintre cele mai vechi și mai populate de-a lungul vremii, Cartierul Ștefan) vor beneficia de lucrări de introducere a canalizării și a unor rețele noi de apă potabilă. Ceea ce, desigur, nu poate decât să-i bucure pe lupeneni, după cum a menționat în sală și primarul Lupeniului, dar și reprezentantul de la județ, Costel Avram.
Din cuvântul prezentat de directorul general Cristian Ionică, contractul de lucrări vizează reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare, „în vederea îmbunătățirii calității serviciilor de apă și canalizare furnizate populației Lupeniului, în conformitate cu standardele de calitate ale Uniunii Europene și asigurarea continuității serviciului de alimentare cu apă 24 de ore din 24”.
Ce există în obiectivele propuse la acest proiect? Atât directorul general al operatorului regional de apă și canalizare, cât și managerul de proiect au menționat pe scurt aceste obiective. În primul rând, se dorește o reabilitare a rețelei de apă în Lupeni pe o lungime de circa 8,5 km. Aici vorbim cu exactitate de străzile: Fagului, Frăției, Bisericii, Avram Iancu, Mihail Sadoveanu, Frumoasa, Scurta, Cimpoiului, Doinei, Fluierului, Moș Ion Roată, Pandurilor, Ursului, Fraternității, Înfrățirii, Dacilor, Progresului, Teiului, Luminii, Traian, Decebal, Căprior și Pompier. Deci, un număr de 23 de străzi. Apoi, un alt obiectiv ține de cartierul amintit, „Ștefan”, unde, pe lângă celelalte lucrări de introducere a canalizării și apei, se dorește și construirea unei stații de pompare a apei potabile. Lucru normal, dacă ținem cont de diferența de nivel datorată faptului că acest cartier se află situat pe un deal. Reabilitarea rețelelor de canalizare pe o lungime de 4,1 km și construirea unei alte stații de pompare, dar de data aceasta a apelor uzate, în Lupeni Est, sunt celelalte două obiective propuse prin acest subproiect. Legat de canalizare, următoarele străzi vor beneficia de aceasta după aceste lucrări: Fagului, Progresului, Scurta, Fluierului, Moș Ion Roată, Pandurilor, Ursului, Libertății, Ștefan, Dacilor, Teiului, Luminii, Traian, Decebal, Căprior, Pompierilor, Mihail Sadoveanu, Minerilor și Frumoasa.
A nu se uita nici faptul că lucrarea va presupune și etape grele și foarte grele, ce vor consta în 3 subtraversări de drumuri și două subtraversări ale râului Jiul de Vest, plus alte construcții anexă pe conductele de distribuție și construirea unor puncte de măsurare a debitului, ori de reabilitări ale branșamentelor existente, asta la lucrările ce țin de rețeaua de apă potabilă, plus alte 4 traversări de drumuri principale și canale casetate, o subtraversare de cale ferată și o subtraversare a râului Jiul de Vest, la lucrările ce țin de canalizare.
Termenul de execuție al lucrărilor va fi de 21 de luni, începând din data de 16 aprilie când s-a semnat cum spuneam contractul de lucrări, iar garanția lucrărilor la final va fi de trei ani. În fine, o cifră importantă trebuie amintită, este vorba de valoarea acestui contract, mai exact suma de 9.428.864,73 lei fără TVA. Bani atrași de la Uniunea Europeană.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter