28.05.2019,  18:43:04 | 0 comentarii | 486 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Despre profesori care se ocupă atent de copiii cu darul scrisului
de Gheorghe OLTEANU

Acum câteva zile vă spuneam că premiul al doilea la faza județeană a Concursului Național de Reviste Școlare a ajuns la Școala Gimnazială nr.6 din Vulcan. Am amintit și de locul întâi, care i-a fost acordat unei școli gimnaziale din Deva.

Dar a mai rămas
locul al III-lea. Care revistă școlară să fi fost, oare, răsplătită cu acest premiu? Nu mi-a fost greu să aflu, mai ales că respectiva unitate de învățământ se află la nici cinci kilometri de Vulcan. Este vorba despre Școala Gimnazială „Sfânta Varvara” din Aninoasa. Revista se numește „Zâmbet de copil” și este editată de către elevi și un inimos colectiv de cadre didactice compus din prof. înv. primar Elena Pascu, prof. Elena Carmen Marton, prof. înv. primar Mariana Costina, tehnoredactarea revistei căzând în sarcina prof. Greta Negru. Responsabila de calitatea conținutului, dar și de cea a aspectului revistei este Elena Pascu. 

Și, după cum e firesc,
răspunderea majoră pentru tot ce ține de revistă este a doamnei profesoare Ramona Ința, directoarea școlii. De fapt, ea a fost aceea care mi-a vorbit despre cum s-a materializat ideea realizării unei reviste școlare și motivația apariției ei. „Am considerat – mi-a spus directoarea - că este nevoie și de asigurarea unei alte alternative de raportare la culturile valorii umane, permițând, astfel, libertatea de conștiință și exprimare a elevilor dincolo de obligativitatea temelor studiate. Mai mult, eu însămi m-am gândit, iar colegii mei au fost de acord, că Zâmbet de Copil ar putea fi cartea de vizită a elevilor și profesorilor de la școala noastră”. 

Un adevărat succes
este faptul că profesorii și copiii care editează revista școlară aninoseană formează deja o echipă. Cadrele didactice și elevii se întâlnesc constant și vorbesc despre proiectele și evenimentele școlare materializate și petrecute sau despre cele aflate doar în stadiul de idei, după are fiecare primește sarcina redactării a câte unui articol. Tot în paginile revistei se regăsesc rezultatele pe care elevii școlii le obțin la diferitele competiții școlare la care participă, dar și informații despre ceea ce se pregătește, în vederea serbării zilelor școlii.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter