23.05.2019,  19:37:17 | 0 comentarii | 393 vizualizari
Universitatea din Petroșani / Rectorul l-a primit pe consul
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN

Vizita domnului Hans Erich Tischler, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, și a directorului general al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), domnul Sebastian Metz, alături de delegația de oficiali care i-a însoțit, a continuat de la Petrila la Universitatea din Petroșani.

În Sala Senatului, începând cu orele 14:30, delegația germană a fost prezentă la o întâlnire în cadrul unei mese rotunde, unde discuțiile purtate au avut ca teme centrale învățământul dual și colaborările româno-germane în domenii economice, precum și promovarea regiunii Văii Jiului ca locație investițională, unde companii și firme din Germania să poată veni să investească. 
În sală au fost prezenți rectorul Universității din Petroșani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin (care a condus cu înțelepciune discuțiile în calitate de amfitrion), președintele Senatului Universității din Petroșani, conf. univ. dr. ing. Nicolae Pătrășcoiu, prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, viceprimarul municipiului Petroșani, Florin Nicolae, directorul general al INSEMEX, Artur George Găman, o serie de oameni de afaceri și de dascăli ai universității, dar și ai liceelor și școlilor din Vale, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, președinți de ONG-uri și asociații care în ultimii ani desfășoară acțiuni alături de parteneri germani și de ONG-uri și asociații din Germania Federală, precum și câțiva consilieri locali petroșeneni și președinți de organizații de partid locale.
Din cele spuse de rectorul Radu Sorin la deschiderea sesiunii am reținut: „Ne întâlnim azi cu toții în ideea găsirii și căutării poate a unor soluții pentru o dezvoltare durabilă a Văii Jiului și, de ce nu, a întregului județ Hunedoara. O asemenea dezvoltare durabilă se poate face foarte bine în parteneriat cu cei mai importanți parteneri din Uniunea Europeană - și aici cu siguranță mă refer la Germania. Acest parteneriat se face prin colaborare, prin experiență acumulată de ambele părți. O asemenea dezvoltare durabilă nu se poate face fără managementul de învățământ și de aceea am găsit de cuviință să ne întâlnim la Universitatea din Petroșani, dacă vorbim de învățământul superior, sau dacă vorbim de învățământul liceal și primar, de aceea sunt invitați în sală reprezentanți și directori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara sau din cadrul liceelor și școlilor din Valea Jiului. La fel, nu se putea ca la această întâlnire, dacă vorbim de dezvoltare durabilă, să nu avem în sală pe directorul general al unui institut național de cercetare-proiectare, este vorba de domnul director general de la INSEMEX, sau să nu avem printre noi o serie de directori de firme și antreprenori din Valea Jiului, care au o vastă experiență și care prin faptul că stau pe baricade de atâta timp, denotă că au reușit. Vă mulțumim tuturor că ați răspuns invitației noastre”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter