18.06.2019,  17:59:04 | 1 comentariu | 2074 vizualizari
În privința reorganizării CEH / Senatorul Resmeriţă îi arată pisica lui Vișan
de Corneliu BRAN

La ultima conferință de presă de săptămâna trecută, senatorul PSD Cristian Resmeriță a vorbit și despre situația Complexului Energetic Hunedoara, dar și despre viitoarea reorganizare a sectorului minier din Valea Jiului. Senatorul i-a transmis secretarului de stat de la Ministerul Energiei, lupeneanul Doru Vișan, „că trebuie să-și facă treaba dacă mai dorește să rămână în funcție”.

Senatorul îl consideră pe Doru Vișan ca fiind principalul vinovat în întârzierea noii organizări, menționând că toți ceilalți factori de decizie, de la prim-ministru și ministere și până la sindicate și-au făcut treaba, mai puțin „omul cheie” în această reorganizare, secretarul de stat Doru Vișan.
„Eu nu m-am prea implicat în activitatea Complexului Energetic Hunedoara aproape deloc în ultima perioadă. Însă vreau să vă spun că am discutat foarte mult cu Sindicatul Muntele. Să știți că inițiativa asta legislativă a mea cu 15 ani a plecat de la o discuție cu ei și trebuie să recunosc că ei mi-au dat această idee, iar eu am dus-o mai departe. În momentul de față, toți factorii decidenți politici au ajuns la următoarea concluzie: să se formeze trei grupuri. Astfel, Mintia să se ducă la consiliul județean – printr-o hotărâre de guvern sau nu știu cum va fi formula juridică (aici, atenție, doamna prim-ministru a spus când a venit la Lupeni că în prima ședință de guvern se întâmplă treaba aceasta; după aceea a spus că trebuie două săptămâni ca să fie niște documente făcute – este de înțeles, că Mintia nu este o masă, să o mutăm dintr-o parte în alta; nu s-a întâmplat încă nimic și eu am avut și săptămâna asta în care vorbim discuții cu cei care trebuiau să facă demersurile necesare); Complexul Energetic Hunedoara rămâne cu datoriile; iar al treilea grup va fi Complexul Energetic Valea Jiului. Termocentrala Paroșeni, Lupeni, Vulcan, Lonea și Livezeni vor face parte din acest complex (nici treaba aceasta încă nu s-a făcut!).
În urma discuțiilor la care am participat săptămâna trecută cu toți factorii, transmit acum următorul lucru: toate părțile și-au făcut datoria, iar aici mă refer la sindicate, ministere, prim-ministru. Numai că, în momentul de față, decizia și toate demersurile necesare pentru că acest lucru să se întâmple – juridic e un lucru bun, adică să avem aici minele și termocentrala, iar Mintia să se ducă dincolo, iar fostul complex să rămână cu datoriile de un miliard de euro și nu vă ascund treaba asta (!) – se află la Ministerul Energiei. Deci, toată problematica și rezolvarea e la acest minister. Mai mult, nu neapărat la Ministerul Energiei, cât la secretarul de stat de la acest minister, Vișan Doru din Valea Jiului! Prin intermediul dumneavoastră, transmit acest lucru: toți factorii de decizie și-au făcut datoria, de la primul-ministru la sindicate, dar responsabilii de drept de la Ministerul Energiei nu prea. Le transmit acestora să-și facă datoria! Eu nu doresc să intru în amănunte acum, dar vă spun doar că tot ceea ce trebuia făcut de factorii de decizie s-a făcut, doar domnul Vișan a făcut mai puțin. Avem om din Vale la Ministerul Energiei, el trebuie să-și facă treaba! Mai clar nu știu cum să vorbesc. Noi, cei din Vale, am dus la minister om, tocmai că era un om care cunoaște, știe problematica. Eu nu-i cer acestui om nici să rămână, nici să plece, dar este clar: dacă problema se rezolvă rămâne; dacă problema nu se rezolvă pleacă! Eu nu pot spune ca membru PSD dacă domnul Vișan are susținerea PSD sau nu, asta o poate acorda Biroul Permanent județean, domnul președinte Nistor. Eu nu pot spune, singur, treaba asta. A ajuns acolo promovat de PSD Hunedoara, nu are rost să discutăm, asta e clar, pentru că posturile de secretar de stat sunt eminamente politice”, a declarat presei locale prezentă senatorul Cristian Resmeriță.
Rămâne de văzut în continuare cum vor decurge lucrurile și dacă Doru Vișan va mai rămâne sau nu secretar de stat la Ministerul Energiei. Oricum treaba cu complexul e destul de încurcată, datoriile de un miliard de euro apasă inclusiv politic și e clar că nu se mai poate sta așa la infinit…Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 Mihai18.06.2019,  20:41:31
De investitii in minerit de ce nu se vorbeste ??? Ex. la minele viabile Livezeni si Vulcan de ce nu se fac investitii ???


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter