19.05.2019,  19:49:27 | 3 comentarii | 1944 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Senatorul PSD Cristian Resmeriță: „Nu - prezenţei la referendumul organizat de președintele ţării!”
de Corneliu BRAN

Contactul direct cu alegătorii
Aflat în plină campanie electorală, senatorul și-a propus să stea de vorbă cu cât mai mulți lupeneni, așa cum face de altfel săptămânal de ani buni încoace, fie la biroul parlamentar, fie pe pur și simplu pe stradă, la final de săptămână atunci când se reîntoarce din Capitală.
„Este cel mai bun mod de a afla în mod direct problemele oamenilor, al celor care mi-au dat votul cu încredere și m-au trimis în Parlamentul României. Eu am mai spus-o colegilor mei din organizația PSD Lupeni: un bun politician trebuie să fie permanent în contact cu oamenii din teritoriu, nu doar în campaniile electorale, ci imediat ce s-au terminat alegerile. Nu vreau să pară că mă laud sau nu știu ce, dar cetățenii din Lupeni, precum și colegii din organizația PSD Lupeni pot spune dacă senatorul lor a făcut sau nu treaba asta”, ne-a spus senatorul Resmeriță sâmbătă, după finalul unei noi dimineți pline, când împreună cu colegii de partid au străbătut Lupeniul pentru a sta de vorbă cu electoratul.

Întâlniri zilnice cu cetățenii Lupeniului
Spuneam că săptămâna care tocmai s-a încheiat a fost una plină pentru senatorul social-democrat lupenean, dar și pentru organizația PSD Lupeni.
Marțea și joia trecută sute de membri ai organizației au fost prezenți la ședințele de partid de la sediu.
„Marți a plouat și n-am putut ca după ședință să plecăm prin oraș să stăm de vorbă cu cetățenii și să le împărțim pliante legate de alegerile europarlamentare, să le spunem că ne dorim un scor bun care să reflecte dorința lupenenilor de a trimite la Bruxelles colegi 
de-ai noștri care merită acest fapt, PSD dovedind de-a lungul timpului că are cea mai competenți oameni, nu doar în Parlamentul European, ci și în Parlamentul României. Așa, am avut o ședință intensă, unde s-au discutat multe, inclusiv probleme organizatorice legate de campania electorală. Joi, însă, după ședință, am plecat, grupuri-grupuri, pe străzile orașului pentru a sta de vorbă cu cetățenii, înmânându-le pliante și materiale de campanie electorală. Vreau să vă spun că de când a început campania electorală am stat personal de vorbă cu sute de cetățeni. Le-am ascultat problemele multora și unde se poate și ține de mine voi încerca să le și rezolv. Și pe această cale le mulțumesc încă o dată cetățenilor care au încredere în noi, în PSD în general și în tot ce ține de acest partid social-democrat. Revenind, în restul zilelor, miercuri, vineri și azi-dimineață (nota red. – sâmbătă) am avut, la fel, întâlniri cu cetățenii Lupeniului, prin toate zonele orașului. Această acțiune va continua și săptămâna viitoare. Alături de colegii mei din organizația de partid, vom străbate Lupeniul în lung și în lat. Am observat că oamenii sunt alături de noi, ne încurajează și își spun problemele și nevoile. Noi, la rândul nostru, încercăm să le rezolvăm, firește, atât cât se află în aria noastră de competență – deoarece mai sunt și probleme personale ce nu pot fi rezolvate”, a continuat discuția senatorul Cristian Resmeriță.

Prioritate: dezvoltarea Văii
L-am întrebat pe senator și care sunt cerințele oamenilor cele mai mari, lucru ce ar trebui să rezulte din discuțiile cu cetățenii.
„Da, interesantă întrebare, și vă voi răspunde fără să mă gândesc prea mult. Oamenii cer în primul rând ca Mina Lupeni să funcționeze în continuare! Legat de mină, nu pot să nu vă spun că foarte mulți cetățeni îmi mulțumesc mie și colegilor care m-au susținut că ne-am luptat din răsputeri și am reușit ca mina să funcționeze și în momentul de față, deși se punea problema tot mai acut ca ea să se închidă. Dacă stăteam cu mâinile încrucișate, probabil că așa se întâmpla, dar n-am făcut-o, am luptat și oamenii mulțumesc azi senatorului lor pentru acest fapt. Apoi, mulți cetățeni ne spun să continuăm accesarea de fonduri europene prin proiecte bune, care să ridice standardul de viață și de confort al cetățenilor municipiului nostru, dar care să ridice și latura economică a Lupeniului, în industria mică și mijlocie, în turism și așa mai departe. Din acest punct de vedere, eu, senatorul Văii Jiului, am sprijinit și voi sprijini în continuare toate administrațiile publice locale din zona și județul nostru, indiferent de culoarea politică a celor de la vârful lor. Asta le-am spus-o și celor cu care am discutat săptămânile astea de campanie și asta știu că voi face mereu deoarece cred că dezvoltarea zonei în care trăim cu toții, indiferent de simpatiile politice, este întotdeauna prioritară. Asta vrem să facem”, ne-a răspuns senatorul hunedorean.

„NU referendumului organizat de președintele țării!”
În fine, ultima chestiune discutată cu interlocutorul nostru a fost cea legată de referendum. „Vă răspund foarte simplu… PSD Lupeni este prima organizație social-democrată din județ, care a spus prima, încă de la început, tare și răspicat NU referendumului! Am discutat și cu membrii noștri de partid și cu cetățeni neafiliați la vreun partid sau care probabil doar simpatizează cu PSD. Aproape toți mi-au spus că nu doresc  să participe la acest referendum organizat de președinte. Motivele sunt destule și nu le mai explic că se știu. Ca atare, dacă voința marii majorități ai cetățenilor din Lupeni și Valea Jiului este aceasta, dar și din ceea ce vedem și auzim prin țară, atunci o spun și eu: NU prezenței la referendumul organizat de președintele țării! Repet, este voința membrilor noștri și trebuie să ținem cont de ea”, a menționat senatorul PSD.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (3 )

#1 Mihai19.05.2019,  22:54:19
O mare prioritate pentru Valea Jiului este asfaltare in acest an a drumului DN 7A (Cheile Jietului) ca isi rup masinile cetateni Vaii Jiului spre Voineasa sau spre Transalpina ori sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca si cetateni Vaii Jiului platesc taxe si impozite in fiecare an ca si cei din Gorj , Valcea , ... iar de votat Valea Jiului a votat tot timpul 28 ani cu PSD la presedentiale , europarlamentare , parlamentare , locale , ...
#2 Costea20.05.2019,  15:14:11
În legatura cu comentariul lui Mihai: " iar Valea Jiului a votat tot timpul 28 ani cu PSD". Prost a votat. Oare pe ce drumuri au dispărut tinerii din Vale şi au rămas în majoritate pensionari nostalgici după PCR si masa de manevra formată din asistaţii social. Că doară nu au plecat pe drumul lui Băsescu sau pe cel spre Merişor că riscau să-şi rupă gâtul. Dar domnul Mihai ne promite că anul acesta se va face drumul spre Voineasa si noi ar trebui să devenim instantaneu fericiţi şi mai ales, să aplaudăm PSD. Ce să mai spun de actualul drum de la intrarea în Lupeni, pe unde trec zilnic câteva mii de autovehicule, deci cîteva mii de şoferi batjocoriţi. Oare nu se puteau decoperta iniţial doar două benzi si circulaţia să fi rămas pe celelalte două ?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter