14.05.2019,  18:32:24 | 0 comentarii | 214 vizualizari
Campanie naţională privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor
de Ziarul Vaii Jiului

În data de 10 mai 2019, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara s-a desfăşurat un simpozion având ca temă „Prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcțiilor”. La simpozion au luat parte angajatori, reprezentanţi ai lucrătorilor, membri din serviciile interne sau externe de prevenire şi protecţie precum şi inspectori de muncă din cadrul inspectoratului teritorial de muncă. Acţiunea desfăşurată are caracter preventiv ţintind creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălţime. În cadrul acţiunii au fost prezentate aspecte curente din activitate de prevenire şi protecţie în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Se doreşte încurajarea unei abordări participative prin implicarea principalilor actori din domeniul construcțiilor în diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul construcţiilor şi promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate economică. Numărul de accidente de muncă înregistrat precum și gravitatea acestora, a fost factorul determinant pentru a continua și intensifica acțiunile de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii realizează, în șantierele temporare și mobile, măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă. Pe de altă parte, s-a constatat în cadrul controalelor anterioare, o serie de deficienţe la nivelul angajatorilor legate de neinformarea lucrătorilor și/sau reprezentanților acestora despre riscurile profesionale, neîntocmirea instrucţiunilor proprii de securitate şi sănătate în muncă, neasigurarea condițiilor pentru ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă și adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special sub formă de informații și instrucțiuni de lucru specifice locului de muncă și postului său. Au fost relevate şi deficienţe legate de lipsa programelor de instruire/testare la nivelul întreprinderii și/sau unității pentru conducătorii locurilor de muncă, respectiv pentru lucrători specifice meseriilor și activităților desfăşurate în acele locuri de muncă. „Această primă etapă va continua în perioada iunie-octombrie 2019 cu controale la angajatori în vederea verificării respectării cerinţelor de securitate şi sănătate privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime şi ulterior cu centralizarea datelor colectate.
Ne exprimăm speranţa că toţi angajatorii ce vor fi verificaţi în teren îşi vor da concursul şi credem că vor fi conştienţi de importanţa şi rolul preventiv al unor asemenea acţiuni” – au transmis Adrian Florin Bozdog - inspector şef şi Sorin Gabriel Istrate - consilier CRP din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter