06.06.2019,  19:39:16 | 1 comentariu | 398 vizualizari
Comunicat de presă / După ce a distrus deja învăţământul profesional românesc, ministrul Ecaterina Andronescu nu are dreptul de a distruge și învăţământul de elită!
de Ziarul Vaii Jiului

Pentru că ne aflăm în al doisprezecelea ceas înaintea momentului premergător luării unor decizii importante în ceea ce privește structura de învățământ a viitorului an școlar, în calitate de primar al municipiului Petroșani, nu pot trece cu vederea faptul că, din rațiuni ce par inexplicabile și incalificabile, dar și din fuga de răspundere a ministrului Învățământului, cel mai bun Colegiu din județul Hunedoara – Colegiul Național „Mihai Eminescu” – poate deveni victima unor decizii iresponsabile. 
La semnalele de alarmă trase de conducerea Colegiului Național „Mihai Eminescu” și la solicitarea părinților și a elevilor, am atras atenția Inspectoratului Școlar Hunedoara că este inadmisibil faptul ca, în construcția structurii viitorului an școlar 2019-2020, școala cu cele mai bune rezultate din întregul județ să fie în mod injust „sancționată” prin reducerea cifrei de școlarizare. Așa cum, la fel de nedreaptă este și decizia similară propusă pentru Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” din Petroșani. 
În același timp, doresc să fac precizarea că demersul nostru nu este unul îndreptat spre unitățile de învățământ profesional, al căror rol îl consider de asemenea deosebit de important în elaborarea noului plan de școlarizare. Dar nici nu pot admite ca elevii de 10 din Petroșani și din Valea Jiului să nu aibă șansa de a-și continua studiile liceale într-un colegiu de elită, unde își pot valorifica la maxim potențialul doar pentru că, „din pix”, de dragul unei așa-zise reforme educaționale, ministrul Educației este pe punctul de a face praf și învățământul românesc de elită din colegiile teoretice, așa cum, nu cu mulți ani în urmă, a făcut praf și învățământul profesional din țara noastră. 
Am aflat, în aceste zile, că după ce, inițial, ca urmare a semnalelor de alarmă trase de noi s-a revenit asupra deciziei de amputare a claselor de liceu solicitate de cel mai bun Colegiu din județul Hunedoara – Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Petroșani, Ministerul Educației Naționale a emis o decizie prin care analiza situațiilor de genul celei semnalate de noi a fost „pasată” înapoi, Inspectoratelor Școlare Județene. Considerăm acest lucru drept o dovadă în plus a faptului că ministrul Educației, Ecaterina Andronescu nu face altceva decât să „abramburească” sistemul educațional, să fugă de responsabilitatea adoptării unei decizii clare și juste față de cerințele elevilor și părinților din Valea Jiului. Pe cale de consecință, îi solicit doamnei Ecaterina Andronescu să-și prezinte demisia din funcția de ministru al Educației, înainte ca sistemul educațional românesc să ajungă într-un colaps total. 
Consider că, atunci când e vorba despre viitorul copiilor noștri, despre dreptul acestora la educație și, mai ales, despre dreptul acestora de a opta pentru o școală de calitate, nici un exercițiu birocratic, nici un experiment și nici un alt motiv nu justifică reducerea șanselor elevilor meritoși de a accede într-o școală de elită. În acest sens, solicit imperativ conducerii Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, să reanalizeze în regim de urgență Planul de Școlarizare al Învățământului Preuniversitar din municipiul Petroșani și să renunțe la ideea reducerii numărului de clase alocate colegiilor teoretice din municipiul Petroșani. 
Personal, consider că o reformă a sistemului educațional nu are voie să afecteze acele unități de învățământ în care actul educațional stă sub semnul performanței și al excelenței, așa cum nici o reformă nu trebuie să stea în calea tinerilor care doresc să învețe în acele școli în care au potențial maxim de dezvoltare personală și voi acționa pe toate căile legale, împreună cu întreaga noastră comunitate locală, pentru a susține aceste drepturi. 
Tiberiu IACOB RIDZI, 
primarul municipiului PetroșaniInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter