05.05.2019,  09:53:03 | 0 comentarii | 193 vizualizari
Comunicat de presă / Adunarea Generală Ordinară a Asociației Planeta Petrila și Ziua Minelor Deschise
de Ziarul Vaii Jiului

Ziua Minelor Deschise devine o tradiție pentru evenimentele organizate sub egida asociației Planeta Petrila. La fel ca în 2018, sezonul de evenimente culturale se deschide la Mina Petrila în data de 1 Mai, când are loc evenimentul propriu-zis și Adunarea Generală a membrilor asociației.

La ședința Adunării Generale Ordinare, începută la ora 10, a fost prezentat raportul pentru anul 2018 și obiectivele asociației pentru 2019-2020. Per total, sunt activități care înaintează pe două planuri temporale concrete:

- cu rezultate pe termen scurt, organizarea de manifestări culturale, artistice și sportive care testează potențialul ansamblului Minei Petrila, mențin interesul asupra proiectului și cresc vizibilitatea acestuia;

- cu rezultate pe termen mediu și lung: demersuri pentru concretizarea situației cu privire la proprietate, atragerea partenerilor externi și alcătuirea documentațiilor pentru obținerea finanțărilor pentru consolidare, restaurare și conversie funcțională.

A fost înregistrată cererea de adeziune pentru 28 de noi membri și a fost constituit noul Consiliu Director al asociației, care îl înlocuiește pe cel inițial. Astfel, noul Președinte al asociației este doamna Ilinca Păun-Constantinescu, iar cei doi Vicepreședinți sunt domnii Cătălin Cenușă și Constantina Berar.

Evenimentul care a urmat, Ziua Minelor Deschise, a adus acțiuni culturale cu peste 500 de participanți în perimetrul Exploatării Culturale Petrila, dintre care am recunoscut, pe lângă localnici din Valea Jiului, grupuri de persoane venite din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Târgu Jiu, dar și din Polonia, Germania și Italia, precum și artiști vizuali de renume. Toate acestea în pofida condițiilor meteorologice neprielnice.

Programul a conținut următoarele acțiuni independente, până la miezul nopții:

● Tururi ghidate de foști mineri;

● Lansarea volumului Shrinking Cities in Romania/Orașe românești în declin , o publicație de excepție care vine la Petrila înainte de a fi lansată la București și Berlin;

● Atelier creativ Pictăm Planete la Petrila - Livia Mateiaș/artouching -Timișoara;

● Inaugurare Arhiva Minei Petrila - panouri ilustrând diapozitive salvate și scanate din arhiva Școlii de calificare a Minei Petrila de către Cristina Bobe;

Concert cu ochii larg închiși – concert de vioară susținut de Valentin Șerban, conform unui concept al Cristinei Bobe;

● Workshop de dans Swing: work it out - Boozy Cats;

● Concert Trei de jazz - Ana Dubyk, Ioana-Teodora Spînu și Lucas Contreras ;

● Afterfest în jurul focului de tabără.

Parteneri instituționali ai evenimentului: Ordinul Arhitecților din România, Consiliul Local și Primăria Orașului Petrila, Asociația Culturală Condiția Română, Asociația Ephemair, Asociația Ideilagram, Asociația Smart Med, artouching, Agence Universitaire de la Francophonie, bureau Europe Centrale et Orientale și CEREFREA, axe de recherche "Processus de patrimonialisation, usages et mises en musée du passé". Proiectul este cofinanțat de Ordinul Arhitecților din Romania din Timbrul de arhitectură.

Vă rugăm să primiți, anexat e-mailului care conține prezentul comunicat și câteva fotografii ilustrative.

Cu stimă,

Președinte,

Ilinca Păun Constantinescu

Secretar,

Mihai DanciuInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter