23.06.2019,  19:22:42 | 0 comentarii | 334 vizualizari
Petroșani / 12 proiecte de hotărâre – pe ordinea de zi
de Corneliu BRAN

Ședința ordinară de consiliu local din luna iunie s-a derulat joia trecută în regim de viteză, cele 12 proiecte aflate pe ordinea de zi fiind parcurse în doar 30 de minute, 11 proiecte fiind votate în unanimitate de consilierii locali prezenți, al doisprezecelea proiect fiind amânat la cererea consilierului Vladislav.

Proiectul amânat
a fost inițiat de către viceprimarul Florin Nicolae și s-a aflat pe ordinea de zi la punctul 6. Viza aprobarea concesionării prin negociere directă a unui teren în suprafață de 23 mp, situat în strada Avram Iancu, bl. 11, ap. 6, către David Gabriel Guță. Consilierului local ALDE Tiberiu Vladislav i s-a părut suspect că pentru un loc de trecere, atât și nimic mai mult, respectivului petroșenean îi trebuie liber o asemenea suprafață. Consilierul a fost de părere că se pot concesiona câțiva metri pătrați, dar nu 23 mp, fiindcă e prea mult lângă bloc, înțelegându-se astfel că acolo respectivul cetățean vrea să construiască după concesionare ceva, altfel nu se explică. Iar până la clarificare, a propus amânarea proiectului. După ce noul președinte de ședință (ales pe trei luni la ședința trecută), social-democratul Ioan Rus, a supus la vot propunerea consilierului ALDE, consilierii au votat amânarea proiectului.

Modificări la serviciul de salubrizare cerute de ADI
Trecem peste proiectul prin care consilierii au aprobat alocarea sumei de 300.000 lei ca sprijin financiar pe anul 2019 pentru continuarea lucrărilor de investiții la Catedrala Văii Jiului „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” de lângă Parcul Central „Carol Schreter”, deoarece acest subiect a fost tratat în ediția trecută de colega noastră, Alina, precum și de alte câteva proiecte de importanță mai mică pentru interesul general, ce vizau concesionări de terenuri și ajungem la un proiect interesant legat de „aprobarea încadrării populației localităților componente ale municipiului Petroșani în mediul rural”, aflat la punctul 11 de pe ordinea de zi, un proiect inițiat de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
Conform articolului 1 al acestui proiect, „se aprobă încadrarea populației localităților componente ale municipiului Petroșani în mediul rural”, în timp ce la articolul 2 este mandatat viceprimarul municipiului, Florin Nicolae, ca în numele și pentru municipiul Petroșani să aprobe în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor, județul Hunedoara” acest fapt. De altfel acest lucru a fost cerut printr-o adresă trimisă de către ADI “Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor – județul Hunedoara” la data de 11 iunie anul curent și are legătură directă cu desfășurarea serviciului public de salubrizare pe raza Petroșaniului. Legat de acest proiect a fost și proiectul 12, prin care consilierii petroșeneni au fost de acord cu aprobarea modificării Regulamentului serviciului de salubrizare, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 74 din 2018.

Să ne amintim puțin de regretatul Petre Libardi 
Încet, dar sigur, am ajuns și la probabil cel mai de efect și de suflet proiect aflat joia trecută pe masa consilierilor. El ține de sport, mai exact de fotbal, și de simbolul Petroșaniului, ce împlinește anul acesta 100 de ani: echipa de fotbal Jiul Petroșani. Printr-un proiect inițiat de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi și aprobat în unanimitate de toți consilierii petroșeneni, stadionul de 16.000 de locuri din Lunca Jiulu” va purta de-acum înainte numele „Petre Libardi”! Era și timpul ca una dintre gloriile fotbalistice ale Jiului să dea denumirea stadionului, iar atât timp cât la Petroșani mai există mișcare fotbalistică, fie ea și în eșaloanele cele mai inferioare la nivel de seniori, sau juniori, stadionul să fie numit după numele acestui mare fotbalist hunedorean. 
Un fotbalist care în anul 1969 a refuzat Steaua după satisfacerea stagiului militar și care a jucat pentru Jiul Petroșani nu mai puțin decât 12 campionate, în perioada 1963-1975. 
Palmaresul lui Petre Libardi la Jiul este unul impresionant: 239 de meciuri în Divizia A, 97 de meciuri în Divizia B (locul 4 la echipă într-un clasament al tuturor timpurilor din acest punct de vedere), 46 de goluri marcate, căpitan al echipei în două finale ale Cupei României cu Jiul Petroșani, din care una câștigată pe marea arenă națională din Capitală, fostul 23 August. Este vorba de anul 1972, cu o finală pierdută de Jiul cu 2-0 contra Rapidului și, mai ales, de anul 1974, pe 23 iunie, o finală câștigată cu 4-2 în fața echipei Poli Timișoara! Echipa standard din finala Cupei României o știa pe atunci oricare puștan al Văii Jiului îndrăgostit de fotbal, cu fotbaliști unul și unul: Gabriel Ion – Ion Nițu, Gogu Tonca, Andrei Stocker, Adrian Dodu – Alexandru Nagy, Petre Libardi (cpt), Arpad Szucs, Gheorghe Mulțescu – Adalbert Rozsnyai, Mihai Stoichiță; antrenor Traian Ivănescu! 
Tot Petre Libardi a fost și căpitanul echipei Jiul Petroșani  în cele două meciuri istorice din Cupa Cupelor cu scoțienii de la Dundee United (0-3 și 2-0). 
Mai trebuie amintit că Petre Libardi, „Cetățean de Onoare al municipiului Petroșani” din anul 2001, a jucat în echipa națională de tineret, prinzând de câteva ori și lotul echipei naționale de seniori, fiind apoi, după retragerea din activitatea de fotbalist, și antrenor în două rânduri la Jiul Petroșani: în anii 1981-1982 și 1990-1991.
„Având în vedere că anul acesta se sărbătoresc 100 de ani de la înființarea Clubului Sportiv Jiul Petroșani am ținut foarte mult ca stadionul nostru să primească numele acestei glorii jiuliste, un om de excepție, care a slujit ca fotbalist 12 ani Jiul Petroșani și care a servit culorile alb-negru cu multă pasiune, dragoste și devotament, de altfel în anul 2001 dumnealui primind și titlul de Cetățean de Onoare al municipiului, cu patru ani înainte de a pleca de lângă noi, la data fatidică de 14 august 2005, la vârsta de doar 63 de ani. Dumnezeu să-l aibă în paza Sa, iar noi să ne bucurăm de amintirea acestui mare fotbalist petroșenean”, ne-a declarat după ședință primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter