26.05.2019,  19:48:42 | 0 comentarii | 2373 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Îndemn care-i vizează pe consilierii locali vulcăneni: „Nu contează din ce partid fac parte, contează să aibă coloană vertebrală”
de Gheorghe OLTEANU

A trecut destul de mult timp din momentul în care opinia publică și, în special, șoferii de TIR au fost efectiv indignați și revoltați la culme de zicerile fără cap ale viceprimarului Cristian Merișanu și până când cineva din Primăria municipiului Vulcan a căscat ochii și a catadicsit să arunce, vineri, pe Facebook  un comunicat. Și acesta efemer. 

De ce-i zic efemer?
Simplu. Fiindcă el a apucat să respire nici două ore aerul de pe site-ul primăriei vulcănene. De ce a fost șters? Asta se întreabă oamenii, iar câțiva au – după cum veți vedea – bănuielile lor. Dumneavoastră puteți citi, aici și acum, comunicatul în întregime, mulțumită unuia dintre vulcănenii care au apucat să-l copieze și să-l distribuie. Tot domnul Florin Marinescu, în cazul de față, este acela care, înainte de asta, a comentat amenințările cu datul afară din serviciu pe care viceprimarul Cristian Merișanu le-a făcut, prin telefon, la adresa unor salariați de la mina Vulcan. Din aceia care au cutezat să distribuie, pe paginile lor de FB, materialele, multe la număr, e adevărat, în care  îi este relatată și comentată dur imensa și impardonabila gafă verbală făcută la un post local de radio.

Dar, înainte de a 
vedea ce-i cu comentariile, să ne aplecăm cu atenție asupra comunicatului primăriei vulcănene. Fiindcă merită și sunt sigur că, după parcurgerea lui, mulți cititori vor avea păreri similare cu ale celui care vi-l pune la dispoziție prin intermediul Ziarului Văii Jiului. Dar să zăbovim un picuț, pentru că la fel de interesant ar fi de aflat cum a decurs discuția în care Ile l-a beștelit pe Cristian Merișanu. Fiindcă, să nu ne dăm după stâlp, trebuie să fi fost una. Hai, să ne imaginăm! Măi, băiatule, dar ce-o fi fost în bostanul ăla al tău? E posibil să se fi răstit, nervos la culme, ăl bătrân. Iar răspunsul celui care și-a atras oprobiul public să fi fost ceva de genul știți, șefuʹ, eu nu am vrut să zic așa, n-am zis așa, s-a rupt din context! 

C-o fi fost așa, c-o fi fost altcumva,
ia să-i dăm drumul comunicatului. „Ca urmare a apariției în spațiul public în data de 21 mai 2019 a punctului de vedere al viceprimarului municipiului Vulcan Cristian Ion Merișanu, legat de activitatea ȘOFERILOR DE TIR, punct de vedere care afectează un mare număr de români din Vulcan, Valea Jiului, județul Hunedoara, care sunt ȘOFERI DE TIR, la care se adaugă familiile acestora, prietenii și colegii acestora, Primăria municipiului Vulcan se delimitează în totalitate de acest punct de vedere. Instituția noastră nu l-a mandatat pe viceprimarul Cristian Ion Merișanu să exprime opinii legate de nicio categorie profesională, prezența acestuia la emisiunea radio în cadrul căreia a făcut aprecierile total nepotrivite la adresa ȘOFERILOR DE TIR nefiind una cu caracter neinstituțional. 

În numele meu personal
și al tuturor salariaților Primăriei municipiului Vulcan, care au fost afectați de greșeala colegului Cristian Ion Merișanu, adresez scuzele absolut necesare tuturor celor ce se regăsesc în marea familie a ȘOFERILOR DE TIR, membrilor familiilor acestora, prietenilor și colegilor acestora pentru cele petrecute. Într-un astfel de moment, înțelegând pe deplin sacrificiul făcut de acești oameni care au ales această profesie dificilă, grea, epuizantă, oameni care sunt mai tot timpul departe de casă, de soțiile și copiii lor, de cei dragi, exprim regretul pentru cele întâmplate și totodată speranța că experiența, provocările zilnice, maturitatea și înțelepciunea dobândită (corect, dobândite – n.a.) de ȘOFERII DE TIR , (sic!- n.a.) îi vor ajuta pe aceștia să treacă cu bine peste acest moment”. Semnează: ing. Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan. Mai jos vedem că, înainte să dispară, postarea a avut 23 de comentarii și 9 distribuiri.

În mod sigur
că ați sesizat modul oarecum dur în care este tratat subiectul pus în discuție în partea întâi și îmbrobodeala și intenția de mătrășire sau de a-l absolvi de vina întregii afaceri, sesizabile în partea a doua a comunicatului. La început, cel care i-a enervat rău de tot nu numai pe șoferii de TIR de la Nistru pânʹ la Tisa, ci din toată Europa, este numit viceprimarul Cristian Ion Merișanu sau Cristian Ion Merișanu, pentru ca, după aceea, să devină  colegul Cristian Merișanu. În plus, șoferilor de TIR, familiilor și prietenilor lor – cărora Cristian Ion Merișanu, personal, nu le-a adresat umbră de scuză -  li se plânge pe umăr și toată lumea este rugată să treacă cu bine peste acest moment. Nici vorbă de vreo măsură de sancționare luată în primărie sau în organizația PSD împotriva insului care nu este doar viceprimar, ci un om politic cu greutate, cum se pretinde el. 

De ce a fost șters comunicatul?
Mister, deocamdată. S-ar putea, așa cum veți vedea că este de părere un consilier local, ca primarul nici Gheorghe Ile să nu știe de dispariția lui de pe rețeaua de socializare, iar ascunderea lui să fi fost opera cuiva din primărie. Nu pot să știu care-i adevărul, dar sigur că despre tot și toate se va vorbi în ședința de consiliu local de joi, 30 mai. La care, menționez, poate să participe oricare cetățean. „Hopa, daʹ de ce l-or fi șters? S-au răzgândit, nu se mai delimitează”, scrie Edy Szasz, șofer profesionist. Consilierul local Angela Stoica este radicală: „Dacă se delimitează, atunci să-și dea demisia, nu Ile administrează facebook primăriei, ci consiliera lui personală Felicia Portase, poate Ile nici nu știe că aia l-a șters împreună cu Merișanu”. Florin Mârza nu se poate să se abține și adaugă o continuare comentariului  celei căreia i-a fost alături în consiliul local vulcănean: „A, doamna aia cu cremele, cu extazul, cu degetele în funduleț…”. Și, pentru că mi se pare foarte interesant punctul său de vedere, închei cu ceea ce a lăsat scris Florin Marinescu: „Mingea a fost ridicată la fileu…cei afectați de declarația lui Merișanu și o parte din locuitorii urbei, dar și presa, și-au făcut datoria și și-au exprimat nemulțumirea în fel și chip. Eu pun bomboana pe colivă. AȘTEPT ȘI REACȚIA CONSI­LIERILOR, pentru că ei ne reprezintă și pentru asta i-am ales. Nu contează din ce partid fac parte, contează să aibă coloană vertebrală”. Asta urmează să se vadă la mijlocul acestei săptămâni. Mai adaug, însă, tot ceva spus de Florin Marinescu în continuarea comentariului său, cuvinte care aduc a îndemn de final pe adresa aleșilor locali: „Nu vă culcați pe-o ureche sau să cre­deți că va trece peste câteva zile. Nu va trece… pro­blema trebuie rezolvată. Singura soluție este DEMISIA”.  Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter