04.06.2019,  18:51:38 | 0 comentarii | 969 vizualizari
Vulcan / Nimic nu se pierde, totul se transformă
de Gheorghe OLTEANU

La Primăria Vulcan se fac pregătirile necesare, în vederea angajării, în cadrul acestei instituții publice, a unei părți dintre actualii salariați ai SC Pregoterm SA Vulcan, societate care, conform spuselor lui Ile, „e în restructurare și dă în faliment”.

Introducerea pe ordinea de zi
a proiectul de hotărâre „privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Primăriei municipiului Vulcan”, luat în dezbatere în ședința de consiliu local de joi, 30 mai,  a avut ca scop, după cum li s-a spus aleșilor locali, identificarea locurilor de muncă posibil să fie ocupate de către tranșa întâi de salariați care ar urma să fie preluată de la fosta societate de salubrizare. Numărul total de posturi din primăria vulcăneană este, la ora actuală, de 232.  Analiza a evidențiat că există neocupate nouăsprezece posturi pe care  ar putea fi angajate persoanele care, acum,  lucrează la Pregoterm la salubrizarea stradală, zone verzi, administrarea locuințelor de stat. „Nu am mărit, e același numărul de posturi – a precizat Gheorghe Ile -, aici avem posturi libere”.

Cam atât s-a vorbit
despre acest subiect atunci când i-a venit rândul proiectului amintit. Numai că, deși a fost menționată în treacăt, situația de la SC Pregoterm, aflată cu un picior în faliment, i-a stârnit interesul doamnei consilier local Angela Stoica. Ea l-a rugat pe primar („Nu puteți să ne spuneți ce se întâmplă cu Pregoterm?”) să detalieze subiectul, fiind mai ales interesată „cu ce mai rămâne domnul director dacă le luați serviciul de salubrizare (stradală - n.r.)? Ar trebui să știe și ei (salariații societății – n.r.) ce se întâmplă!”. Fiind insistent și frumos rugat, nemaiavând încotro, la punctul „Diverse”,  Ile a fost nevoit să vină cu amănunte.  

De trei ani,
SC Pregoterm este în stare de insolvență, în vederea redresării. Procesul de insolvență ar fi decurs bine, după spusele primarului, fapt dovedit de „rapoartele firmei care a coordonat insolvența”. Așa că nici Ile nu a înțeles de ce au fost blocate conturile societății și „nu mai putem face nicio plată către Pregoterm”. A convocat-o la o discuție pe persoana care se ocupă cu reorganizarea și, după lămurirea situației, va convoca o ședință de consiliul local. După care, în stilu-i limpede și concis, Gheorghe Ile a mai precizat ceva: „De ce am vrut să-i preluăm noi?  Mâine poate fi falimentul și (oamenii – n.r.) rămân pe nicăriri. În primărie avem nouăsprezece posturi care pot fi transformate în muncitori (sic!) și să fie siguri că de mâine dăm drumul la concurs și scoatem la concurs”.  

Treptat,
și alți salariați de la Pregoterm – cei de la construcții, curățenie „și ce făceau ei pe lângă activitatea de bază” – vor ajunge să fie angajații primăriei vulcănene, pentru că Ile are un plan măreț: „Noi vom face o direcție cu toate serviciile și vom prelua dintre ei!”. Dintre ei însemnând – după cum mi s-a răspuns la întrebarea-mi - și personal funcționăresc. Asta se va face pe criteriul numit chiar de primar: „Tot ceea ce va fi scoatem la concurs!”. Cu alte cuvinte, după decesu-i falimentar care urmează să fie consemnat în curând,  societatea de salubrizare vulcăneană diriguită de către consiliul local va renaște în primărie. Sau, cum ar veni în fizică, nimic nu se pierde, totul se transformă! Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter