29.10.2011,  14:10:44 | 0 comentarii | 464 vizualizari
Sport. Ultima ora
de Loredana JUGLEA

Pentru că nu îşi permit atleţii din Vale merg la concursuri cu „naşu"

Trei concursuri de maraton în mai puţin de o lună. Atleta de 53 de ani, din Vulcan, a alergat, oficial,  126 de kilometri în mai puţin de o lună.

Cu toate că reprezintă secţia de atletism de la CS Vulcan atleţii veterani sunt doar trecuţi cu numele pe hârtie pentru că bugetul pentru deplasările la concursurile de anvergură şi le asigură singuri, cum pot şi de pe unde pot. Este şi cazul bravei sportive Violeta Munteanu, care în mai puţin de o lună a participat la trei concursuri de maraton: maratonul Franţei, unde s-a situat pe locul 488 din 50.000 de concurenţi, maratonul de la Moeciu, unde s-a situat pe locul 2 din 300 de concurenţi şi maratonul de la Sighişoara, unde s-a clasat pe locul patru. Peste 500 de euro a scos Violeta Munteanu din propriul buzunar fără ca CS Vulcan să mişte vreun cent din cont. „A fost epuizant şi foarte greu pentru mine. Cel mai greu maraton din viaţa mea a fost cel de la Moeciu pentru că am alergat 42 de kilometri pe munte. Am prins patru anotimpuri acolo, în şapte ore a fost şi zăpadă şi soare şi ploaie şi vânt. Am depăşit însă toate greutăţile şi eforturile financiare pe care le-am făcut au fost pe deplin răsplătite prin rezultate”, spune atleta.

 

Merge cu „naşul”

Pentru a mai economisi nişte bănuţi la concursurile la care merge nu de puţine ori Violeta Munteanu merge cu „naşu „, mai pe înţelesul tuturor în loc să-şi cumpere bilet Violeta îi dă ciubuc conductorului. „Mă cunosc toţi conductorii. Știu că sunt campioană a României şi că particip la concursuri. Mă înţeleg şi mă ajută. Nu am ce face altfel nu aş putea să particip la toate concursurile”, spune atleta care se pregăteşte pentru Campionatul Naţional de Pistă de la începutul lunii iunie, din Bucureşti. 

 

"Oţelul Galaţi a făcut şapte puncte din greşeli de arbitraj"

Ioan Danciu, vicepreşedintele echipei din Liga I, FC Vaslui, grupare ce s-a situat  la finele sezonului pe locul trei, un loc de Europa League, spune că noua campioană a României a făcut şapte puncte pe spatele arbitrilor, mai exact pe greşelile făcute de către aceştia în favoarea gălăţenilor. "Șapte puncte a făcut Galaţiul pe greşeli de arbitraj. Dar nu cred că mai are rost să mai vorbim despre asta. Acum mă gândesc la decizia pe care o voi lua eu dacă voi mai continua sau nu pentru că e foarte greu să stau departe de casă. Parcă m-am săturat şi eu, tot fotbal şi iar fotbal”, spune Danciu.

Acesta mai afirmă că nu va putea uita curând faptul că avionul în care era cu jucătorii a fost la un pas de o tragedie. "Doamne, Doamne ne-a pus la nişte încercări, dar noroc că am avut un pilot de excepţie. Am mai păţit aşa ceva când mergeam în America la Campionatul Mondial de Fotbal, dar parcă atunci nu m-am speriat atât de tare pentru că eram şi mult mai tânăr", spune oficialul.

 

Vasluiul negociază transferul jucătorului de 15 ani, Marius Mareş

Ion Danciu a confirmat faptul că FC Vaslui negociază cu Jiul transferul jucătorului de doar 15 ani, Marius Mareş. Impresionat de fizicul jucătorului din Petroşani, dar şi de faptul că acesta este titular atât la Naţionala Under 16 cât şi la echipa de seniori a Jiului, moldovenii vor să-l aducă cât mai repede pe Mareş la Vaslui. "S-a vorbit deja cu patronul Jiului, Alin Simota şi totul depinde de preţul pe care acesta îl cere pe jucător", a afirmat Danciu.

 

"Chivu nu e bărbat"

Actualul scouter al echipei Dinamo Bucureşti, Ion Sdrobiş,a  criticat în termeni duri retragerea lui Cristi Chivu de la Naţionala României. "Chivu nu e bărbat. Putea să facă lucrul acesta după jocul cu Bosnea. România avea nevoie de Chivu, dar din păcate acesta a adat dovadă că nu e bărbat. Un gest mai aiurea decât acesta nici că nu putea să facă. Nu era momentul să se retragă acum. A creat o atmosferă şi mai proastă şi mai tensionată prin plecarea sa. A fugit de pe front când era războiul mai greu. Pentru echipa sa de club şi-a dat viaţa, iar la Naţională a întors spatele. Îi înţeleg problemele de sănătate, dar îşi putea anunţa retragerea după jocul cu Bosnea. Chivu nu a făcut nimic pentru Naţională, în schimb Naţionala i-a dat totul",a spus Sdrobiş

 

În „careul de aşi” la „Alba Motor Challenge”

Pilotul brădean Mihai Cîmpeanu a acumulat 22 de puncte din 40 posibile şi a „coborât” pe locul doi în ierarhia grupei A, deşi a fost în „top patru” în ambele etape ale Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, disputate la Straja, lângă Alba-Iulia.

Hotărât să câştige şi să-şi consolideze primul loc la grupa A, Mihai Cîmpeanu a fost încurcat de probleme tehnice, sâmbătă, şi s-a clasat numai pe poziţia a patra în prima cursă de la „Alba Motor Challenge” care a contat ca etapa a III-a în Campionatul Naţional. „Am simţit încă de la teste că sunt probleme la cutia de viteze a bolidului Mitshibishi Evo 6, însă mecanicul de specialitate din Ungaria m-a asigurat că voi termina cursa. Din păcate, după manşele cronometrate cutia a cedat şi am fost la un pas de abandon. Am fost salvat de priceperea şi rapiditatea mecanicilor mei, Cristi Mihăiesc şi Ioan Gulea, care au schimbat cutia de viteză într-un timp record de 40 de minute şi m-am putut prezenta la start. În aceste condiţii am rulat moderat şi am ajuns la linia de sosire abia pe locul patru la grupa A şi locul zece la general, acumulând 10 puncte la grupa A şi un punct la general”, a povestit Mihai Cîmpeanu. Pe primele trei locuri, în prima cursa întâi, s-au clasat George Creţu (20 puncte), Lucian Boroianu (15 puncte) şi Ciprian Ciobotaru (12 puncte), toţi având maşini mai puternice decât Cîmpeanu, respectiv Mitshubishi Evo 9 sau 10.

Decis să menţină contactul cu rivalul său, Ciprian Ciobotaru, care a urcat pe primul loc, după trei etape, la două puncte distanţă (47 faţă de 45), Cîmpeanu a „alergat” la turaţie maximă  în cursa a doua care a contat ca etapa a patra a Campionatului Naţional. „Am avut cel mai bun timp în prima manşă cronometrată, dar am fost penalizat zece secunde, pentru o greşeală tehnică. Apoi, în manşa secundă am picat pe locul trei la grupa a A şi pe opt la general, fiind depăşit la o sutime de secundă, de foarte norocosul Ciprian Boroianu”, a spus pilotul brădean. Cursa a fost câştigată de Codruţ Cioroiu (20 de puncte), pe doi a fost Ciprian Ciobotaru (15 puncte), iar pe trei Mihai Cîmpeanu (12 puncte). După patru etape, în clasamentul grupei A situaţia este următoarea: 1. Ciprian Ciobotaru (62 puncte), 2. Mihai Cîmpeanu (57 puncte), 3. Andrei Mitraşcă (28 puncte), 4. Codruţ Cioroiu (26 puncte) şi 5. George Creţu (26 de puncte). Campionul de anul trecut, Lucian Boroianu, e doar pe locul şase cu 25 de puncte. „Nu sunt total mulţumit, însă rezultatele sunt bune având în vedere că am avut unele probleme tehnice. Sunt la cinci puncte distanţă de locul I şi dacă maşina va merge bine la etapele cinci şi şase de la teliu (Braşov) sper să redevin lider”, a spus Cîmpeanu.

 

Jiul îşi spionează rivalii

Minerul Uricani, ocupanta locului secund în Liga a IV-a, s-a impus, în etapa de sâmbătă, cu scorul de 2-1 în faţa formaţiei Aurul Brad, într-un joc în care rosso-nerrii au fost suspendaţi de rivalii la primul loc. De data aceasta, stilul de joc al minerilor a fost „radiografiat” chiar de patronul de la Club Jiul,  Alin Simota, şi de antrenorul alb-negrilor, Daniel Huza.

 

Cupa Străzilor la fotbal

Echipa Continental a câştigat prima ediţie a Cupei Străzilor din Cartierul „Micro 15”, după ce a dispus în finală de formaţia Young Boys cu 2-1. Pe locul trei s-a clasat echipa AVS Brasil care a dispus în finala mică cu 10-3 de FC Săgeata Gaz. Pe ultimele locuri s-au clasat formaţiile Tigrii şi Leii. Toate echipele participante au primit cupe, diplome, mingi de fotbal şi baxuri de bere, iar primele trei clasate au fost răsplătite şi cu câte un set de 12 tricouri de joc. Premiile au fost acordate de reprezentanţii PNL Deva, Florin Oancea şi Tiberiu Balint.

 

Accidentaţi recalcitranţi

Partida dintre Retezatul Rîul de Mori şi AS Sântămăria Orlea, din etapa trecută a Ligii a V-a, s-a întrerupt în minutul 46, la scorul de 5-0, pentru gazde, deoarece mai mulţi jucători ai echipei din Orlea au părăsit terenul de joc fiind accidentaţi, dar refuzând asistenţa medicală. Partida a fost omologată cu 5-0 în favoarea echipei Retezatul, iar AS Sântămăria Orlea a fost penalizată cu suma de 150 lei.

 

Suspendări şi amenzi pentru injurii şi jigniri

Un jucător, doi antrenori şi un delegat au fost suspendaţi, la finalul săptămânii, de Comisia de Disciplină a AJF Hunedoara, pentru injurii sau jigniri aduse arbitrilor. Fotbalistul Bogdan Muntean de la Sargeţia Bretea Română va sta şase jocuri şi e obligat să achite o amendă de 75 de lei pentru jignirea arbitrilor la meciul cu Streiul Baru Mare. Tehnicienii Mihai Pleniceanu (Gloria Geoagiu) şi Adrian Costea (CFR Simeria II) au fost suspendaţi şase etape şi amendaţi cu 150 de lei, respectiv 75 de lei, pentru jigniri şi injurii aduse arbitrilor. În fine, delegatul Cornel Corneanu (Santos Boz) a fost suspendat şase atepe şi amendat cu 75 de lei, pentru jigniri aduse arbitrilor.

 

Trei „regine” prin joc, una la comisie

Alfa Team Cristur, Quasar Primavera şi Liverpool s-au calificat în careul de aşi al „SuperLigii” Campionatului „RealSport” de Fotbal Amatori Deva. A patra semifinalistă va fi stabilită, joi, de Comisia de Disciplină a competiţiei, dintre echipele E.F.C. Anonimii şi Avantaje II.

Învingătoare în partidele tur ale sferturilor de finală, Alfa Team Cristur, Quasar Primavera şi Liverpool au profitat de avantajul obţinut în prima manşă şi au făsut pasul spre semifinale. Alfa Team a dispus, din nou, la diferenţă mare de scor, 10-3, de AS Electroconat şi se anunţă a fi favorită la titlul de campioană. Quasar Primavera, cu fostul jucător al FC CIP, Vasile Vişan, reactivat după revenirea din Italia, a dispus cu 5-3 de Pera BMW, echipa surpriză a competiţiei. Pera BMW a condus cu 1-0, anulând pe moment avantajul din tur al adversarilor, însă plusul de experienţă şi pragmatism al celor de la Quasar Primavera au decis soarta meciului şi a calificării. Liverpool a remizat 2-2 cu Partizan, după un meci echilibrat, şi a intrat în semifinale cu patru puncte din şase posibile.

Soarta celui de al patrulea duel din sferturile de finală, dintre echipa cu cel mai performant parcurs în actuala ediţie de campionat, E.F.C. Anonimii, şi formaţia Avantaje II va fi decis, joi, de Comisa de Disciplină. Avantaje II s-a impus cu 5-2 în tur, după un  meci cu scântei şi cu arbitraj contestat de învinşi, iar la partida retur E.F.C. Anonimii s-a prezentat cu numai patru jucători: Stancu, Dărăban, Seinea şi Albu (portar). Ceilalţi componenţi ai Anonimilor s-au declarat supăraţi pe organizatori şi pe coechipieri şi au boicotat meciul, iar Avantaje II s-au impus cu 12-4. Soarta calificării va fi decisă însă de Comisa de Disciplină, întrucât Avantaje II a folosit un jucător (Florin Stoica n.r) fără drept de joc. Neoficial, se vorbeşte că Avantaje II va pierde cu 3-0 meciul la Comisie şi scorul dublei manşe va fi egal 5-5, dar calificarea mai departe o va obţine tot Avantaje II, pentru că la E.F.C. Anonimii sunt probleme interne. 

În Liga RealSport (divizia secundă a competiţiei), lidera Ozana s-a impus greu, scor 3-1, în faţa uneia dintre codaşele clasamentului Sporting, însă rămâne favorită la promovare. Tot în etapa din week-end, Liceenii, echipa „frumoasă” a ultimelor etape, s-a făcut de râs, fiind învinsă la un scor umilitor, 4-15, de Young Boys. Mnai remarcăm, prima victorie în campionat pentru echipa Golden Team obţinută în faţa ultimei clasate, FC Extenso Blue, formaţie care rămâne cu zero puncte şi candidează la titlul de „echipa păcii”.

 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter