22.05.2019, 16:09:56 | 0 comentarii | 324 vizualizari
56 de luni pentru modernizarea Culoarului de Trafic Mureș Nord
![]() Articole de acelasi autor
de Alina PIPAN
Miercuri, 22 mai 2019, în Sala Mică a Consiliului Județean Hunedoara, a fost semnat contractul de proiectare pentru obiectivul Modernizare – Culoar Trafic Mureş Nord: DN7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău – Şoimuş – Brănişca – DN7 (Ilia) care are ca obiect elaborarea proiectului tehnic, detaliilor de execuție, a documentațiilor tehnice în vederea obținerii autorizației de construire, verificarea tehnică a proiectului și asistență tehnică pe perioada execuției. Proiectul va fi implementat pe parcursul a 56 de luni. Valoarea contractului este de 1.111.100 lei fără TVA, iar durata de elaborare, verificare și predare a documentațiilor tehnice este de 90 de zile. Este cel de-al treilea contract semnat pentru acest obiectiv după cele de servicii de informare și publicitate (iulie 2018 / 73.870 lei fără TVA) și servicii de consultanță pentru managementul investiției, elaborarea documentației de atribuire și aplicarea procedurilor de atribuire (februarie 2019 / 608.280 lei fără TVA). Contractul de finanțare pentru proiectul de modernizare a Culoarului Trafic Mureș Nord a fost semnat în data de 28 noiembrie 2017, valoarea totală a acestuia fiind de 161.742.850 lei. În cadrul proiectului vor fi modernizate 5 drumuri județene, lungimea totală fiind de 65,849 km, după cum urmează:
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea competitivităţii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în Uniunea Europeană, contribuind astfel la dezvoltarea pieţii interne, cu scopul de a crea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene, stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, modernizarea şi reabilitarea reţelei de drumuri judeţene care asigură conctivitatea directă sau indirectă cu reţeaua TEN-T. Finanțarea acestui proiect este asigurată prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 – prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
|